Konuyla ilgili çok fazla yanlış bilgi var. Mümkün mertebe düzeltelim. İşini gören çekip gitmiş, kimse cevap vermemiş. Bu da üzücü bir durum. Biz nasıl ki bilgiye ihtiyaç duyuyorsak işimiz hallolana kadar, başkaları da duyacaktır.
Öncelikle atanma demek, kazanma demek değildir. Atanmak tam teşekküllü olarak bir kadro sahibi olmak ve mesaiye başlamak anlamındadır. Atandım ama şunu bekliyorum bunu bekliyorum olmaz. Atanınca ancak işe gitmek için otobüs falan beklersiniz. Süreç şöyle işler :
1) Üniversite bilim sınavı sonucu kazandığınızı duyurur
2) Üniversitenin Rektörlüğe bağlı personel daire başkanlığına gidersiniz, yanınızda kimliğiniz olsun
3) güvenlik soruşturması için form doldurursunuz, bu form " beni araştıracaksınız biliyorum ve buna izin veriyorum" mayetindedir
4) üniversite onu valiliğe, valilik ikametinizin olduğu valiliğe gönderir, ikametinizdeki valilik ise emniyete verir araştır diye, bu göndermeler biraz zaman alır, malum hantal devlet bürokrasisi, zaten güvenlik soruşturması aslen 2 gün sürer, 1 gün arşiv taraması, 1 gün mahallenizdeki karakolun prosedür gereği gelip evinizde apartmanınızda sizi sorması şeklinde, ancak elden ele dolaşan kağıtlar süreci 2 ay'a kadar uzatır
5) Güvenlik soruşturması sonucunuz kazandığınız okula gelince, okulunuz sizi genellikle arar, tebligat maksatlı yazılı bilgi gönderen soğuk nevale okullar da vardır. Ara sıra personel daire başkanlığını arayıp sorabilirsiniz. Ancak 2 günde 1 arayıp yıldırmayın. yüzünüze çemkirmezler, ama önemli kağıtlarınızın üzerinde öğle yemeklerini yiyebilirler. Bıktırmayın.
6) Her okulun istediği farklı atanma evrakları vardır, sağlık raporu(heyet raporu versiyon) fix olandır. Okulun sitelerini kurcalayın. Araştırma görevlisi olacaksınız, okulun sayfalarını araştırmakla işe başlayın. Üşenmeyin. Bir çok arkadaş yaaa bişey yazmıyooo diyor, link atıyorlar dumur olunuyor sonra. Araştırın. Evraklarınızı hazır edersiniz böylece.
7) Okul size şu şu şu belgeleri getir diyecek. Kanunen öğrenim yılı sonuna kadar vaktiniz var. Ancak bu sınırları zorlamayın, sizden nefret eden bir idari kadro, rektör ve fakülte ile karşı karşıya kalırsınız, orada uzun ömürlü olamazsınız. Siz evraklarınızı hızlıca toparlayıp personel daire başkanlığına teslim etmeye bakın
8) Bunlardan sonra gene biraz bekleyeceksiniz, evraklarınız kayda girecek, yazılar yazılacak, çiziler çizilecek. Kadro hala boş ve siz hala işşizsiniz ama bu süreçte. Atanma falan yok hala. Kazanılmış hak var sadece. En nihayetinde son imzalar atıldığında çağrılacaksınız. Şu gün şu saat mesai başlıyor denecek, ek bilgiler istenecek sizden, ve ek bilgiler alacaksınız, banka hesabı vs gibi.
9) Hayırlı olsun, artık araştırma görevlisisiniz