Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Araştırma Görevlisi Alımlarının Ön Değerlendirme Aşamasındaki Adaletsizlik ve Dengesizlik
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Surveillance" data-source="post: 455514" data-attributes="member: 94841"><p>Hocam şöyle ki ALES aslında sizin dediğiniz şekilde okuma-anlama-hızlı düşünme yeteneğini ölçme amacıyla yapılmış olsa dahi, bence bu amacına tam olarak ulaşamıyor. Örneğin ben ALES puanına sahibim fakat maalesef bunun hızlı okuma - anlamaya fayda sağlaması bakımından bir faydasını göremedim. Kaldı ki sizin dediğiniz slaytlardan okuyarak ders anlatan insanlar, aynı zamanda ALES puanlarına da sahip olarak oraya geliyor. Demek ki ALES de fayda etmiyor. Ancak elbette sadece bir kritere göre değerlendirme yaparsak yanlış sonuca varırız. </p><p>Şahsi fikrim ALES yerine, akademik anlamda başarıyı ölçebilecek daha iyi bir sınav getirilmesi veya ALES ile devam edilecekse de ALES ağırlığının düşürülmesi yönünde.</p><p></p><p></p><p></p><p>Hocam Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunuyum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Surveillance, post: 455514, member: 94841"] Hocam şöyle ki ALES aslında sizin dediğiniz şekilde okuma-anlama-hızlı düşünme yeteneğini ölçme amacıyla yapılmış olsa dahi, bence bu amacına tam olarak ulaşamıyor. Örneğin ben ALES puanına sahibim fakat maalesef bunun hızlı okuma - anlamaya fayda sağlaması bakımından bir faydasını göremedim. Kaldı ki sizin dediğiniz slaytlardan okuyarak ders anlatan insanlar, aynı zamanda ALES puanlarına da sahip olarak oraya geliyor. Demek ki ALES de fayda etmiyor. Ancak elbette sadece bir kritere göre değerlendirme yaparsak yanlış sonuca varırız. Şahsi fikrim ALES yerine, akademik anlamda başarıyı ölçebilecek daha iyi bir sınav getirilmesi veya ALES ile devam edilecekse de ALES ağırlığının düşürülmesi yönünde. Hocam Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunuyum. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Araştırma Görevlisi Alımlarının Ön Değerlendirme Aşamasındaki Adaletsizlik ve Dengesizlik