Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Araştırma Görevlisi Alımlarının Ön Değerlendirme Aşamasındaki Adaletsizlik ve Dengesizlik
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="tabularasa" data-source="post: 455523" data-attributes="member: 61247"><p>ALES konusunda düşüncelerinize katılıyorum fakat bana göre not ortalaması da adalet konusunda çok belirleyici bir faktör değil. Öncelikle "lisansta ne öğreniyoruz ki?" muhabbetine hiç girmeyeceğim. Hangi lisans bölümünde akademik anlamda bir şeyler öğretiliyor. Varsa da istisna okullarda ve bölümlerde. İkincisi ve daha önemlisi, okunan okul ve öğretim üyesi faktörü. Şimdi bana kimse alanında otorite bir hocanın verdiği dersle memur zihniyetinde bir öğretim üyesinden alınan dersi karşılaştırmasın. İkincisinden ders alan adamın ortalaması 4.00 olsa ne yazar. Bir de bunun vakıf üniversitesi boyutu var. Elbette çok kaliteli hatta ülke ve dünya çapında kaliteli eğitim veren vakıf üniversiteleri var; ama bunun yanında tabela üniversiteleri de var. Ki, bu tarz okullarda okuyan arkadaşlarımdan duyuyorum notların şişirildiğini. Şimdi bu adamın aldığı ders ve sahip olduğu not ortalaması ile gerçekten kaliteli hocalardan ders almış ve gerçekten emek harcamış birinin not ortalaması yan yana gelebilir mi? İstiyorsa ilk söylediğimin ortalaması tam olsun. Dolayısıyla lisansta şunu öğrendik, vize final yaptık, not ortalamasının dikkate alınmaması adaletsiz demek mantıksız. Hatta ales ve yds'nin baz alınması not ortalamasının alınmasından daha adaletli. En azından herkes eşit şartlarda ales ve yds'ye giriyor. Ayrıca vize ve final nedir arkadaşlar? Bazı bölümlerde sınavdan 1 gün önce ezberlenmiş ders notuyla alınan vize ve final notundan ne çıkar Allah aşkına? ALES konusunda dediğim gibi haklısınız. Akademik yatkınlığı ya da yeterliliği ölçen daha belirleyici sınav yapılabilir. Özellikle alanla ilgili. </p><p></p><p>Not: Not ortalamam çok yüksek değil ama çok düşük de değil. Siz karar verin. 3.16.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tabularasa, post: 455523, member: 61247"] ALES konusunda düşüncelerinize katılıyorum fakat bana göre not ortalaması da adalet konusunda çok belirleyici bir faktör değil. Öncelikle "lisansta ne öğreniyoruz ki?" muhabbetine hiç girmeyeceğim. Hangi lisans bölümünde akademik anlamda bir şeyler öğretiliyor. Varsa da istisna okullarda ve bölümlerde. İkincisi ve daha önemlisi, okunan okul ve öğretim üyesi faktörü. Şimdi bana kimse alanında otorite bir hocanın verdiği dersle memur zihniyetinde bir öğretim üyesinden alınan dersi karşılaştırmasın. İkincisinden ders alan adamın ortalaması 4.00 olsa ne yazar. Bir de bunun vakıf üniversitesi boyutu var. Elbette çok kaliteli hatta ülke ve dünya çapında kaliteli eğitim veren vakıf üniversiteleri var; ama bunun yanında tabela üniversiteleri de var. Ki, bu tarz okullarda okuyan arkadaşlarımdan duyuyorum notların şişirildiğini. Şimdi bu adamın aldığı ders ve sahip olduğu not ortalaması ile gerçekten kaliteli hocalardan ders almış ve gerçekten emek harcamış birinin not ortalaması yan yana gelebilir mi? İstiyorsa ilk söylediğimin ortalaması tam olsun. Dolayısıyla lisansta şunu öğrendik, vize final yaptık, not ortalamasının dikkate alınmaması adaletsiz demek mantıksız. Hatta ales ve yds'nin baz alınması not ortalamasının alınmasından daha adaletli. En azından herkes eşit şartlarda ales ve yds'ye giriyor. Ayrıca vize ve final nedir arkadaşlar? Bazı bölümlerde sınavdan 1 gün önce ezberlenmiş ders notuyla alınan vize ve final notundan ne çıkar Allah aşkına? ALES konusunda dediğim gibi haklısınız. Akademik yatkınlığı ya da yeterliliği ölçen daha belirleyici sınav yapılabilir. Özellikle alanla ilgili. Not: Not ortalamam çok yüksek değil ama çok düşük de değil. Siz karar verin. 3.16. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Araştırma Görevlisi Alımlarının Ön Değerlendirme Aşamasındaki Adaletsizlik ve Dengesizlik