Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Araştırma Görevlisi Alımlarının Ön Değerlendirme Aşamasındaki Adaletsizlik ve Dengesizlik
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Sofi" data-source="post: 455556" data-attributes="member: 84111"><p>Ales kesinlikle etki etmeli ama dediğiniz gibi oranlar değiştirilebilir. Bu nesnellik için şart çünkü üniversite ve üniversite hocalarına göre değişiyor not verme işi. Nitekim Yök üniversitelerine ve akademisyenlerine güvenseydi ön değerlendirmeyi direk not ortalaması üzerinden yapardı. Yaşadığımız güncel olaylar yüzünden güvenmemekle de haklıymış bu ayrı bir mesele. Yani demek istediğim benim dört yıl boyunca emek edip aldığım not bir başkasının emeğiyle eşit olamayabiliyor. Örneğin ben lisansta bir dersin sınavına 5 kitaptan sorumlu girerken başka bir üniversitede aynı bölümü okuyan arkadaşım hocasının sınavdan evvel verdiği 5 sınav sorusunun içinden 3ünü soracağını söyleyerek ona rahat ve bol bir not alma imkanı veriyor. </p><p>Ayrıca Ales in analitik düşünmeye, analiz-sentez yetilerini güçlendirmeye yönelik katkısı da yadsınamaz. Şahsen Ales çalıştıktan sonra akademik çalışmalarımda daha başarılı olduğumu bizzat deneyimledim. </p><p>Çözüm Alesin yanında yapılacak bir alan sınavı olabilir tıpkı kpss de alan sınavı yapılması gibi. Ama bu sınav klasik olmamalı çünkü yaptıkları Öyp alan sınavının bir fiyasko ile sonuçlandığına şahit olduk. Ya Ales e girerken ardından alanımızda çoktan seçmeli sorular olacak ya da ön değerlendirmede %25 civarı not ortalamalarımız etki edecek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sofi, post: 455556, member: 84111"] Ales kesinlikle etki etmeli ama dediğiniz gibi oranlar değiştirilebilir. Bu nesnellik için şart çünkü üniversite ve üniversite hocalarına göre değişiyor not verme işi. Nitekim Yök üniversitelerine ve akademisyenlerine güvenseydi ön değerlendirmeyi direk not ortalaması üzerinden yapardı. Yaşadığımız güncel olaylar yüzünden güvenmemekle de haklıymış bu ayrı bir mesele. Yani demek istediğim benim dört yıl boyunca emek edip aldığım not bir başkasının emeğiyle eşit olamayabiliyor. Örneğin ben lisansta bir dersin sınavına 5 kitaptan sorumlu girerken başka bir üniversitede aynı bölümü okuyan arkadaşım hocasının sınavdan evvel verdiği 5 sınav sorusunun içinden 3ünü soracağını söyleyerek ona rahat ve bol bir not alma imkanı veriyor. Ayrıca Ales in analitik düşünmeye, analiz-sentez yetilerini güçlendirmeye yönelik katkısı da yadsınamaz. Şahsen Ales çalıştıktan sonra akademik çalışmalarımda daha başarılı olduğumu bizzat deneyimledim. Çözüm Alesin yanında yapılacak bir alan sınavı olabilir tıpkı kpss de alan sınavı yapılması gibi. Ama bu sınav klasik olmamalı çünkü yaptıkları Öyp alan sınavının bir fiyasko ile sonuçlandığına şahit olduk. Ya Ales e girerken ardından alanımızda çoktan seçmeli sorular olacak ya da ön değerlendirmede %25 civarı not ortalamalarımız etki edecek. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Araştırma Görevlisi Alımlarının Ön Değerlendirme Aşamasındaki Adaletsizlik ve Dengesizlik