Askerlik Tecili icin Yüksek Lisans

Hakan90

Öğrenci
Selam Nazmi hocam,

Benim 2015 ağustos-kasim itibari ile tecilim bitiyor. 4 yıllık işletme mezunuyum ve 5 aylık evliyim,Özel de calısıtıgım icin Uzaktan egitim Yüksek lisans yazmak istiyorum. Ve acikcasi askerlik tecili icin önemli olan 3 yıl tecil hakkindan yararlanmak istiyorum. Bunun icin forumlar da Atatürk Üniversitesi uzaktan YL hakkında bi yazısmalarinizi okudum forumdan. Bir arkadas kayıt oldugunu ve 4800TL ücreti 16 ya böldüklerini söylemis. kendi sadece 1 taksitini yatırıp gerisini yatırmamıs ve tecil hakkı devam etmis. hatta size soru sormus :) Bende böyle birsey yapsam askerlik tecil yönünden sıkıntımı 3 yıl gidermis olurmuyum. Birde uzaktan eğitim yüksek lisans programlarina kabul edilmeme durumumuz olabilir mi. (Lisans akademik ortalamam çok yüksek sayilmaz 2.55)

Lütfen bana tecil islemleri icin kolay kayit olabilecegim uygun fiyatli bi Yüksek lisans önerin.

Şimdiden çok Tesekkür ederim.

acemrek isimli Arkadasla olan konusmanızı burdan okumustum.

http://www.akademikpersonel.org/30483-yuksek-lisans-ve-askerlik-tecili-10.html

Son düzenleme:

kariyeruzman

Öğrenci
arkadaşlar tecilim kasımda bitiyor. bu sayfadaki ifadelere göre uzaktan tezsiz y.lisans bile tecili 3 yıl uzatma imkanı veriyor,kesin olarak doğru mudur?

ayrıca;yukarıdaki arkadaşın ilk taksit ödemesiyle ilgili söylediği şeyde olduğu gibi; diyelim ki ilk döneme kayıt yaptırdık ve tecili uzattık. Sonraki dönemlerde kayıt yapmazsak tecili bozarlar mı ? bir konuda vakıf üniversitelerinin askerlik şubesine durumu bildirip tecili bozdurduğunu ama devlet üniversitelerinin bununla ilgilenmediğinin yazıldığını hatırlıyorum, bu bilgi doğru mu ?

lütfen bir arkadaşımız cevap versin bir zahmet.

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar tecilim kasımda bitiyor. bu sayfadaki ifadelere göre uzaktan tezsiz y.lisans bile tecili 3 yıl uzatma imkanı veriyor,kesin olarak doğru mudur?

ayrıca;yukarıdaki arkadaşın ilk taksit ödemesiyle ilgili söylediği şeyde olduğu gibi; diyelim ki ilk döneme kayıt yaptırdık ve tecili uzattık. Sonraki dönemlerde kayıt yapmazsak tecili bozarlar mı ? bir konuda vakıf üniversitelerinin askerlik şubesine durumu bildirip tecili bozdurduğunu ama devlet üniversitelerinin bununla ilgilenmediğinin yazıldığını hatırlıyorum, bu bilgi doğru mu ?

Vakıf üniversiteleri devlete bildiriyor hemen ilişik kesildiğini. Devleti bilmem.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici

Merhaba, yüksek lisans olsun da hangisi olursa olsun 3 yıl tecil alırsınız. Normal şartlarda ilişik kesilmiyor ama bazı vakıf üni.leri taksiti yatırmazsanız hem ilişiği kesiyor hem d easkerlik şubesine bildirerek tecilinizi düşürüyor bu yasal olmayan bir yol ama pek yasayı da dinlemiyorlar.

kariyeruzman

Öğrenci
Şimdi baktım da kasımda değil 09.09.2015 te tehecilim bitiyor. fakat msb nin kuruma yazdığı yazıda aralık 2015 de sevke tabi tutulacaktır denmiş. yetişir miyim sizce?