Devlet Üniversitelerinde Sözleşmeli Okutmanlık Maaş

Nanaklein

Öğrenci
Merhaba
Devlet Üniversitelerinde sozlesmeli okutman maaslari kadrolu okutman maaslarindan cok mu asagida? Ucretlendirilmesi nasil olur?
 
Devlet üniversitelerinde okutmanlar kadro karşılığı sözleşmelidir ve maaşları 4.200 4.500 civarıdır. Tam rakamdan emin değilim. Ancak sözleşmeli okutmandan ders ücreti karşılığı derse girmeyi kasdediyorsanız ders ücretleri ders başına 10-15 TL gibi birşeydir. Maaş almazlar.
 
A

Akademik Forum

Guest
Yökte yayinlamayip kendi sitelerinde sozlesmeli okutman olarak alim acmislar. Milli savunma devlet universitesi. Saat basina 10-15 tl arasi ders ucretli olma konusunda arastirdim ama toplamda getirisi nedir hesao edemiyorum. Elbette kac derse girilecegine gore degisir ancak devlet oldugy icin yuksek olur mu bilemedim. Bir ozel universite okutmanligina kabul edildim ve kararsizim devlette sozlesmeliye basvurup basvurmamaya.
 
İlanı görmeden bir şey demek zor. Doçent ve profesör dışında tüm akademik personel sözleşmelidir. Ancak kadro karşılığı ve maaşlıdır. Bu ilandaki sözleşmeli okutmandan kasıt nedir anlaşılmıyor.
 

Abdurrahman9

Öğrenci
Hocam arada derede kaldım şimdi, ilanda 'sözleşmeli açıktan okutman alımı' yazıyor. Normal okutmanlık değil sanırım ve bunun net bilgisini nerden alacsğız bilemedim
 

Abdurrahman9

Öğrenci
Teşekkürler hocam, bi hocamı aradım sordum oda sizin gibi söyledi normal okutman kadrosuymuş, sözleşmeli okutman için milli eğitimden çağırırlar ilan verilmez dedi, diğer arkadaşlarında bilgisine
 
A

Akademik Forum

Guest
Merhaba
Devlet Üniversitelerinde sozlesmeli okutman maaslari kadrolu okutman maaslarindan cok mu asagida? Ucretlendirilmesi nasil olur?

MSU nun ılanı aynı ılana ben de basvurdum ve gunlerdır bu soruya cevap arıyorum , şu an bir kolejde calısıyorum maas ve ımkanları da fena dgıl ancak bu ılanın belırsızlıgınden ne yapacagımı bılemedım. net olarak kadrolu okutmanlarla aynı durum mu?
 
A

Akademik Forum

Guest
Hocam bu sorunuza cevap bulabildiniz mi bilmiyorum ama ben bu mülakata girdim ve rektör 4300 lira maaş alacağımızı fakat iş garantimizin olmadığını söyledi. Yani diğer üniversitedeki atamalar kadrolu sözleşmeli oluyor ve gönderilmiyor kimse ama bu üniversite gönderebilirim diyor
 
Üst