Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Doktora İçin Dil Şartı 50 Olacak mı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="mehmet_buz" data-source="post: 357146" data-attributes="member: 7350"><p>benim bildiğim kadarıyla cari alımlarda dil puanı 65 olmadı, tüm puanların toplamından oluşan puanın en az 65 olması gerekli,</p><p></p><p>ayrıca bu dil problemi maalesef tamamen yök yüzünden, ösym'nin umrunda değil çünkü onun görevi saçma sapan sınav soruları hazırlayıp insanları nasıl tuzağa düşürmek ve nasıl daha düşük not aldırırım da maden öyle bari yök devreye girsede ya denkliği düşürse ya da tıpçılar yapılan gibi bir akademik dil sınavı getirseler. </p><p></p><p>ama bu işin tam bir çözümü var şu an ünvanını almış tüm yrd. doç., doç. ve prof abilerimize her 2 yılda bir yds girme zorunluluğu getirme ve 65 alma şartı getirilmesi, bakın o zaman ortada dil şartı kalıyor mu? </p><p></p><p>akademik personel yöneticileri ya da bu işlerle uğraşan nispeten temsil gücüne sahip insanların bu işi üstlenmesi gerekiyor. yoksa biz sadece burada kendi fikirlerimizi yazıp kendi aramızda tartışıyoruz.</p><p></p><p>ben geçen yıl yds puanıma itiraz etmiştim ve sınav kağıdımı incelerken ösym'de daire başkanı olarak oraya gelen kişinin fikirlerini burada paylaşmıştım. ösym'nin tek derdi dil tazminatını gerektiren puanları mümkün olacak en az kişinin alacağı şekilde sınav hazırlamak. aynen şu cümleyi kuruyorlar sizden bizene. biz devlet personel başkanlığı ile bir anlaşmamız var eğer kurumunuz sınavın zorluğundan rahatsızca ya denkliği düşürsün ya da bakın tıpçılara kendilerine özel sınav yaptırıyorlar sizede öyle yapsın diyor. bunu söyleyen kendisini ÖSYM de daire başkanı olarak tanıtan bir insan.</p><p></p><p>değerli hocalarım yapacağımız hiçbir şey yok oturup 5000'e yakın ve çoğunu hayatımızda bir daha hiç duymayacağımız kelimeler ezberleyeceğiz, 80 alabileceğiz belki ama hiç konuşamayacağız, dinlediğimiz hiçbir şeyi anlayamayacağız.</p><p></p><p>ha bu arada 55 ya da 65 geçmiş arkadaşlar sık sık buralara yazıyorlar olur mu kalite için bu baraj puanları çok düşük 80 olsun hatta daha fazla olsun hatta bu durumdan şikayetçiysen toefle sınavına gir ozaman gibi eleştiriler geliyor. işte böyle bir camiada siz dil puanını çözemezsinizzzzz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mehmet_buz, post: 357146, member: 7350"] benim bildiğim kadarıyla cari alımlarda dil puanı 65 olmadı, tüm puanların toplamından oluşan puanın en az 65 olması gerekli, ayrıca bu dil problemi maalesef tamamen yök yüzünden, ösym'nin umrunda değil çünkü onun görevi saçma sapan sınav soruları hazırlayıp insanları nasıl tuzağa düşürmek ve nasıl daha düşük not aldırırım da maden öyle bari yök devreye girsede ya denkliği düşürse ya da tıpçılar yapılan gibi bir akademik dil sınavı getirseler. ama bu işin tam bir çözümü var şu an ünvanını almış tüm yrd. doç., doç. ve prof abilerimize her 2 yılda bir yds girme zorunluluğu getirme ve 65 alma şartı getirilmesi, bakın o zaman ortada dil şartı kalıyor mu? akademik personel yöneticileri ya da bu işlerle uğraşan nispeten temsil gücüne sahip insanların bu işi üstlenmesi gerekiyor. yoksa biz sadece burada kendi fikirlerimizi yazıp kendi aramızda tartışıyoruz. ben geçen yıl yds puanıma itiraz etmiştim ve sınav kağıdımı incelerken ösym'de daire başkanı olarak oraya gelen kişinin fikirlerini burada paylaşmıştım. ösym'nin tek derdi dil tazminatını gerektiren puanları mümkün olacak en az kişinin alacağı şekilde sınav hazırlamak. aynen şu cümleyi kuruyorlar sizden bizene. biz devlet personel başkanlığı ile bir anlaşmamız var eğer kurumunuz sınavın zorluğundan rahatsızca ya denkliği düşürsün ya da bakın tıpçılara kendilerine özel sınav yaptırıyorlar sizede öyle yapsın diyor. bunu söyleyen kendisini ÖSYM de daire başkanı olarak tanıtan bir insan. değerli hocalarım yapacağımız hiçbir şey yok oturup 5000'e yakın ve çoğunu hayatımızda bir daha hiç duymayacağımız kelimeler ezberleyeceğiz, 80 alabileceğiz belki ama hiç konuşamayacağız, dinlediğimiz hiçbir şeyi anlayamayacağız. ha bu arada 55 ya da 65 geçmiş arkadaşlar sık sık buralara yazıyorlar olur mu kalite için bu baraj puanları çok düşük 80 olsun hatta daha fazla olsun hatta bu durumdan şikayetçiysen toefle sınavına gir ozaman gibi eleştiriler geliyor. işte böyle bir camiada siz dil puanını çözemezsinizzzzz. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Doktora İçin Dil Şartı 50 Olacak mı?