Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Doktora İçin Dil Şartı 50 Olacak mı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Akademik Forum" data-source="post: 326713"><p>İşin tuhafı bir "yabancı" dil için bunca titizlenirken kendi dilinde yetkinliğin aranmaması. İngilizce'den başka yabancı dil yokmuş gibi herkes öyle kabullenmiş ki okurken içim sızladı. İngilizce dayatması diğer dil ve kültürlere uzak olmayı da doğallaştırıyor. </p><p>Yazık, eleştirimiz ve düzeltme isteklerimiz önce kendi dilimizle nitelikli üretim yapabilme konusunda olmalıydı. 18 yıldır bu camiadayım, İngilizce özette dilbilgisi hatası için geri çevrilen makaleler gördüm de bunca yıl ucube bir Türkçe ile yazılmış hiçbir metne eleştiri geldiğini görmedim.</p><p>YÖK'ün sömürgecilere aracı olmasını anlayabiliyorum da bilimadamlarının sorgusuz sualsiz bu temel üzerinden gitmesini anlayamıyorum.</p><p>Arkadaşlar evet yabancı dil gerekli ve yararlı ama dünyada tek dil bize dayatılan İngilizce mi? Diğer dillerde üretilen metinleri İngilizce süzgecinden geçirmeden anlayabilme ve yorumlayabilme özgürlüğü neden olmasın? Ha, denilebilir ki "şimdi sorunumuz bu değil, tartışmanın çıkış noktası farklı" ama yanlış temel üzerine inşa edilen yapıya itiraz etmemek olur mu?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akademik Forum, post: 326713"] İşin tuhafı bir "yabancı" dil için bunca titizlenirken kendi dilinde yetkinliğin aranmaması. İngilizce'den başka yabancı dil yokmuş gibi herkes öyle kabullenmiş ki okurken içim sızladı. İngilizce dayatması diğer dil ve kültürlere uzak olmayı da doğallaştırıyor. Yazık, eleştirimiz ve düzeltme isteklerimiz önce kendi dilimizle nitelikli üretim yapabilme konusunda olmalıydı. 18 yıldır bu camiadayım, İngilizce özette dilbilgisi hatası için geri çevrilen makaleler gördüm de bunca yıl ucube bir Türkçe ile yazılmış hiçbir metne eleştiri geldiğini görmedim. YÖK'ün sömürgecilere aracı olmasını anlayabiliyorum da bilimadamlarının sorgusuz sualsiz bu temel üzerinden gitmesini anlayamıyorum. Arkadaşlar evet yabancı dil gerekli ve yararlı ama dünyada tek dil bize dayatılan İngilizce mi? Diğer dillerde üretilen metinleri İngilizce süzgecinden geçirmeden anlayabilme ve yorumlayabilme özgürlüğü neden olmasın? Ha, denilebilir ki "şimdi sorunumuz bu değil, tartışmanın çıkış noktası farklı" ama yanlış temel üzerine inşa edilen yapıya itiraz etmemek olur mu? [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Doktora Eğitimi
Doktora İçin Dil Şartı 50 Olacak mı?