Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Araştırma Görevlisi Olma Yolunda
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="meyt444" data-source="post: 353906" data-attributes="member: 9953"><p>merhaba m_60. </p><p>ilk tavsiyem ne yap et ortalamanı 3.0 üstünde tut. Türkiye'de şart değil ama belkide ilerde yurt dışına çıkmaya karar verirsin(Çok yakında Türkiye'de de isterler). Hayatın boyunca karşın çıkacak. Üniversite ortalaması çok önemli. yüksek lisansı bitirdikten sonra doktoraya başlarken çoğu zaman yine üniversite diploma notuna göre işlem yapılacak. Özellikle vurguluyorum çünkü, daha sonra dil de öğrene bilirsin, alanınla ilgili şeyler de öğrenebilirsin ama okul bittikten sonra notu asla düzeltemezsin.</p><p></p><p>2. Üniversite bünyesinde veya değil herhangi bir bilimsel çalışmanın yada bir projenin içinde ol. Başvurduğun yerlerde, daha önce böyle bir çalışmada yer aldım, şöyle bir yayınım var yada bu projeyi yaptım dediğin an rakiplerinin kat kat önüne geçmiş oluyorsun.</p><p></p><p>3. Dil öğrenmenin önemini biliyorsun zaten. Minimum hedefin alanınla ilgili bir makaleyi zorlanmadan anlayabilmek olmalı. dilin sınırı yok, bu nedenle bildiklerinle yetinmemeli çalışmaya devam etmelisin.</p><p></p><p>4. Üniversitede hocalarınla iletişimini güçlü tutmaya çalış. ismin söylendiğinde kolaylıkla tanıya bilsinler. Hatta akademisyen olmak istediğini de bilsinler. Okul bittikten sonra her hangi bir hocaya gidip ben şuraya başvuracağım, benim için tavsiye mektubu yazar mısınız? dediğiniz zaman hoca seni tanımıyorsa ve özelliklerini bilmiyorsa, yazmaz. Buna danışman hocanla başlayabilirsin.</p><p></p><p>5. Benim açımdan en önemlisi ne yapmak istediğine iyice karar ver. Hedeflerini belirle, bu hedeflerin ulaşılabilir olasından çok net olması önemli. her hedef ulaşılabilir ayrıca. Hedefini belli olduktan sonra yolun çok daha aydınlık olduğunu göreceksin. sen varsın ulaşmak istediğin hedefin var ve o yolda yapmak zorunda oldukların var.</p><p></p><p>not: bu tavsiyeler 2 yıldır işsiz olan bir akademisyen adayına aittir. Ama az kaldı. bu entriyi yazmadan önce Amerika'daki bir üniversitenin öğrenci işleri sorumlusunun mailini cevaplıyordum. kısmet olursa önümüzdeki dönem orada eğitime devam edeceğim.</p><p></p><p>Başarılar dilerim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="meyt444, post: 353906, member: 9953"] merhaba m_60. ilk tavsiyem ne yap et ortalamanı 3.0 üstünde tut. Türkiye'de şart değil ama belkide ilerde yurt dışına çıkmaya karar verirsin(Çok yakında Türkiye'de de isterler). Hayatın boyunca karşın çıkacak. Üniversite ortalaması çok önemli. yüksek lisansı bitirdikten sonra doktoraya başlarken çoğu zaman yine üniversite diploma notuna göre işlem yapılacak. Özellikle vurguluyorum çünkü, daha sonra dil de öğrene bilirsin, alanınla ilgili şeyler de öğrenebilirsin ama okul bittikten sonra notu asla düzeltemezsin. 2. Üniversite bünyesinde veya değil herhangi bir bilimsel çalışmanın yada bir projenin içinde ol. Başvurduğun yerlerde, daha önce böyle bir çalışmada yer aldım, şöyle bir yayınım var yada bu projeyi yaptım dediğin an rakiplerinin kat kat önüne geçmiş oluyorsun. 3. Dil öğrenmenin önemini biliyorsun zaten. Minimum hedefin alanınla ilgili bir makaleyi zorlanmadan anlayabilmek olmalı. dilin sınırı yok, bu nedenle bildiklerinle yetinmemeli çalışmaya devam etmelisin. 4. Üniversitede hocalarınla iletişimini güçlü tutmaya çalış. ismin söylendiğinde kolaylıkla tanıya bilsinler. Hatta akademisyen olmak istediğini de bilsinler. Okul bittikten sonra her hangi bir hocaya gidip ben şuraya başvuracağım, benim için tavsiye mektubu yazar mısınız? dediğiniz zaman hoca seni tanımıyorsa ve özelliklerini bilmiyorsa, yazmaz. Buna danışman hocanla başlayabilirsin. 5. Benim açımdan en önemlisi ne yapmak istediğine iyice karar ver. Hedeflerini belirle, bu hedeflerin ulaşılabilir olasından çok net olması önemli. her hedef ulaşılabilir ayrıca. Hedefini belli olduktan sonra yolun çok daha aydınlık olduğunu göreceksin. sen varsın ulaşmak istediğin hedefin var ve o yolda yapmak zorunda oldukların var. not: bu tavsiyeler 2 yıldır işsiz olan bir akademisyen adayına aittir. Ama az kaldı. bu entriyi yazmadan önce Amerika'daki bir üniversitenin öğrenci işleri sorumlusunun mailini cevaplıyordum. kısmet olursa önümüzdeki dönem orada eğitime devam edeceğim. Başarılar dilerim. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Araştırma Görevlisi Olma Yolunda