Doktora ilişiği kesilmesi sonrasında yeni bir yerde doktoraya başlama

colt18

Öğrenci
Merhabalar,

Mevcut YÖK veya üniversite yönetmeliklerinde Doktora eğitiminin herhangi bir şekilde başarısız olması (TİK verememe gibi) veya doktora için belirlenen azami sürenin aşılması durumunda ilgili öğrencinin ilişiğinin kesileceği söyleniyor. Böyle bir durumda aynı programda doktoraya tekrar başvurabilir miyiz (İlanın çıktığını varsayarsak)? Bunun önünde bir engel var mıdır? Ayrıca başvurulabiliyorsa önceden alınan krediler sayılarak doğrudan tez önerisi aşamasına geçilebilir mi?

Teşekkürler.
 

amar

Araştırma Görevlisi
İlişik kesildiği için muafiyet verme hakkı doğuracağını düşünmüyorum. Sıfırdan doktoraya başlanabileceği kanaatindeyim. Tabi daha net bilgisi olanların özellikle de site kurucularının bilirkişi olarak bu soruya cevap vermeleri lazım.
 

kaansydmr

Öğrenci
İlişiğiniz kesilmeden önce ilişiğinizin kesileceğini tahmin ederek kaydınızı sildirmiş olsaydınız yeniden doktoraya başladığınızda ders muafiyetinden kesin olarak yararlanırdınız. Şayet ilişiğiniz kesildigi üniversitenin ilgili biriminden transkript belgesi talebiniz kabul edilir ve bunu yeni üniversiteniz de geçerli sayarsa bu durumda ders muafiyetinden yararlanabileceğinizi düşünüyorum. En kısa zamanda ilişiğinizin kesildiği üniversite ve kazandığınız üniversiteden buna dair bilgi almanızı öneririm.
 
Üst