Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Araştırma Görevlisi Olma Yolunda
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="slmozcy" data-source="post: 354029" data-attributes="member: 68432"><p>Merhaba, </p><p></p><p>akademik kadrolara başvuru noktasında siz deneyimli arkadaşlar merak ettiğim konulara cevap verebilirseniz çok sevinirim. </p><p></p><p>Üniversiteye ilk adım attığımda akademik kariyer yapmak aklımdan bile geçmezdi. Hatta tezli yüksek lisans yerine daha çok iş hayatı için tezsiz yüksek lisans yapacaktım. Ama zaman içinde tüm bu kararlarım değişti. Tezli yüksek lisans yaptım ve doktora öğrenimi ile taçlandırarak akademik kariyer yolunda ilerlemeye karar verdim. Bu anlamda pek çok hakemli dergide akademik çalışmalarım yayımlanmaya başladı bile... Gelgelelim ki, lisans mezuniyet not ortalamam 2,30. Dolayısıyla, yüksek lisansımı mezuniyet not ortalamamın düşüklüğünden dolayı vakıf üniversitesinde tamamladım. YL mezuniyet ortalamam 3,38. Ales puanım 70 üstünde. Dil puanımı da 70 ve üstüne çıkarmak için uğraşıyorum. </p><p></p><p>ÖYP ile araştırma görevliliği düşünmüyorum. Hatta iyi bir üniversite olmadığı sürece araştırma görevliliği kadrolarını düşünmüyorum. Vakıf üniversitesi araş. göv. ücretleri ile özel sektörde kazandığım ücreti düşündüğümde mantıksız geliyor. Ancak, özel sektörde daha fazla ilerlemek istemiyorum. </p><p></p><p>yok.gov.tr üzerinden kadroları takip ediyorum. </p><p>İlk değerlendirdiğim kadrolar MYO öğretim görevlisi kadroları. </p><p></p><p>Bu kadrolara ya da ÖYP hariç araştırma görevlisi kadrolarına başvuruda lisans not ortalaması mı yoksa yüksek lisans not ortalaması mı dikkate alınıyor? </p><p>Her ne kadar dil puanı MYO alımlarında istenmese bile, mevcut YDS puanı etkili midir? </p><p>Doktora öğrencisi olmak değerlendirmede ne kadar etkilidir? </p><p></p><p>Açıkçası, lisans not ortalamamın düşük olması beni birazcık geriyor. </p><p></p><p>Vereceğiniz/verdiğiniz bilgiler için peşin teşekkür.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="slmozcy, post: 354029, member: 68432"] Merhaba, akademik kadrolara başvuru noktasında siz deneyimli arkadaşlar merak ettiğim konulara cevap verebilirseniz çok sevinirim. Üniversiteye ilk adım attığımda akademik kariyer yapmak aklımdan bile geçmezdi. Hatta tezli yüksek lisans yerine daha çok iş hayatı için tezsiz yüksek lisans yapacaktım. Ama zaman içinde tüm bu kararlarım değişti. Tezli yüksek lisans yaptım ve doktora öğrenimi ile taçlandırarak akademik kariyer yolunda ilerlemeye karar verdim. Bu anlamda pek çok hakemli dergide akademik çalışmalarım yayımlanmaya başladı bile... Gelgelelim ki, lisans mezuniyet not ortalamam 2,30. Dolayısıyla, yüksek lisansımı mezuniyet not ortalamamın düşüklüğünden dolayı vakıf üniversitesinde tamamladım. YL mezuniyet ortalamam 3,38. Ales puanım 70 üstünde. Dil puanımı da 70 ve üstüne çıkarmak için uğraşıyorum. ÖYP ile araştırma görevliliği düşünmüyorum. Hatta iyi bir üniversite olmadığı sürece araştırma görevliliği kadrolarını düşünmüyorum. Vakıf üniversitesi araş. göv. ücretleri ile özel sektörde kazandığım ücreti düşündüğümde mantıksız geliyor. Ancak, özel sektörde daha fazla ilerlemek istemiyorum. yok.gov.tr üzerinden kadroları takip ediyorum. İlk değerlendirdiğim kadrolar MYO öğretim görevlisi kadroları. Bu kadrolara ya da ÖYP hariç araştırma görevlisi kadrolarına başvuruda lisans not ortalaması mı yoksa yüksek lisans not ortalaması mı dikkate alınıyor? Her ne kadar dil puanı MYO alımlarında istenmese bile, mevcut YDS puanı etkili midir? Doktora öğrencisi olmak değerlendirmede ne kadar etkilidir? Açıkçası, lisans not ortalamamın düşük olması beni birazcık geriyor. Vereceğiniz/verdiğiniz bilgiler için peşin teşekkür. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Araştırma Görevlisi Olma Yolunda