Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
Bir meslek olarak akademisyenlik
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ysesen" data-source="post: 402394" data-attributes="member: 56094"><p>2006 yılından itibaren çalışıyorum. Lise bitirdikten sonra kısa bir süre özelde çalıştım. Ondan sonra üniversite kazandım (2 kere) ve öğrenciliğimle birlikte kenti okulumda yarı zamanlı çalışmaya devam ettim. Lisans bitti, arkasından memur oldum. Askerlik,evlilik, kredi borçlarına girmek v.s. devam etti. Yüksek lisansıma devam ettim ve yine akademik kadro için uğraştım. </p><p></p><p>10 yıldır meslek hayalim akademiydi. Ales, kpss,yds üçgeninde çalıştım durdum. 2009 dan itibaren çok sınava girdim, birçok mülakata girdim. Uzman yard., öğretim gör. ve Todaie'de mülakata girdim. Ama hep karşıma torpil, referans, kadroculuk, akrabacılık çıktı. Kendi okulunda yata yata okul bitirip gelen birçok yaşı ve kafası daha çocuk olan insanlar, büyük şehire gelince kendilerini aristokrat sınıfta görmeye başladılar."Ay memurlukmu üniversitede , ben 8-5 çalışamam havasında" üstten üstten konuşmalarıyla çok karşılaştım. Eşimin araştırma görevlisi olduğu fakülteden birçok hakim, savcı, kaymakam veya bu mesleklerden asistanlığa geçmiş(yada öyp'li) arkadaşıyla çok muhatap olmamayı tercih ediyorum. Çünkü seni hakir görmek için elinden geleni yapmakta adamlar. Aynı tepkiyi 50 d lilere yapıyorlar zaten. Senin akademik olarak çalışmaya devam etmen önemli değil. Sonuçta sen torpilli değilsin ve master yapsan ne yazar. Etiketin belli "Teknik hizmetlerde 2500 tl maaş alan bir memursun." </p><p></p><p>Ama bugün 657'nin kaldırılacağı zamanlara geldik. Artık daha mutluyum. Madem 657, 2547, Hakim ve Savcı Personel kanunu, Tsk Personel kanunu, Emniyet hiz. kanunu v.s. kaldırılacak. Herkes sözleşmeli olacak. 50 d, 33 a v.s. olmayacak. İşte bugün bende diyorum ki, ne uzman ne akademisyen olmak için uğraşmaya gerek kalmamıştır. Torpilin yoksa zaten ölüsün. Bunun yanında Lisans bitirdikten sonra yan gelip yatan, doktorası olmayan, ingilizceden 70 alamayan, toefl puanı olmayan bir kişinin bu ülkede aç kalması artık sıradanlaşacaktır. Bu durumda artık üzülmeyin derim..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ysesen, post: 402394, member: 56094"] 2006 yılından itibaren çalışıyorum. Lise bitirdikten sonra kısa bir süre özelde çalıştım. Ondan sonra üniversite kazandım (2 kere) ve öğrenciliğimle birlikte kenti okulumda yarı zamanlı çalışmaya devam ettim. Lisans bitti, arkasından memur oldum. Askerlik,evlilik, kredi borçlarına girmek v.s. devam etti. Yüksek lisansıma devam ettim ve yine akademik kadro için uğraştım. 10 yıldır meslek hayalim akademiydi. Ales, kpss,yds üçgeninde çalıştım durdum. 2009 dan itibaren çok sınava girdim, birçok mülakata girdim. Uzman yard., öğretim gör. ve Todaie'de mülakata girdim. Ama hep karşıma torpil, referans, kadroculuk, akrabacılık çıktı. Kendi okulunda yata yata okul bitirip gelen birçok yaşı ve kafası daha çocuk olan insanlar, büyük şehire gelince kendilerini aristokrat sınıfta görmeye başladılar."Ay memurlukmu üniversitede , ben 8-5 çalışamam havasında" üstten üstten konuşmalarıyla çok karşılaştım. Eşimin araştırma görevlisi olduğu fakülteden birçok hakim, savcı, kaymakam veya bu mesleklerden asistanlığa geçmiş(yada öyp'li) arkadaşıyla çok muhatap olmamayı tercih ediyorum. Çünkü seni hakir görmek için elinden geleni yapmakta adamlar. Aynı tepkiyi 50 d lilere yapıyorlar zaten. Senin akademik olarak çalışmaya devam etmen önemli değil. Sonuçta sen torpilli değilsin ve master yapsan ne yazar. Etiketin belli "Teknik hizmetlerde 2500 tl maaş alan bir memursun." Ama bugün 657'nin kaldırılacağı zamanlara geldik. Artık daha mutluyum. Madem 657, 2547, Hakim ve Savcı Personel kanunu, Tsk Personel kanunu, Emniyet hiz. kanunu v.s. kaldırılacak. Herkes sözleşmeli olacak. 50 d, 33 a v.s. olmayacak. İşte bugün bende diyorum ki, ne uzman ne akademisyen olmak için uğraşmaya gerek kalmamıştır. Torpilin yoksa zaten ölüsün. Bunun yanında Lisans bitirdikten sonra yan gelip yatan, doktorası olmayan, ingilizceden 70 alamayan, toefl puanı olmayan bir kişinin bu ülkede aç kalması artık sıradanlaşacaktır. Bu durumda artık üzülmeyin derim.. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
Bir meslek olarak akademisyenlik