Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Yönetmelikleri
Doktora ders döneminde ilişik kesilmesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="moonbless" data-source="post: 428144" data-attributes="member: 46982"><p>Merhaba, daha önce benzer konu başlıklarında soruma cevap alamadığım için konu açıyorum. </p><p></p><p>ÖYP kapsamında kadromun bulunduğu üniversitede doktora yapıyorum. Sorum ise <strong>ÖYP doktorada 6 yıllık azami süre dolmadan, eğer ders aşamasında ya da yeterlik sınavında belirli bir sürede başarılı olamazsak kadromuzla ilişiğimiz kesilir mi?</strong></p><p></p><p>YÖK'ün "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" ilgili maddelerinde </p><p>19. maddede 'Doktora programı için gerekli kredili dersleri başarıyla tamamlamanın azami süresi yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için dört yarıyıl (dır)' yazıyor. </p><p>21. maddede ise 'yüksek lisans derecesi ile kabul edilen öğrenci en geç beşinci yarıyılın sonuna kadar yeterlik sınavına girmek zorundadır.' yazıyor.</p><p></p><p>ÖYP yönetmeliğinde ise YÖK lisanüstü eğitim ve öğretim yönetmeliğindeki azami sürelere uymak gerektiği belirtilmiş.</p><p></p><p><strong>Bu durumda, öyp kapsamında doktorada:</strong></p><p><strong>1- 4 yarıyılda ders aşamasını geçemezsek</strong></p><p><strong>2- 5. yarıyıl sonuna kadar doktora yeterlik sınavına giremezsek</strong></p><p><strong>3- Yeterlik sınavını belirli bir sürede geçemezsek</strong></p><p></p><p>Normal öğrenciler için atılma yok, bir şekilde devam edebiliyorlar ama bizim durumumuzda, <strong>öyp kapsamında doktora ve dolayısıyla kadromuz konusunda sıkıntı çıkar mı? </strong></p><p></p><p>Teşekkürler</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moonbless, post: 428144, member: 46982"] Merhaba, daha önce benzer konu başlıklarında soruma cevap alamadığım için konu açıyorum. ÖYP kapsamında kadromun bulunduğu üniversitede doktora yapıyorum. Sorum ise [B]ÖYP doktorada 6 yıllık azami süre dolmadan, eğer ders aşamasında ya da yeterlik sınavında belirli bir sürede başarılı olamazsak kadromuzla ilişiğimiz kesilir mi?[/B] YÖK'ün "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" ilgili maddelerinde 19. maddede 'Doktora programı için gerekli kredili dersleri başarıyla tamamlamanın azami süresi yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için dört yarıyıl (dır)' yazıyor. 21. maddede ise 'yüksek lisans derecesi ile kabul edilen öğrenci en geç beşinci yarıyılın sonuna kadar yeterlik sınavına girmek zorundadır.' yazıyor. ÖYP yönetmeliğinde ise YÖK lisanüstü eğitim ve öğretim yönetmeliğindeki azami sürelere uymak gerektiği belirtilmiş. [B]Bu durumda, öyp kapsamında doktorada: 1- 4 yarıyılda ders aşamasını geçemezsek 2- 5. yarıyıl sonuna kadar doktora yeterlik sınavına giremezsek 3- Yeterlik sınavını belirli bir sürede geçemezsek[/B] Normal öğrenciler için atılma yok, bir şekilde devam edebiliyorlar ama bizim durumumuzda, [B]öyp kapsamında doktora ve dolayısıyla kadromuz konusunda sıkıntı çıkar mı? [/B] Teşekkürler [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Yönetmelikleri
Doktora ders döneminde ilişik kesilmesi