Dergilerde Makale Yayınlamak

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
Diğer niklerinizi de ekleyin de onları da yoksay listesine ekleyeyim. Elimde değil mesaj sahiplerine, üsluplarına göre cevap veriyor sonra tekrarlanmasın diye yoksay listeme ekliyorum.

yoksayma ,üslup ..terimlerini kulanarak ne söylemeye çalıştığınız tam olarak anlaşılamamıştır.
ve halihazırda [MENTION=85353]sueno[/MENTION] ile [MENTION=85461]kötü çocuk[/MENTION] dışında kullanmakta olduğum bir üyelik yoktur.

- - - Güncellendi - - -

beni çok seven bir öğretim üyesi arkadasımla muhabbetimizde biz onunla çay içerken tatlı bir tebessüm ile ama bana söylediği kinayeli bir sözü ,birşeyleri idrak ettirebilmek umuduyla buraya tevil ederek değiştirmeden kendi cümlem ile yazıyorum.

prensipli,zeki olduğumu düşünürüm,herkesi çok sevdiğim doğrudur, ama ahh ah bi bilseniz ,kimsenin umurunda da değilsiniz :) :) :)

Son düzenleme:
H

Halkizim

Guest
Merabalar halk bilimi hakkında makale yazmak istiyorm bunu hangi dergide yayımlayabilirim yardımcı olursanız sevinirim

agoodperson

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba.

SSCI bir dergiye makale göndereceğim. Büyük ihtimalle yayınlamayacaklar ancak çalışmama güveniyor ve şansımı denemek istiyorum. Red aldığı takdirde aynı makaleyi başka bir dergiye (SSCI veya diğer) gönderme imkanım var mı?

Yahut red alma ihtimaline karşı, çalışmayı aynı zamanda başka bir dergiye de göndersem mi, bu konuda bir öneriniz olur mu?

Şimdiden teşekkürler.

mtz

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba.

SSCI bir dergiye makale göndereceğim. Büyük ihtimalle yayınlamayacaklar ancak çalışmama güveniyor ve şansımı denemek istiyorum. Red aldığı takdirde aynı makaleyi başka bir dergiye (SSCI veya diğer) gönderme imkanım var mı?

Yahut red alma ihtimaline karşı, çalışmayı aynı zamanda başka bir dergiye de göndersem mi, bu konuda bir öneriniz olur mu?

Şimdiden teşekkürler.

Bir bakın isterseniz, belki işinize yarar.

http://uvt.ulakbim.gov.tr/tip/sempozyum1/scelayir.pdf

Mr December

Baş Editör
Arkadaşlar merhaba.

Şimdiden teşekkürler.

Red aldığınızda gerekli revizyonları yapıp tekrar aynı dergiye veya başka bir dergiye gönderebilirsiniz AMA aynı çalışmayı aynı anda birden fazla dergiye göndermek ETİK BULUNMUYOR. Böyle birşey yapar da ortaya çıkarsa eğer dergiler tarafından engellenme ihtimaliniz bile olur.

agoodperson

Öğrenci
Red aldığınızda gerekli revizyonları yapıp tekrar aynı dergiye veya başka bir dergiye gönderebilirsiniz AMA aynı çalışmayı aynı anda birden fazla dergiye göndermek ETİK BULUNMUYOR. Böyle birşey yapar da ortaya çıkarsa eğer dergiler tarafından engellenme ihtimaliniz bile olur.

Hocam öncelikle teşekkür ederim. Mtz hocam size de teşekkürler. Metni okudum, ilgili durumu bilmiyordum.

Amacım kesinlikle birden fazla dergide yayınlatmak değildi. Süreci hızlandırmak ve hangisi kabul ederse orada yayınlatmayı düşünmüştüm. Ancak etik olmadığını bilmiyordum. Böyle bir şey kesinlikle kabul edilemez. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Peki bir dergiden defalarca düzeltme alır ve artık daha fazla düzenleme yapmak istemezsem, ilgili dergiye bildirdikten sonra başka dergiye gönderme imkanım olur mu? Yoksa başka dergiye göndermem için o dergiyle ilgili sürecin tamamen bitmesini mi beklemem gerekiyor?

İzninizle bir sorumda tezden çıkacak yayınlarla ilgili:
Duplicate hususu ile ilgili metni okuduğumda bende bir tezden ancak bir yayın yapılabileceği düşüncesi oluştu. Böyle bir durum var mı? Bir tezden birden fazla yayın çıkabilir mi? Örneğin, makalenin birisi 2 grup arasındaki fark ile ilgiliyken, diğeri bu 2 grubun karşılaştırıldığı ölçeklerin alt boyutları arasındaki korelasyonla ilgili olabilir mi?

Teşekkürler...

Mr December

Baş Editör
Hocam öncelikle teşekkür ederim. Mtz hocam size de teşekkürler. Metni okudum, ilgili durumu bilmiyordum.

Amacım kesinlikle birden fazla dergide yayınlatmak değildi. Süreci hızlandırmak ve hangisi kabul ederse orada yayınlatmayı düşünmüştüm. Ancak etik olmadığını bilmiyordum. Böyle bir şey kesinlikle kabul edilemez. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Peki bir dergiden defalarca düzeltme alır ve artık daha fazla düzenleme yapmak istemezsem, ilgili dergiye bildirdikten sonra başka dergiye gönderme imkanım olur mu? Yoksa başka dergiye göndermem için o dergiyle ilgili sürecin tamamen bitmesini mi beklemem gerekiyor?

İzninizle bir sorumda tezden çıkacak yayınlarla ilgili:
Duplicate hususu ile ilgili metni okuduğumda bende bir tezden ancak bir yayın yapılabileceği düşüncesi oluştu. Böyle bir durum var mı? Bir tezden birden fazla yayın çıkabilir mi? Örneğin, makalenin birisi 2 grup arasındaki fark ile ilgiliyken, diğeri bu 2 grubun karşılaştırıldığı ölçeklerin alt boyutları arasındaki korelasyonla ilgili olabilir mi?

Teşekkürler...

Kabul almadan önce istediğiniz zaman yolladığınız çalışmayı istediğiniz yerden geri çekebilirsiniz. Kabul alındıktan sonra copyright'ı dergiye bırakıyoruz. Bazen kendi makalemize erişemiyoruz bile :D

Duplicate hususu biraz derin. Aynı datadan çıkan yayınlarda tüm herşey 1 makaleye sığmıyorsa, çalışmanın başka boyutlarını ayrı ayrı yollamakta fayda var ama bunun nedeninin yazdığım şey olması gerekiyor. Eğer dilimleme ile ben bunu bir kaç makale haline getiririm düşüncesi var ise bu da etik sorun yaratıyor.

Dipnot: Eğer çalışmanızı geliştirecek geri bildirim alamıyorsanız (hocanız olur, arkadaşlarınız olur vs.) çalışmanızı direk en top dergiye yollayın, değerlendirme sürecinde size gelen geri bildirimlere göre düzeltmenizi yapıp istediğiniz yere yollayın.

agoodperson

Öğrenci
Kabul almadan önce istediğiniz zaman yolladığınız çalışmayı istediğiniz yerden geri çekebilirsiniz. Kabul alındıktan sonra copyright'ı dergiye bırakıyoruz. Bazen kendi makalemize erişemiyoruz bile :D

Duplicate hususu biraz derin. Aynı datadan çıkan yayınlarda tüm herşey 1 makaleye sığmıyorsa, çalışmanın başka boyutlarını ayrı ayrı yollamakta fayda var ama bunun nedeninin yazdığım şey olması gerekiyor. Eğer dilimleme ile ben bunu bir kaç makale haline getiririm düşüncesi var ise bu da etik sorun yaratıyor.

Dipnot: Eğer çalışmanızı geliştirecek geri bildirim alamıyorsanız (hocanız olur, arkadaşlarınız olur vs.) çalışmanızı direk en top dergiye yollayın, değerlendirme sürecinde size gelen geri bildirimlere göre düzeltmenizi yapıp istediğiniz yere yollayın.

Hocam yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

Açıkçası ben bahsettiğim üzere tezimden yayın çıkarmaya çalışıyorum. 1 ve 2 grubunu A ve B konuları üzerinden inceledim. Sorum üzerinde çok vakit harcadım. Dolayısıyla da tüm bulgular literatür için çok değerli görgül veriler içeriyor. Aslında burada çıkabilecek 3 yayın var. Bunlar:

i) 1 ve 2 grubunun A açısından karşılaştırılması
ii) 1 ve 2 grubunun B açısından karşılaştırılması
iii) A ve B arasındaki ilişkinin incelenmesi

Ben i ve ii'yi birleştirmeyi düşünüyorum. Her ne kadar birçok şeyi makaleden çıkarmak zorunda kalacak olsam da duplicate olmaması açısından bunu yapacağım. Ancak iii'yi aynı makaleye eklemem mümkün değil. O kadar "şişkin" makale ne okunur, ne de kabul alır. Ancak duplicate olur mu olmaz mı emin değilim açıkçası. O nedenle sormak istedim.

Hocam izninizle bir de tezden yayınla ilgili şu hususu sormak isterim. Bir süredir araştırma yapıyorum ancak net bir yanıt bulamadım:
Tezden makale üretilirken kopyala-yapıştır yapmamak mı gerekiyor? Tezim turnitine girdi ancak henüz YOK sistemine yüklenmedi. Aslında danışmanım aksi yönde bir şey söylememişti ancak bilemedim. Zaten makalede tezden üretildiğine dair ibare bulunacak, yine de intihal sayılır mı, ne yapmalıyım bilmiyorum.

İlginiz için çok teşekkürler, eksik olmayın.