Dil Eğitimi ve Tazminat

HOCAM MERHABALAR,
Ben Şehir Planlamada Yüksek Lisans Tez Aşamasında İken "Mimarlık Fakültesi" Mezunu Olmak Şartıyla Peyzaj Mimarlığı Bölümüne Atandım, Dil Puanım 65 Altında Gelecek İle İlgili Bolümden Dolayı Endişelerim Olduğu İçin kayıt yaptırmak konusunda kararsızım.
Şöyle bir yol izleyebilir miyim: İlk Olarak 6 Aylık Dil Eğitimine Gideceğim Ve Bu Zaman Zarfında Mecbur Tezimi Bitireceğim.
6 Aylık Dil Eğitimi Sonunda Yabancı Dil Notuma Da Bağlı Olarak Atandığım Yerde 6 Ay Kalmama İzin Verilir Mi Ve Ben 6 Ay Orada Kalınca Zorunlu Hizmeti Yerine Getirmiş Dolayısı İle Dil Eğitimi İçin İmzalanan Senedi Ödemek Zorunluluğum Ortadan Kalkar mı?

Yada Zorunlu Hizmet Sadece Doktoradan Sonra Mı Yapılabiliyor? Atandığım Yerde Bolum Ve Herhangi Bir Hoca Yok, Bu Bir Problem Oluşturur Mu Bu Süreç İçin Yani Avantaj Mı, Dezavantaj mıdır Bu Durum?

Gamze

Administrator
Dil eğitiminin senediyle ilgili sorduğunuz konunun cevabı: http://www.akademikpersonel.org/oyp...iz/24526-oyp-dil-egitimi-senedi-hakkinda.html

Zorunlu hizmetiniz eğitim için (dil veya lisansüstü) üniversiteniz dışına çıktıktan sonra, bu eğitimleri tamamlamanızın ardından okulunuza döndüğünüz andan itibaren başlar. Eğer eğitim için farklı bir okula gitmezseniz zorunlu hizmetiniz olmaz.
Bölüm ve hocanızın olmaması işlemleriniz için birşeyi değiştirmez. Şu şekilde etkiler sizi mecburen dışarıda lisansüstü eğitim alacaksınız.

Son düzenleme:
hocam zaten tez aşamasındaym, tezimin yanmaması, helede farklı bolum olunca, bir an önce bitirmem gerekmektedir. daha çok öğrenmek istediğim şu, üniversite kendine göre dil eğitiminden dönüşteki süremi dil eğitimi için geçen süreye saymayabilir mi yani zorunlu hizmeti illa doktoradan sonra mı yapılır yoksa dil eğitimi bitti geri dondüğümde yapmış olur muyum? buna rağmen bir senet ödememi ister mi universite benden ?

üniversitenin isteyeceği miktar, kursun tamamı mıdır yoksa dil eğitimi dönüşü, bir süre mecburiyetten atandığımız üniversiteye geri döneceğimiz için geçen süreler çkartılıp kalan süre kadar değil midir? yoksa üniversite tüm 6 aylık ücreti talep edebilme hakkına sahip midir? bunun bi kesinliği yok mudur ?

Gamze

Administrator
üniversitenin isteyeceği miktar, kursun tamamı mıdır yoksa dil eğitimi dönüşü, bir süre mecburiyetten atandığımız üniversiteye geri döneceğimiz için geçen süreler çkartılıp kalan süre kadar değil midir? yoksa üniversite tüm 6 aylık ücreti talep edebilme hakkına sahip midir? bunun bi kesinliği yok mudur ?

Dil kursundan sonra 6 ay görev yapsanız dahi ödeme yapmanızı isteyen üniversiteler kurs ücretini talep edebiliyor.

sherlock

Öğrenci
Dil kursundan sonra 6 ay görev yapsanız dahi ödeme yapmanızı isteyen üniversiteler kurs ücretini talep edebiliyor.
hocam benim bir sorum olacaktı. dil kursundan sonra başarılı olmamız ve akabinde 35. maddeyle görevlendirilmeden istifa etmemiz durumunda sadece dil kursu ücretini mi yoksa aldığımız maaş vs. bütün faizleri de ödememiz gerekiyor mu?

kleistenes

Öğrenci
Ben de bunu sormak istiyorum.
Dil eğitimini tamamladım 6 ay da doldu.
Şimdi lisansüstü için kefil sorunum oluştu.
Üniversite ilişiğimi keserse bir de üstüne kurs ücreti mi alacak?
Sonuçta imzaladığımız senette böyle bir şey yazmıyor?

Mr December

Baş Editör
Ben de bunu sormak istiyorum.
Dil eğitimini tamamladım 6 ay da doldu.
Şimdi lisansüstü için kefil sorunum oluştu.
Üniversite ilişiğimi keserse bir de üstüne kurs ücreti mi alacak?
Sonuçta imzaladığımız senette böyle bir şey yazmıyor?

Adamlar talep edebilirler de etmeyebilirler de.
Dil kursundan sonra o süre kadar çalışmışsınız sorun çıkarmazlar büyük ihtimalle.

ibrahimakca

Öğrenci
Yardımcı olursanız sevinirim. Ben Şanlıurfa Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslam Edebiyatı abd ye atandım. Ancak dil puanım 58.75. bu yüzden dil eğitimi için baska bir üniversiteye gideceğim. Ancak diyelim ki 2 sene içerisinde 65 i gecemedim. (Allah göstermesin de) Benim ilişiğim kesilecek ama bu senet meblaları konusunda net bisey söyleyen yok. Allah muhafaza 65 i gecemezsem ne kadarlık bi senet tutarını ödemek zorunda kalırım. Ayrıca bu senet imzalatma işi de yine bazı arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla üniversitelerin dayatması imiş. ben bu seneti imzalamazsam ne gibi durumlarla karsılasırım.
Diğer bir problemim, kazandıgım bölümde bir tane bile hoca yok. Yani anlayacağınız yüksek lisans ve de doktora programı da yok. yine görevlendirmeyle baska bir üniye gitmek yerine buradaki ilahiyat fakültesinin başka bir bölümünde yüksek lisans ve de doktora yapma imkanım var mı? böyle bir imkanım da yok diyelim ve de ben yine görevlendirmeyle baska bi üniye yüksek lisansa ve de ardından doktoraya gittim diyelim. bu sefer zorunlu hizmet için ne kadar süre tekrar Harran üniversitesinde çalışmam gerekiyor? Ayrıca bu görevlendirmelere giderken de ne kadarlık senetlere imza atılıyor ve bu senetler hangi durumlarda ödeniyor ?
son olarak yüksek lisans ya da doktora aşamasını daha kısa veya uzun sürede tamamlamamın bana ne gibi artıları ya da eksileri olur? Yüksek lisans veya doktora aşamasını uzattığım takdirde nasıl bir süreç beni beklemekte ? Kafam allak bullak oldu, atandıgıma şöyle doyasıya sevinemedim vallahi hocam. bana yardımcı olursanız ve de beni aydınlatırsanız cok sevinirim. Allah'a emanet olun.

Mr December

Baş Editör
Yardımcı olursanız sevinirim. Ben Şanlıurfa Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk İslam Edebiyatı abd ye atandım. Ancak dil puanım 58.75. bu yüzden dil eğitimi için baska bir üniversiteye gideceğim. Ancak diyelim ki 2 sene içerisinde 65 i gecemedim. (Allah göstermesin de) Benim ilişiğim kesilecek ama bu senet meblaları konusunda net bisey söyleyen yok. Allah muhafaza 65 i gecemezsem ne kadarlık bi senet tutarını ödemek zorunda kalırım. Ayrıca bu senet imzalatma işi de yine bazı arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla üniversitelerin dayatması imiş. ben bu seneti imzalamazsam ne gibi durumlarla karsılasırım.
Diğer bir problemim, kazandıgım bölümde bir tane bile hoca yok. Yani anlayacağınız yüksek lisans ve de doktora programı da yok. yine görevlendirmeyle baska bir üniye gitmek yerine buradaki ilahiyat fakültesinin başka bir bölümünde yüksek lisans ve de doktora yapma imkanım var mı? böyle bir imkanım da yok diyelim ve de ben yine görevlendirmeyle baska bi üniye yüksek lisansa ve de ardından doktoraya gittim diyelim. bu sefer zorunlu hizmet için ne kadar süre tekrar Harran üniversitesinde çalışmam gerekiyor? Ayrıca bu görevlendirmelere giderken de ne kadarlık senetlere imza atılıyor ve bu senetler hangi durumlarda ödeniyor ?
son olarak yüksek lisans ya da doktora aşamasını daha kısa veya uzun sürede tamamlamamın bana ne gibi artıları ya da eksileri olur? Yüksek lisans veya doktora aşamasını uzattığım takdirde nasıl bir süreç beni beklemekte ? Kafam allak bullak oldu, atandıgıma şöyle doyasıya sevinemedim vallahi hocam. bana yardımcı olursanız ve de beni aydınlatırsanız cok sevinirim. Allah'a emanet olun.

Sıkça sorulan sorular kısmında sorularınızın cevabı mevcut:

ÖYP Sık Sorulan Sorular » ÖYP 2013-ÖYP 2014-ÖYP Başvuru-ÖYP Nedir-ÖYP Puan Hesaplama

Biraz araştırma yapmaya özen gösterelim lütfen.