Benzerlik Raporu Konusunda Yardım Talebi

Sayın hocalarım ve değerli arkadaşlarım, öncelikle herkese merhabalar. Yazmış olduğum makalem ulusal hakemli bir dergide kabul edildi ve önümüzdeki ay çıkacak olan sayıda yayınlanacak. Ancak dergi editörü benzerlik raporu göndermek zorunda olduğumu söylüyor (Aslında makaleyi gönderdiğimde intihal taramasından başarıyla geçmişti ama derginin kuralları değişmiş). Ben doktora mezunu olduğum ve halihazırda kadro sahibi olmadığım için intihal.net, turnitin ya da ithenticate'ten bu raporu temin edemedim. Bu konuda bana yardımcı olabilecek birisi çıkarsa çok minnettar kalırım.
 

lexicon

Öğrenci
Hocam cüzi bir ücrete saydığınız programların web sayfalarından çalışmanızın benzerlik raporunu alabilirsiniz bireysek olarak.

Ayrıca bazı durumlarda benzerliği azaltmakta gerekebilir.Paraphrasing, okuduğunuz veya öğrendiğiniz şeyi, anlamı çarpıtmadan kendi kelimelerinizle yeniden yazmaktır. Başka kelimelerle ifade ederken, okuyucunun konuyu iyice anladığınızı ve doğru bir şekilde ilettiğinizi hissetmesini sağlamak önemlidir.

Başka kelimelerle ifade etmek, bazı kelimeleri değiştirerek metni yeniden yazmaktan çok daha fazlasıdır. Önemli olan, başka bir kişinin fikirlerini ve cümlelerini anlamak ve bunları yeniden anlatmaktır.

yazının tamamı için.

https://lexicontr.com/paraphrasing-nedir/
 
Üst