Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Gir
ALES neyi ölçüyor?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ressam" data-source="post: 340065" data-attributes="member: 6003"><p>Yök'ün en büyük hatalarından biri dil için eğitime yollamak gibi saçma sapan bir program geliştirmesi,lisans mezunu birbirey zaten dilden belli bir puan alabilmeli ekstra eğitime ihtiyaç duymadan,doktoradan 2 ders alıyorum her sunum için ingilizceden çevirmem gerekiyor mesela başka türlü dünyada olup bitenleri nasıl izleyecez ki,bunun dışında alesin yanlış olduğunu düşündüğüm kadar ekstra çözüm yolunu geliştirebileceklerini sanmıyorum. öyp baştan sona bir hata çünkü transkript olayı yüzünden iyi bir üniversiteden 3.14-3.20 puanla mezun olmanız artık değersiz resmen,herhangi bir üniversiteden full transkriptle alesten asgari not alıp pekala donanımlı adamların önüne geçiyorlar. Diğerleride alesten 80 üstü alıcam diye kasıyorlar yıllarca piyango gibi değişen ,soruları yayınlanmayan bir sınava.Cari alımlarda torpil olduğu bir gerçek ama bizim gibi alanlar için ayrı bir sistem geliştirmesi lazım yökün,alımlarda müffettişmi atar ,bilim sınavımı yapar onu çözmeliler.güzelsanatlar,konservatuar falan ne alaka.Ama burda mattan yüksek alanlar fen bölümleri falan tuzu kuru olduğu için diğer bölümlerde ne olup bittiğine asla kafa patlatmazlar,kimin işi halloluyorsa susuyor pusuyor,şu dili alesi ama en çıkta dil sınavını esasen akademideki üyelerede bi zorunlu yapsalar yılların koltuğunu bırakmayıp mezunun önünü kesenlerin hepsi koltuktan olur,olan bize oldu..Şimdi dil sınavlarının ölçmediğini söyleyeceksiniz bana reading bazlı sınava bende karşıyım ama bi insanında alesten puan aldı diye 2 yıl dili veremeyip kadro işgal etmesini de mantıksız buluyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ressam, post: 340065, member: 6003"] Yök'ün en büyük hatalarından biri dil için eğitime yollamak gibi saçma sapan bir program geliştirmesi,lisans mezunu birbirey zaten dilden belli bir puan alabilmeli ekstra eğitime ihtiyaç duymadan,doktoradan 2 ders alıyorum her sunum için ingilizceden çevirmem gerekiyor mesela başka türlü dünyada olup bitenleri nasıl izleyecez ki,bunun dışında alesin yanlış olduğunu düşündüğüm kadar ekstra çözüm yolunu geliştirebileceklerini sanmıyorum. öyp baştan sona bir hata çünkü transkript olayı yüzünden iyi bir üniversiteden 3.14-3.20 puanla mezun olmanız artık değersiz resmen,herhangi bir üniversiteden full transkriptle alesten asgari not alıp pekala donanımlı adamların önüne geçiyorlar. Diğerleride alesten 80 üstü alıcam diye kasıyorlar yıllarca piyango gibi değişen ,soruları yayınlanmayan bir sınava.Cari alımlarda torpil olduğu bir gerçek ama bizim gibi alanlar için ayrı bir sistem geliştirmesi lazım yökün,alımlarda müffettişmi atar ,bilim sınavımı yapar onu çözmeliler.güzelsanatlar,konservatuar falan ne alaka.Ama burda mattan yüksek alanlar fen bölümleri falan tuzu kuru olduğu için diğer bölümlerde ne olup bittiğine asla kafa patlatmazlar,kimin işi halloluyorsa susuyor pusuyor,şu dili alesi ama en çıkta dil sınavını esasen akademideki üyelerede bi zorunlu yapsalar yılların koltuğunu bırakmayıp mezunun önünü kesenlerin hepsi koltuktan olur,olan bize oldu..Şimdi dil sınavlarının ölçmediğini söyleyeceksiniz bana reading bazlı sınava bende karşıyım ama bi insanında alesten puan aldı diye 2 yıl dili veremeyip kadro işgal etmesini de mantıksız buluyorum. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
ALES - Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Gir
ALES neyi ölçüyor?