Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Araştırma görevlisi tutum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="hdhd06" data-source="post: 461588" data-attributes="member: 50369"><p>merhaba ben yeni araştırma görevlisi oldumi yl ı görev yaptığım üni ye aldım. benden önce bu yoldan geçmiş olan iş arkadaşlarım sağolsun tecrübelerini paylaştılar biraz benimde bu 3. yl ım oluyor o bakımdan şahit olduğum şeylerde oldu. sadede geleyim eğer öğrenciyle fazla haşır neşir olursanız sorun yaşarsınız sınıf arkadaşlarınız olacaktır yl ve doktorada ister istemez arkadaşlık bağı oluyor ama aradaki mesafeyi korumaz iseniz başınıza iş alırsınız. bu iş alma mevzusunu lütfen işinizden olursunuz gibi anlamayın ancak hocalarınızın sizi meslektaş olarak görmesini istiyorsanız öğrenci olarak arkadaş olduğunuz kişilerin aynı zamanda hocası olduğunuz ( ya da bu potansiyeli ciddi ir şekilde taşıdığınız) gerçeğini hissettiriniz. benim durumum geldiğim sınıfa arş görevlisi olarak başlıyorum yani biraz daha kolay. zor olan bir dönem sınıf arkadaşlığı yaptıktan sonra arş görevlisi olduğunuzda oluyor bence. bu durumu önceki yl yaptığım bir yerde yaşamıştım 6 7 ay arkadaşımız olan bir abimiz araştırma görevlisi oldugunda 1 2 ay geçti bizle derslere devam etti. dönem sonunda sınada 7 - 8 kişi vardık 2 kişi pek çalışamamaktan yakınıyordu hocamız gelip kağıtları verdi ve zaten sınav gözetmenimizde sınavda diyerek gitti. şahit olduğum kopya girişimlerine arkadaşlık ettiği için ses çıkartamayan araştırma görevlisi eminim yakalansaydı kopya çekmeye çalışanlardan daha kötü bir duruma düşerdi. yani özetle öğrenciler ile olan ilişkinizi kesinlikle yeni konumunuzu öncelikleyerek kurun..</p><p></p><p>hocalar ile olan ilişki için ne desek boş o iş hocalara bakıyor birazda. elbette her daim saygılı ve resmi olunmalı bunda şüphe yok ancak samimiyet derecenizi hocalar belirliyor gördüğüm kadarıyla. benim geldiğim iç anadoluda bir üni ve hiç beklemediğim kadar iyi hocalar var. sadece bana değil lisanstan bir öğrenci bile gelse işten geç çıkıp onunla sohbet eden tavsiyelerini dikte etmek yerine gerçekten insani bir biçimde öneren kişiler gördüm. bende ona göre davranıyorum elbette ama mimarı ben değilim hocalar.</p><p></p><p>umarım işinize yarar bir kaç kelam etmişimdir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hdhd06, post: 461588, member: 50369"] merhaba ben yeni araştırma görevlisi oldumi yl ı görev yaptığım üni ye aldım. benden önce bu yoldan geçmiş olan iş arkadaşlarım sağolsun tecrübelerini paylaştılar biraz benimde bu 3. yl ım oluyor o bakımdan şahit olduğum şeylerde oldu. sadede geleyim eğer öğrenciyle fazla haşır neşir olursanız sorun yaşarsınız sınıf arkadaşlarınız olacaktır yl ve doktorada ister istemez arkadaşlık bağı oluyor ama aradaki mesafeyi korumaz iseniz başınıza iş alırsınız. bu iş alma mevzusunu lütfen işinizden olursunuz gibi anlamayın ancak hocalarınızın sizi meslektaş olarak görmesini istiyorsanız öğrenci olarak arkadaş olduğunuz kişilerin aynı zamanda hocası olduğunuz ( ya da bu potansiyeli ciddi ir şekilde taşıdığınız) gerçeğini hissettiriniz. benim durumum geldiğim sınıfa arş görevlisi olarak başlıyorum yani biraz daha kolay. zor olan bir dönem sınıf arkadaşlığı yaptıktan sonra arş görevlisi olduğunuzda oluyor bence. bu durumu önceki yl yaptığım bir yerde yaşamıştım 6 7 ay arkadaşımız olan bir abimiz araştırma görevlisi oldugunda 1 2 ay geçti bizle derslere devam etti. dönem sonunda sınada 7 - 8 kişi vardık 2 kişi pek çalışamamaktan yakınıyordu hocamız gelip kağıtları verdi ve zaten sınav gözetmenimizde sınavda diyerek gitti. şahit olduğum kopya girişimlerine arkadaşlık ettiği için ses çıkartamayan araştırma görevlisi eminim yakalansaydı kopya çekmeye çalışanlardan daha kötü bir duruma düşerdi. yani özetle öğrenciler ile olan ilişkinizi kesinlikle yeni konumunuzu öncelikleyerek kurun.. hocalar ile olan ilişki için ne desek boş o iş hocalara bakıyor birazda. elbette her daim saygılı ve resmi olunmalı bunda şüphe yok ancak samimiyet derecenizi hocalar belirliyor gördüğüm kadarıyla. benim geldiğim iç anadoluda bir üni ve hiç beklemediğim kadar iyi hocalar var. sadece bana değil lisanstan bir öğrenci bile gelse işten geç çıkıp onunla sohbet eden tavsiyelerini dikte etmek yerine gerçekten insani bir biçimde öneren kişiler gördüm. bende ona göre davranıyorum elbette ama mimarı ben değilim hocalar. umarım işinize yarar bir kaç kelam etmişimdir. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Araştırma görevlisi tutum