Araştırma görevlisi atanma süreci

topaloglual

Öğrenci
Sayın hocalarım merhaba, ben son açılan kadrolarda kabul alanlardanım. Fakat üniversite, atanma için benden hiç bir belge istemedi ve başvurularda gönderdiğim belgelerin kullanılacağını ve 1-3 ay kadar arşiv taraması yapılıp tarafıma dönüleceğini söylediler. İnternette gördüğüm kadarıyla kabul alındıktan sonra atanma dilekçesi, sağlık raporu gönderilmesi gerektiği yazıyor. Acaba her üniversitenin uygulaması farklı mıdır? Benden belge istememiş olmaları normal mi?

gs266

Öğrenci
Sayın hocalarım merhaba, ben son açılan kadrolarda kabul alanlardanım. Fakat üniversite, atanma için benden hiç bir belge istemedi ve başvurularda gönderdiğim belgelerin kullanılacağını ve 1-3 ay kadar arşiv taraması yapılıp tarafıma dönüleceğini söylediler. İnternette gördüğüm kadarıyla kabul alındıktan sonra atanma dilekçesi, sağlık raporu gönderilmesi gerektiği yazıyor. Acaba her üniversitenin uygulaması farklı mıdır? Benden belge istememiş olmaları normal mi?

Normal şartlarda 15 gün içerisinde aşağıdaki belgeler istenir atamanızın yapılması için. Ama sistem değiştimi bilmiyorum.

İstenilen belgeler;
1- Adli Sicil Kaydı (Savcılık veya e-devlet’ten alınabilir)
2-Heyet Raporu (Devlet Hastanesinden) veya
Sadece Psikiyatri Doktoru raporu da yeterli olur.
(Raporun içeriğinde Akademik Personel veya Akademisyen olmasında bir sakınca yoktur ibaresi yer alsın.)
3-İkametgah Kağıdı
4-Nüfus Sureti (Nüfus Müdürlüğünden)
5-Fotoğraf (6 Adet)
6-Askerlik Belgesi

A

Akademik Forum

Guest
Woodberry 226

Normal şartlarda 15 gün içerisinde aşağıdaki belgeler istenir atamanızın yapılması için. Ama sistem değiştimi bilmiyorum.

İstenilen belgeler;
1- Adli Sicil Kaydı (Savcılık veya e-devlet’ten alınabilir)
2-Heyet Raporu (Devlet Hastanesinden) veya
Sadece Psikiyatri Doktoru raporu da yeterli olur.
(Raporun içeriğinde Akademik Personel veya Akademisyen olmasında bir sakınca yoktur ibaresi yer alsın.)
3-İkametgah Kağıdı
4-Nüfus Sureti (Nüfus Müdürlüğünden)
5-Fotoğraf (6 Adet)
6-Askerlik Belgesi

Uygulamada değişiklik olarak 1-3 aylık bir arşiv sorgulaması eklenmiş galiba. Fakat bunun dışında bir değişiklik var mı bende emin değilim. Farklı üniversitelerin web sayfalarında atamada bu belgelerin istendiği yazılmış, fakat benim kabul aldığım üniversite sitesinde de herhangi bir duyuru yok. Personel işlerini aradığımda onlarda belge istemediler. Belki bu durumda olan başka arkadaşlarda varsa buradan haberleşebiliriz bir gelişme olursa.

A

Akademik Forum

Guest
İyi günler aynı durum bende de var sonuç açıklanalı bir hafta oldu. Üniversitenin sitesinde herhangi bir duyuru yok. Üniversiteyi aradığımda bana tebligat geleceği bunu beklemem gerektiği söylendi ama internette belge teslimi için15 gün gibi bir süre olduğu söyleniyor. süreç her üniversite için farklı mı işliyor acaba?

hdhd06

Öğrenci
arkadaşlar 2-3 gün ara ile ben ve bir arkadaşım arş görevlisi ilanı kazandık. arkadaşımdan adli sicil kaydı sağlık raporu vs istenmiş. benden bunlar istenmedi diplomanın aslını görerek onaylamak istediler ve güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu doldurdum sadece bunun dışında bir şey istemediler.. bende sordum sağlık raporu ya da adli sicil kaydı falan istemiyor musunuz diye biz istemiyoruz dediler.
yani üni den üni ye değişebiliyor demek ki :)

A

Akademik Forum

Guest
iyi günler bende yakın zamanda ilanı kazandım. İnternette gördüğüm kadarı ile çoğu üniversite çeşitli belgeler ve sağlık raporu istiyor sanırım ama kazandığım üniversiteden sadece güvenlik soruşturma formu ve adli sicil kaydı göndermemi istediler. Başka bir belge gerekli diye sorduğumda gerekli değil cevabını aldım. Ayrıca soruşturma süresi hakkında net bir tarih veremiyorlar

serayy

Öğrenci
Benim de sonuç açıklanalı 10 gün olacak. Aradığımda bize dönüş yapacaklarını söylediler ama daha güvenlik soruşturması formu dahi istemediler bu durum normal mi acaba?

hbs

Öğrenci
ben de yeni atananlardanım... başvuru yaparken verdiğimiz evraklar dışında başka evrak vermedik güvenlik formu da personel dairesi memuru tarafından dolduruldu biz sadece imzaladık; sadece diplomanın aslını istediler kendileri fotokopi çekip "aslını elden aldım" imzası attırdılar.. bu arada güvenlik soruşturması il emniyet müd. yoğunluğuna göre değişebiliyormuş.. tebliğe gelince eğer yaşadığın şehre atandıysan tebliğ eline ulaştıktan ertesi günü, farklı şehirse 15 gün içinde iş başı yapma zorunluluğu var-mış.. aksi takdirde süreci uzatanların herhangi bir şekilde ataması yapılmaz denildi bize personel dairesince,, ne kadar uygulanır üniversitelere göre değişiyor anladığım kadarıyla

Peki arkadaşlar bu güvenlik soruşturması formunun en altında bulunan imza/mühür kısmını kim dolduracak? Bana Fakültem, o kısmı nüfus cüzdan suretini veren memur onaylayacak dedi ama nüfus memuru imzalamamakla ısrar etti, noter imzalasın ben imza falan atmam ona dedi. Noter de atmıyor. Peki bu kısmı kime onaylatacağım sizce ben şimdi?

Kafamı karıştıran da o zaten, Dekanlık personel işlerindeki memur bu şekilde bilgi verdi. Hem de formun altında "Nüfus Cüzdanı Suretini Onaylayanın" adı soyadı mührü vs. şeklinde yazıyor. Rektörlükten ilgili bilimi arıyorum açan yok. O yüzden bilginiz vardır diye buraya yazmak istedim.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar bende bir haftadır atandım sizi arayıp evrak teslimi için cagiricaZ dediler ama ses yok süresi geçer diye korkuyorum ne yapmam gerek

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar atanali ongunden fazla oluyor arıyorum evrak teslimi için sizi ariyicaz diyorlar ama hala ses yok evrak tesliminden sonra soruşturma başlayacak süresi geçer mi sıkıntı olur mu bilmiyorum sadece sizi ariyicaz yazı bekliyoruz diyorlar

A

Akademik Forum

Guest
İyi günler aynı durum bende de var sonuç açıklanalı bir hafta oldu. Üniversitenin sitesinde herhangi bir duyuru yok. Üniversiteyi aradığımda bana tebligat geleceği bunu beklemem gerektiği söylendi ama internette belge teslimi için15 gün gibi bir süre olduğu söyleniyor. süreç her üniversite için farklı mı işliyor acaba?

Bana da aynısını dediler sizde bir sorun oldu mu on günden fazla oluyor sizi daha sonra aradılar mı

abcdef123456

Öğrenci
Umduğumdan farklı bir durum mudur bilmiyorum ama ben de bikaç bişey yazayım belki faydası olur;

kesin sonucunuz açıklandıktan sonra alındığınız fakülteye ilk olarak sağlık raporu vs gibi belge teslimi yapıyorsunuz. (Bunun için fakültenin aramasını beklemeyin gittiğiniz taktirde size gerekli belgeleri söyleyeceklerdir) Daha sonra fakülte kurulu toplanarak sizin kabul edildiğinize dair bir dilekçe hazırlayıp imzalıyor. Daha sonra bu dilekçeyle birlikte ilk ilan başvurusunda teslim ettiğiniz belgeler (Bunlara isminiz açıklandıktan sonra verdiğiniz sağlık raporu vs ekleniyor) fakülte tarafından personel daire başkanlığına yani rektörlüğe gönderiliyor. Daha sonra personel daire sizin dilekçenizi aldıktan sonra sizi arayarak (ki eğer sizin dilekçeniz gelmediyse ellerine aramayabilirler) güvenlik soruşturma formunu doldurmanız için çağırıyor. Formu doldurduktan sonra raporunuzun gelmesi halinde yapılacak olan ikinci bir çağrıya kadar beklemeye devam ediyorsunuz.

Sık sık arayın, hatta gidebiliyorsanız okula gitmeye çalışın ki aksaklık olmasın.

bycan3r

Öğrenci
Ben güvenlik soruşturması aşamasındayım. Sonuç açıklandı hemen ertesi gün güvenlik araştırması formu doldurttular bekliyorum. Başka hiç bir belge istenmedi. Sonuç gelince bir de mal ve taşınmaz bilgileriyle ilgili bir form doldurulcakmış o kadar.

3

32hfı23uxın23

Guest
Konuyla ilgili çok fazla yanlış bilgi var. Mümkün mertebe düzeltelim. İşini gören çekip gitmiş, kimse cevap vermemiş. Bu da üzücü bir durum. Biz nasıl ki bilgiye ihtiyaç duyuyorsak işimiz hallolana kadar, başkaları da duyacaktır.
Öncelikle atanma demek, kazanma demek değildir. Atanmak tam teşekküllü olarak bir kadro sahibi olmak ve mesaiye başlamak anlamındadır. Atandım ama şunu bekliyorum bunu bekliyorum olmaz. Atanınca ancak işe gitmek için otobüs falan beklersiniz. Süreç şöyle işler :
1) Üniversite bilim sınavı sonucu kazandığınızı duyurur
2) Üniversitenin Rektörlüğe bağlı personel daire başkanlığına gidersiniz, yanınızda kimliğiniz olsun
3) güvenlik soruşturması için form doldurursunuz, bu form " beni araştıracaksınız biliyorum ve buna izin veriyorum" mayetindedir
4) üniversite onu valiliğe, valilik ikametinizin olduğu valiliğe gönderir, ikametinizdeki valilik ise emniyete verir araştır diye, bu göndermeler biraz zaman alır, malum hantal devlet bürokrasisi, zaten güvenlik soruşturması aslen 2 gün sürer, 1 gün arşiv taraması, 1 gün mahallenizdeki karakolun prosedür gereği gelip evinizde apartmanınızda sizi sorması şeklinde, ancak elden ele dolaşan kağıtlar süreci 2 ay'a kadar uzatır
5) Güvenlik soruşturması sonucunuz kazandığınız okula gelince, okulunuz sizi genellikle arar, tebligat maksatlı yazılı bilgi gönderen soğuk nevale okullar da vardır. Ara sıra personel daire başkanlığını arayıp sorabilirsiniz. Ancak 2 günde 1 arayıp yıldırmayın. yüzünüze çemkirmezler, ama önemli kağıtlarınızın üzerinde öğle yemeklerini yiyebilirler. Bıktırmayın.
6) Her okulun istediği farklı atanma evrakları vardır, sağlık raporu(heyet raporu versiyon) fix olandır. Okulun sitelerini kurcalayın. Araştırma görevlisi olacaksınız, okulun sayfalarını araştırmakla işe başlayın. Üşenmeyin. Bir çok arkadaş yaaa bişey yazmıyooo diyor, link atıyorlar dumur olunuyor sonra. Araştırın. Evraklarınızı hazır edersiniz böylece.
7) Okul size şu şu şu belgeleri getir diyecek. Kanunen öğrenim yılı sonuna kadar vaktiniz var. Ancak bu sınırları zorlamayın, sizden nefret eden bir idari kadro, rektör ve fakülte ile karşı karşıya kalırsınız, orada uzun ömürlü olamazsınız. Siz evraklarınızı hızlıca toparlayıp personel daire başkanlığına teslim etmeye bakın
8) Bunlardan sonra gene biraz bekleyeceksiniz, evraklarınız kayda girecek, yazılar yazılacak, çiziler çizilecek. Kadro hala boş ve siz hala işşizsiniz ama bu süreçte. Atanma falan yok hala. Kazanılmış hak var sadece. En nihayetinde son imzalar atıldığında çağrılacaksınız. Şu gün şu saat mesai başlıyor denecek, ek bilgiler istenecek sizden, ve ek bilgiler alacaksınız, banka hesabı vs gibi.
9) Hayırlı olsun, artık araştırma görevlisisiniz