Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
bölüm değiştirmek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="pepsiadam" data-source="post: 403647" data-attributes="member: 29777"><p>Fransız Dili ve Edebiyatı ve Sosyoloji bölümleri benim alanım dışında. Kendi alanım (tasarım) için örnek verecek olursam, yüksek lisansa başvurabilmek için lisans mezuniyetinin tasarım alanlarından birinde olmasına dikkat ediliyor. Alanı benzer bile olsa lisansüstünde alandan olmadığı için öğrenci kabul etmeyen programlar mevcut. </p><p></p><p>Fransız Dili ve Edebiyatı mezunu olarak hangi alanlarda Yüksek Lisans programına başvurabiliyorsunuz önce bunu inceleyin. Sosyoloji bölümleri alan sınırlaması koymuyor olabilir.</p><p></p><p>Fakat akademisyenliğin "öğreten" tarafından bahsedecek olursak, öğrencilere daha faydalı olabilmek için alana oldukça hakim olmanız gerekiyor. Yüksek lisans eğitiminiz esnasında alanla ilgili açığınızı kapatmak için ekstra çaba sarfetmenize sebep olabilir. Sadece tez konunuz hakkındaki uzmanlığınız yetmeyebilir. </p><p></p><p>Aksi taktirde kadro beklentinizi bir hocanıza açtığınızda benim sorduğum soruyu duymanız malesef ki mümkün...</p><p></p><p>Son olarak; "akademisyen olmak istiyorum ama alanımda kadro yok, o yüzden alan değiştirmeyi tercih ettim" gibi bir argümanı yüksek lisans mülakatınızda masaya koymayın ,)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pepsiadam, post: 403647, member: 29777"] Fransız Dili ve Edebiyatı ve Sosyoloji bölümleri benim alanım dışında. Kendi alanım (tasarım) için örnek verecek olursam, yüksek lisansa başvurabilmek için lisans mezuniyetinin tasarım alanlarından birinde olmasına dikkat ediliyor. Alanı benzer bile olsa lisansüstünde alandan olmadığı için öğrenci kabul etmeyen programlar mevcut. Fransız Dili ve Edebiyatı mezunu olarak hangi alanlarda Yüksek Lisans programına başvurabiliyorsunuz önce bunu inceleyin. Sosyoloji bölümleri alan sınırlaması koymuyor olabilir. Fakat akademisyenliğin "öğreten" tarafından bahsedecek olursak, öğrencilere daha faydalı olabilmek için alana oldukça hakim olmanız gerekiyor. Yüksek lisans eğitiminiz esnasında alanla ilgili açığınızı kapatmak için ekstra çaba sarfetmenize sebep olabilir. Sadece tez konunuz hakkındaki uzmanlığınız yetmeyebilir. Aksi taktirde kadro beklentinizi bir hocanıza açtığınızda benim sorduğum soruyu duymanız malesef ki mümkün... Son olarak; "akademisyen olmak istiyorum ama alanımda kadro yok, o yüzden alan değiştirmeyi tercih ettim" gibi bir argümanı yüksek lisans mülakatınızda masaya koymayın ,) [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
bölüm değiştirmek