Kimse bir şey demiyor,ne güzel :/
Merhaba, birinci sınıfta çalışmaya başlamanıza gerek yok aslında. Şu an için ortalamanızı yüksek tutmanız daha mantıklı ama konuları, sınavın içeriğini merak ediyorsunuz sanırım. Tarih okuduğunuza göre sözel çözmelisiniz. Söz1, söz2 ve say1 kısmından sorumlusunuz. Sözelde 16 mantık sorusu dışında kalan diğerleri için çalışılacak konu yok aslında. Çıkmış soruları çözersiniz, ardından da deneme çözebilirsiniz. Bu sürecin öncesinde kitap okuma alışkanlığınızın olması da faydalı olacaktır. Mantıklar için hiç yapamıyorum diyorsanız İsa Güleç'in mantık kitabını tavsiye edebilirim. Ben ondan faydalanmıştım zamanında. Sınav her geçen dönem daha da zorlaşıyor, sizin de bölümünüz için en azından 85 puan almanız iyi olur. Bunun için de sözelden yani toplam 80 sorudan olabildiğince az yanlış yapmanız lazım, vakit kalırsa matematik de çözersiniz ancak sözeli çok iyi yaparsanız matematiksiz de 85-88 alınabilir.
Forumda konu dağılımları vardı sanırım, arama yapabilirsiniz. Yine alesle ilgili çok sayıda paylaşım var onlardan da faydalanabilirsiniz.
Çıkmış sorulara bakarak sınavın içeriği hakkında bilgi edinebilirsiniz, bu size nasıl çalışmanız gerektiği hakkında fikir verecektir.
Başka sorularınız olursa buradan yazabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırım![]()
ALES'in geçerlilik süresi 3 yıl olduğundan sizin için çok erken. Ama çalışmaya başlayayım diyorsanız konu anlatımlı bir kitap alıp başlayabilirsiniz, sonrasında da çıkmış soruları çözün.
[MENTION=85670]Sema100[/MENTION], YDS için seviyenize uygun metinler okuyabilirsiniz. Başlangıç olarak reader at work kitapları idealdir. Ben de faydalanmıştımAyrıca forumda tecrübelerini paylaşan birçok üye var, onların çalışma tavsiyelerine göz atabilirsiniz.
http://www.akademikpersonel.org/yds...ds-1-yilda-21-25-ten-88-75-gelmenin-yolu.html
Rica ederimÇok teşekkür ederim. Söylediklerinizi dikkate alıcam. Hayırlı günler diliyorum.![]()
1.sınıftan böyle bir arayışa girdiğinize göre akademik kariyer hedefiniz var diye düşünüyorum. O yüzden tavsiyem bölümünüzün hakkını vererek, yüksek not ortalaması ile mezun olmanız. Ales'e gelince; gerçekten, 1. sınıftan çalışmaya başlanacak bir sınav değil. Lisans hayatınızın keyfini çıkarınBol bol kitap okuyun. Hem söz-1 ve söz-2'ye faydası olur
![]()
Ben de Tarih bölümü mezunu olarak çalışmaya şimdiden başlayın derim. Ben ilk olarak ikinci sınıfta bahar döneminde girmiştim ALES e. Okulu üç senede bitirdim ve ALES e 3-4 defa girerek 86-89 arası notlar aldım. Yani aslında ALES e girerek ALES e çalışmış oldum. Bence matematiğiniz çok kötü değilse spesifik olarak konulara çalışmak yerine her hafta bir deneme çözün. Çözdüğünüz denemelerde hangi konularda yanlışlarınız çoksa o konulara biraz bakar ve daha sonra çözdüğünüz denemelerle kıyaslarsınız. Ben son ALES e kadar hiç çalışmamıştım ALES e ama çalışsaydım da deneme çözmek en doğrusu olurdu. Çünkü son ALES e çalıştım ve çözebileceğim en az 10 matematik sorusuna zaman probleminden dolayı bakamadım.
Ayrıca tarih bölümü mağduru ifadesiyle akademik kariyerinize otomatik olarak yenik başlamışsınız. Mağduriyetiniz nedir?