Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Takıldığınız-Çözemediğiniz Sorular
Ales Sözel Mantık
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Puffin" data-source="post: 320339" data-attributes="member: 69069"><p>Şurayı açıklığa kavuşturmak gerek sanırım.Şurada bam teli kopuyor.Sabah Ayşe,Canan ve Harun geliyor ve düğün fotoğraflarını Ayşe,Işıl ve Gamze'nin çektirdiğini söylüyor.Buraya kadar hiçbir sıkıntı yok.<strong><u>Bu durumda hemen neden sabah gelenler içerisinde tek Harun erkek diye Ayşe'nin eşi Harun oluyor?Bunu anlatmaya çalışıyorum.</u></strong><strong><em>Davut,Emre veya Faruk bu üçünden biri de Ayşe'nin eşi olamaz mı?Çünkü Davut,Emre ve Faruk'un sabah gelmediğine dair bir ibare yok.</em></strong>Sabah da gelmiş olabilir bunlar akşam da.Bahri Ayşe'nin eşi kesin olamaz.Çünkü Bahri'nin akşam Ayşe'nin sabah geldiğini söylüyor.Günün iki farklı zaman diliminde farklı kişiler aynı anda düğün fotoğrafı çektiremez elbette.Öncüllerde Emre akşam gelmiştir dese o zaman Ayşe ile Emre çift olamaz.Emre hakkında sabah ya da akşam geldiğine dair bir bilgi yok ki.O yüzden Ayşe zaten sabah gelmiş Emre de sabah gelirse Ayşe ile çift olabilir diyorum.Bu durumda Emre'nin sabah gelmediğine dair bir bilgi olmadığı için Emre'yi sabah gelmiş sayarsak Ayşe'nin de sabah geldiğini söylediği için Emre ile Ayşe'yi çift düşündüm.</p><p></p><p>Cevabınızda ''Hocam sabah fotograf çektirenler 2 kız bir erkek. Erkek'te harundur İki kız düğün fotosu çektiremeyeceğine göre düğün fotosunu ayşe ve harun çektirebilir '' yazıp Erkek de Harundur deyip güldüğünüz için bunu belirtmeye gerek var mı dedim.Çünkü Harun ismini kız olarak düşünen birisi olamaz sanırım.Bunu mu özentisiz olarak algıladınız?Aramızda samimiyet olmadığı için sizce yerine sence dediğim için mi özentisiz yazdığımı söylediniz.Samimiyetimiz olmadığı için sence yerine sizce desem daha doğru olabilirdi ama siz hocam diye söze başlayınca ben de sence kullandım art niyetim yok bu hususta.</p><p></p><p><span style="color: grey">- - - Güncellendi - - -</span></p><p></p><p>ayşe,emrenin eşi olamazsa harunun eşi olabilirse peki <strong>emrenin eşi gamze ya da ışıl olamaz mı?olamazsa neden olamaz?</strong>gamze ya da ışıldan birisi emrenin eşi olursa emre o zaman neden sabah düğün fotoğrafı çektiremiyor?edebiyatçı arkadaşlar yardımcı olur musunuz?dünden beri emre neden sabah düğün fotoğrafı çektiremiyor diye aklıma takıldı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Puffin, post: 320339, member: 69069"] Şurayı açıklığa kavuşturmak gerek sanırım.Şurada bam teli kopuyor.Sabah Ayşe,Canan ve Harun geliyor ve düğün fotoğraflarını Ayşe,Işıl ve Gamze'nin çektirdiğini söylüyor.Buraya kadar hiçbir sıkıntı yok.[B][U]Bu durumda hemen neden sabah gelenler içerisinde tek Harun erkek diye Ayşe'nin eşi Harun oluyor?Bunu anlatmaya çalışıyorum.[/U][/B][B][I]Davut,Emre veya Faruk bu üçünden biri de Ayşe'nin eşi olamaz mı?Çünkü Davut,Emre ve Faruk'un sabah gelmediğine dair bir ibare yok.[/I][/B]Sabah da gelmiş olabilir bunlar akşam da.Bahri Ayşe'nin eşi kesin olamaz.Çünkü Bahri'nin akşam Ayşe'nin sabah geldiğini söylüyor.Günün iki farklı zaman diliminde farklı kişiler aynı anda düğün fotoğrafı çektiremez elbette.Öncüllerde Emre akşam gelmiştir dese o zaman Ayşe ile Emre çift olamaz.Emre hakkında sabah ya da akşam geldiğine dair bir bilgi yok ki.O yüzden Ayşe zaten sabah gelmiş Emre de sabah gelirse Ayşe ile çift olabilir diyorum.Bu durumda Emre'nin sabah gelmediğine dair bir bilgi olmadığı için Emre'yi sabah gelmiş sayarsak Ayşe'nin de sabah geldiğini söylediği için Emre ile Ayşe'yi çift düşündüm. Cevabınızda ''Hocam sabah fotograf çektirenler 2 kız bir erkek. Erkek'te harundur İki kız düğün fotosu çektiremeyeceğine göre düğün fotosunu ayşe ve harun çektirebilir '' yazıp Erkek de Harundur deyip güldüğünüz için bunu belirtmeye gerek var mı dedim.Çünkü Harun ismini kız olarak düşünen birisi olamaz sanırım.Bunu mu özentisiz olarak algıladınız?Aramızda samimiyet olmadığı için sizce yerine sence dediğim için mi özentisiz yazdığımı söylediniz.Samimiyetimiz olmadığı için sence yerine sizce desem daha doğru olabilirdi ama siz hocam diye söze başlayınca ben de sence kullandım art niyetim yok bu hususta. [COLOR="grey"]- - - Güncellendi - - -[/COLOR] ayşe,emrenin eşi olamazsa harunun eşi olabilirse peki [B]emrenin eşi gamze ya da ışıl olamaz mı?olamazsa neden olamaz?[/B]gamze ya da ışıldan birisi emrenin eşi olursa emre o zaman neden sabah düğün fotoğrafı çektiremiyor?edebiyatçı arkadaşlar yardımcı olur musunuz?dünden beri emre neden sabah düğün fotoğrafı çektiremiyor diye aklıma takıldı. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Takıldığınız-Çözemediğiniz Sorular
Ales Sözel Mantık