Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Bilimsel Hazırlık ve buna bağlı tecil durumu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="mechaniq" data-source="post: 450075" data-attributes="member: 93535"><p>[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam ve diğer değerli forum üyeleri, sizlerin bu konuda öneriniz olur mu ?</p><p>Konu epey saptı çünkü.</p><p></p><p>Yukarıdaki kayıt dondurma sorsusuna ilaveten aşağıdaki şu nokta içinde bir sorum olacak:</p><p>Tamam 20 Nisan 2016'da yönetmelik değişti ve azami sürelerde tamamlayamazssam bir şekilde artık "atılma" ("kayıt silme") var. Ancak ben Uludağ Üniverstesinin Fen Bilimleri Enstitüsü sitesindeki mevzuatları inceledim ve ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Sayı : 29041 (25 Haziran 2014) 'e göre Madde 14 'de aşağıdaki bilgi bulunuyor.</p><p></p><p>(4) Bilimsel hazırlık programında geçirilecek süre en çok bir takvim yılıdır. Bu süre Senato tarafından belirlenmiş haklı ve geçerli nedenlere bağlı süreler dışında uzatılamaz. Bilimsel hazırlık programında geçirilen süre, bu Yönetmelikte belirtilen yüksek lisans veya doktora programı sürelerine dâhil edilmez.</p><p>(5) Bilimsel hazırlık programını bir takvim yılı içinde başarıyla tamamlayamayanlar 2547 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinde belirtilen koşullara göre ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşulu ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilir. Bu durumda, ders ve sınavlara katılma dışında diğer haklardan yararlandırılmaksızın öğrencilik statüleri devam eder.</p><p></p><p>20 Nisan 2016'da ki yönetmelikle bir tezat oluşturuyor ve artık geçerliliğini yitirmiş mi belli değil. Dolayısıyla aşağıdaki şekilde bir dilekçe vermeyi düşünüyorum :</p><p></p><p>2015 Güz yarıyılı itibariyle Endüstri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programına kayıt oldum. Lisans eğitimimi Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde bitirdiğim için yüksek lisans programına başlarken bilimsel hazırlık programına dahil edildim. 2015-2016 yılı içinde farklı sebeplerden dolayı Bilimsel Hazırlık derslerini tamamlayamadım. 2016 2017 güz yarı yılı için kayıt olmak amacıyla Enstitüye gittiğimde, Lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliğinin değiştiği ve 2016 2017 yılı içinde herhangi bir sebepten ötürü Bilimsel Hazırlık programını tamamlayamazsam bahar yarıyılının tamamlanmasıyla birlikte yüksek lisans programıyla ilişiğimin kesileceği ve varolan askerlik tecilimin iptal edileceği bilgisini aldım. </p><p>25 Haziran 2014 de yayınlanan (Sayı:29041) Uludağ üniversitesi lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliği Madde 14 (4) ve (5) e göre bilimsel hazırlık programının bir takvim yılı içinde tamamlanamaması durumunda , 2547 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinde belirtilen koşullara göre ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşulu ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırılabildiği bilgisi olduğunu okudum.</p><p>2016-2017 yılı sonunda Bilimsel Hazırlık Programını tamamlayamamam halinde 2547 sayılı kanunun 46.maddesine göre kaydımın silinip silinmeyeceğinin tarafıma bildirilmesi hususunda gereğini arz ederim.</p><p></p><p>Sizin yorumunuz nedir bu konuda ? Dilekçemde yanlış birşey görüyor musunuz ?</p><p></p><p>Teşekkürler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mechaniq, post: 450075, member: 93535"] [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam ve diğer değerli forum üyeleri, sizlerin bu konuda öneriniz olur mu ? Konu epey saptı çünkü. Yukarıdaki kayıt dondurma sorsusuna ilaveten aşağıdaki şu nokta içinde bir sorum olacak: Tamam 20 Nisan 2016'da yönetmelik değişti ve azami sürelerde tamamlayamazssam bir şekilde artık "atılma" ("kayıt silme") var. Ancak ben Uludağ Üniverstesinin Fen Bilimleri Enstitüsü sitesindeki mevzuatları inceledim ve ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Sayı : 29041 (25 Haziran 2014) 'e göre Madde 14 'de aşağıdaki bilgi bulunuyor. (4) Bilimsel hazırlık programında geçirilecek süre en çok bir takvim yılıdır. Bu süre Senato tarafından belirlenmiş haklı ve geçerli nedenlere bağlı süreler dışında uzatılamaz. Bilimsel hazırlık programında geçirilen süre, bu Yönetmelikte belirtilen yüksek lisans veya doktora programı sürelerine dâhil edilmez. (5) Bilimsel hazırlık programını bir takvim yılı içinde başarıyla tamamlayamayanlar 2547 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinde belirtilen koşullara göre ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşulu ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırabilir. Bu durumda, ders ve sınavlara katılma dışında diğer haklardan yararlandırılmaksızın öğrencilik statüleri devam eder. 20 Nisan 2016'da ki yönetmelikle bir tezat oluşturuyor ve artık geçerliliğini yitirmiş mi belli değil. Dolayısıyla aşağıdaki şekilde bir dilekçe vermeyi düşünüyorum : 2015 Güz yarıyılı itibariyle Endüstri Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programına kayıt oldum. Lisans eğitimimi Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde bitirdiğim için yüksek lisans programına başlarken bilimsel hazırlık programına dahil edildim. 2015-2016 yılı içinde farklı sebeplerden dolayı Bilimsel Hazırlık derslerini tamamlayamadım. 2016 2017 güz yarı yılı için kayıt olmak amacıyla Enstitüye gittiğimde, Lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliğinin değiştiği ve 2016 2017 yılı içinde herhangi bir sebepten ötürü Bilimsel Hazırlık programını tamamlayamazsam bahar yarıyılının tamamlanmasıyla birlikte yüksek lisans programıyla ilişiğimin kesileceği ve varolan askerlik tecilimin iptal edileceği bilgisini aldım. 25 Haziran 2014 de yayınlanan (Sayı:29041) Uludağ üniversitesi lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliği Madde 14 (4) ve (5) e göre bilimsel hazırlık programının bir takvim yılı içinde tamamlanamaması durumunda , 2547 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinde belirtilen koşullara göre ilgili döneme ait öğrenci katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşulu ile öğrenimlerine devam etmek için kayıt yaptırılabildiği bilgisi olduğunu okudum. 2016-2017 yılı sonunda Bilimsel Hazırlık Programını tamamlayamamam halinde 2547 sayılı kanunun 46.maddesine göre kaydımın silinip silinmeyeceğinin tarafıma bildirilmesi hususunda gereğini arz ederim. Sizin yorumunuz nedir bu konuda ? Dilekçemde yanlış birşey görüyor musunuz ? Teşekkürler. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Bilimsel Hazırlık ve buna bağlı tecil durumu