Atandığımız Üni.de Doktora Sonrası İlişik Kesiliyor mu?

vet33

Öğrenci
merhaba arkadaşlar atandığımız üniversitede doktora yaparsak senet imzalamıyoruz ve zorunlu hizmetimiz olmuyor bildiğim kadarıyla.peki doktora bitiminde nasıl bir durum ortaya çıkıyor? üniversiteyle ilişkimiz kesliliyormu ? yoksa yar doç felan mı oluyoruz? cevap verirseniz sevinirim..

mynet

Doçent
Senet yoksa zorunlu hizmet yok. Doktora bittikten sonra dr. araştırma görevlisi olursunuz ve yard. doç kadrosu beklersiniz, büyük ünilerde bu kadroyu uzunca bir süre bekleyebilirsiniz.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Durum bu şekildedir arakdaşımı zgayet güzel anlatmış ilişik kesilmez onlar ihtiyacı olduğu için alıyor zaten. 50/d değil kadrolar.

mynet

Doçent
eminsin değil mi mynet ! tercihleri ona göre yapacağımda... cevap için teşekkürler

Eminim diyemem aslında, forumda gördüğüm ve 33. maddenin içeriğinden anladığım bu.

Ama ileride yasa değişir ve farklı durumlar oluşursa ne olur bilemem.

Siz isterseniz bir kişiden daha cevap almaya çalışın.

mdphd

Öğrenci
Artık öğretim üyesi ihtiyacı olmayan büyük üniversiteler de ÖYP ile asistan almaya başladı. Bu üniversitelerde mezuniyet sonrası durum ne olacak acaba?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Dr. Araştırma Görevlisi olarak işinize devam edeceksiniz. Hepimiz gibi Yrd. Doç. kadrosu bekleyeceksiniz.

excess

Öğrenci
arkadaşlar merhaba, geçenlerde üniversitemizde ÖYP ile atananlara dair bir toplantı yapıldı ve inanılmaz konuşmalar geçti. ÖYP den sorumlu kişi, doktora sonrası kadro garantisinin asla olmadığını aslında YÖK ün, ÖYP lileri yar.doç olarak aynı yerde tutmak istemediğini söyledi. Yani ben diyelimki Batıda bir üniversiteye atandım, doktora sonrası YÖK beni istediği herhangi bir üni ye atayacakmış. Daha da fazlası, eğer bunu kabul etmezlerse mağdur etmeyin ve üniversite de memurluk kadrolarına aktarımlarını yapın gibi konuşmalar geçtiğinden bahsettiler. Ben duyduklarıma inanamadım, bazı arkadaşlarımız neredeyse ağlayacak gibi oldular. Çünkü aralarında doktorasını neredeyse bitirmek üzereyken gelenler vardı ve şok olmuşlardı.

lee

Öğrenci
arkadaşlar merhaba, geçenlerde üniversitemizde ÖYP ile atananlara dair bir toplantı yapıldı ve inanılmaz konuşmalar geçti. ÖYP den sorumlu kişi, doktora sonrası kadro garantisinin asla olmadığını aslında YÖK ün, ÖYP lileri yar.doç olarak aynı yerde tutmak istemediğini söyledi. Yani ben diyelimki Batıda bir üniversiteye atandım, doktora sonrası YÖK beni istediği herhangi bir üni ye atayacakmış. Daha da fazlası, eğer bunu kabul etmezlerse mağdur etmeyin ve üniversite de memurluk kadrolarına aktarımlarını yapın gibi konuşmalar geçtiğinden bahsettiler. Ben duyduklarıma inanamadım, bazı arkadaşlarımız neredeyse ağlayacak gibi oldular. Çünkü aralarında doktorasını neredeyse bitirmek üzereyken gelenler vardı ve şok olmuşlardı.

Atandığınız üniversite hangisi acaba ?