Askerlik Durum Belgesi

Emreli

Öğrenci
Herkese iyi akşamlar. Anadolu Üniversitesi, tezli yüksek lisans programlarına kayıt için askerlik durum belgesi adında bir belge istiyor. İnternet'ten baktım ancak konu çok karmaşık ve net bir bilgi yok.
1.Hemen alabileceğim bir belge mi? (Sağlık raporu vb. şeyler edinmeme gerek olacak mı?)
2.Herhangi bir askerlik şubesinden alabilir miyim yoksa ikamet ettiğim ilden mi almalıyım?
3.Tecil işlemi yapmalı mıyım yoksa üniversite mi yapacak?
NOT:(yeni mezunum tecil belgem şu anı kapsıyor mu kapsamıyor mu bilmiyorum yarın ya da sonraki gün kayıt için gitmem gerekiyor.)

Şimdiden teşekkürler...

semi03

Öğrenci
Herhangi bi askerlik şubesine gidip çıkarabilirsin sıkıntılı bi işlem değil kimliğin yeterli. Tecil üniversiteye kaydolduktan sonra yaptır derim bazı üniversiteler ilgilenmeyebiliyor çünkü bana bakaya olduğuma dair yazı gelmişti okurken :)
Zaten mezun olduğunda 2 sene tecil hakkın var bildiğim kadarıyla sıkıntı olursa yaş durumuna göre kaydolmadanda tecil edebilirsin diye düşünüyorum.

A

ASKERLİK

Guest
@ Emreli

Tecil işlemini ne olur ne olmaz siz yaptırın. Yüksek lisansı kazandıktan sonra öğrenci işlerine dilekçe verirsiniz. Yüksek lisanstan dolayı tecil durumunuz güncellenir. Askerlik durum belgesini şu an için sadece Askerlik Şubelerinden alabilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/mill-savunma-bakanligi
Askerlik Durum Belgesi İşlemleri-Askerlik Durum Belgesi Sorgulama
ile alacağın belge işini görüyor..

HGgXIxY.png

Madde 3

A

Akademik Forum

Guest
e devlet üzerinden askerlik durum belgesi alma uygulaması sadece askerlik ile ilişkisi kalmamış kişiler için ; (askerliği bitirmiş yada muaf olanlar )için geçerli arkadaşlar bunun haricinde bu belgeyi almak içi askerlik gidip hemen alabilirsiniz