ALES 2012-2013 Kılavuzu Var mı?

enkA190381

Öğrenci
arkadaşlar 2012-2013 yılı için hangi üniversite hangi tarihte ,hangi puan türüne göre alım yapacağını öğrenme imkanım olursa çok sevinirim..ilginiz için teşekkürler

notable

Öğrenci
Ales klavuzu 2012-2013 diye bir şey hiç duymadım ..
ÖSYM nin sitesinde Ales klavuzu var ama sınav hakkında bilgi veriyor :)
Geçmiş yıllara ait güncel ÖYP puanlarına bakmak istersen forumda mevcut..

enkA190381

Öğrenci
demek istediğim şu....ales'e bu yıl ilk defa girdim .ancak detaylı olarak liste halinde üniversitelerin hangisi , hangi puan türünden alıyor şeklinde listeleri varmıdır....?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
demek istediğim şu....ales'e bu yıl ilk defa girdim .ancak detaylı olarak liste halinde üniversitelerin hangisi , hangi puan türünden alıyor şeklinde listeleri varmıdır....?

Amacınız nedir? Lisansüstü eğitim almak mı yoksa akademik personel olmak mı? Çünkü öyle bir liste bulunmuyor.

ankaralost

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacak YLSY 2012 temmuz klavuzunu yayınladı.ben sonbahar dönemi ales sınavına girersem ylsy klavuzunun bir daha ki yayımlanma tarihi temmuzdamı olacak yine?? yoksa şubat veya ocakta yayınlanırmııı acil cevaplarsanız sevinirim;)

aperian

Öğrenci
arkadaşlar 2012-2013 yılı için hangi üniversite hangi tarihte ,hangi puan türüne göre alım yapacağını öğrenme imkanım olursa çok sevinirim..ilginiz için teşekkürler
her üniversitenin sitesinde yer alan yüksek lisans program duyurularında alım yapılacak alanların puan türleri yer alır. örneğin, bazı üniversiteler felsefe yüksek lisans programına ales ea puanı ile alırken bazıları sözel puanı ile alıyor. bazı üniversitelerde her iki puan türünü kabul ediyor. senin bölüm nedir?

ankaralost

Öğrenci
hım anladım. peki bu durumda yurtdışında eğitim almak isteyenler nasıl bir yol izleyecek ve ylsy nin bundan sonra olmama olasılığı bu bilgiyi nerden öğrenebilirim? (MEB..falan) sizlerin bir bilgisi varmı??