Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Araştırma Görevlisi Alımlarının Ön Değerlendirme Aşamasındaki Adaletsizlik ve Dengesizlik
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Surveillance" data-source="post: 455497" data-attributes="member: 94841"><p>Güzel açıklamışsınız hocam aynen katılıyorum. ALES, sanki akademik alanda çok başarılı olunmuş gibi bir yanılgı yaratıyor.</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Aynen öyle hocam. Dediğiniz gibi 4 yıl emek veriyorsunuz; onca vizeye-finale giriyorsunuz; alanınızla ilgili iyi bir birikim ve iyi bir ortalama yapıyorsunuz. Ama sadece 3 saatlik ve alanınızla ilgili size hiç bir fayda sağlamayacak bir olan sınava, bu koca 4 yıllık emekten daha fazla önem gösteriliyor. Bunun akla mantığa sığar bir yanı yok. Ortalaması sağlam olan insanlar bunu avantaja çeviremeyip daha ön değerlendirmede elenme riski yaşıyorlar bu yüzden.</p><p></p><p>Kendimden örnek vermek gerekirse, 83 ALES'im, 81 YDS puanım ve 96 ortalamam var; okulumu dereceyle bitirdim. Fakat gelin görün ki geçen günlerde yaptığım bir Araştırma Görevlisi alımı başvurusunda, sırf bu dengesiz değerlendirme nedeniyle ön değerlendirmede elendim. Şimdi bu hak mı adalet mi? Benim 4 yıllık emeğimin, aldığım derecenin sonucu bu mu olmalıydı?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Surveillance, post: 455497, member: 94841"] Güzel açıklamışsınız hocam aynen katılıyorum. ALES, sanki akademik alanda çok başarılı olunmuş gibi bir yanılgı yaratıyor. Aynen öyle hocam. Dediğiniz gibi 4 yıl emek veriyorsunuz; onca vizeye-finale giriyorsunuz; alanınızla ilgili iyi bir birikim ve iyi bir ortalama yapıyorsunuz. Ama sadece 3 saatlik ve alanınızla ilgili size hiç bir fayda sağlamayacak bir olan sınava, bu koca 4 yıllık emekten daha fazla önem gösteriliyor. Bunun akla mantığa sığar bir yanı yok. Ortalaması sağlam olan insanlar bunu avantaja çeviremeyip daha ön değerlendirmede elenme riski yaşıyorlar bu yüzden. Kendimden örnek vermek gerekirse, 83 ALES'im, 81 YDS puanım ve 96 ortalamam var; okulumu dereceyle bitirdim. Fakat gelin görün ki geçen günlerde yaptığım bir Araştırma Görevlisi alımı başvurusunda, sırf bu dengesiz değerlendirme nedeniyle ön değerlendirmede elendim. Şimdi bu hak mı adalet mi? Benim 4 yıllık emeğimin, aldığım derecenin sonucu bu mu olmalıydı? [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Araştırma Görevlisi Alımlarının Ön Değerlendirme Aşamasındaki Adaletsizlik ve Dengesizlik