Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Alan Dışı Orta Çağ Tarihi'nden Yüksek Lisans Yapmak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="gykeda" data-source="post: 484195" data-attributes="member: 101445"><p>Merhaba, ben de bu sene Tarihten yüksek lisans yapıyorum, alan dışı olarak giriş yaptığım için elbet bilimsel hazırlık almaktayım. </p><p>her üniversitenin her enstitünün hatta her hocanın öğrenciden beklentisi farklı olduğu gibi bulunduğum üniversite alan dışı giriş yapan tarih ve yakınçağ tarihi alanındaki hiçbir mülakatta Osmanlıca şartı aramadı. </p><p>yine de Osmanlıca biliyor musunuz? diye sormuşlardı mülakatımda. ben az çok bildiğim için matbu yazı okudum bir satır kadar sadece.</p><p>yine başka bir bölüm öğrencisi okumasına rağmen mülakattan geçememişti. özel öğrenci olarak katılıyor şuan. </p><p>demek istediğim başvuru şartları arasında zaten Osmanlıca bilmek diye bir durum olmadığı ve bu pek tabi ki bünyelerce değişir.</p><p></p><p>bilimsel hazırlık aldığınız dönemde Osmanlıca dersi zaten göreceksiniz. burada halledebilirsiniz. bence ikinci bir üniv olarak tarih okumanıza gerek yok diye düşünüyorum.</p><p>ayrıca bilimsel hazırlığınızı tamamladığınız taktirde bir sonraki sene Arapça, Farça, Rusça gibi derslerden birini alanınıza göre seçerek ilerleyeceksiniz.</p><p>elbette alan içi olanlara göre daha çok çalışmak daha iyi işler yapmak gerekecek.</p><p></p><p>Son olarak benim mülakatımda Genel Türk Tarihi bilgisi sorgulanmıştı. çok ayrıntılı sorular olmadığı gibi genel kültür içerir yapıdaydı ancak siz onu ayrıntılar ekleyerek zenginletşirebilirsiniz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gykeda, post: 484195, member: 101445"] Merhaba, ben de bu sene Tarihten yüksek lisans yapıyorum, alan dışı olarak giriş yaptığım için elbet bilimsel hazırlık almaktayım. her üniversitenin her enstitünün hatta her hocanın öğrenciden beklentisi farklı olduğu gibi bulunduğum üniversite alan dışı giriş yapan tarih ve yakınçağ tarihi alanındaki hiçbir mülakatta Osmanlıca şartı aramadı. yine de Osmanlıca biliyor musunuz? diye sormuşlardı mülakatımda. ben az çok bildiğim için matbu yazı okudum bir satır kadar sadece. yine başka bir bölüm öğrencisi okumasına rağmen mülakattan geçememişti. özel öğrenci olarak katılıyor şuan. demek istediğim başvuru şartları arasında zaten Osmanlıca bilmek diye bir durum olmadığı ve bu pek tabi ki bünyelerce değişir. bilimsel hazırlık aldığınız dönemde Osmanlıca dersi zaten göreceksiniz. burada halledebilirsiniz. bence ikinci bir üniv olarak tarih okumanıza gerek yok diye düşünüyorum. ayrıca bilimsel hazırlığınızı tamamladığınız taktirde bir sonraki sene Arapça, Farça, Rusça gibi derslerden birini alanınıza göre seçerek ilerleyeceksiniz. elbette alan içi olanlara göre daha çok çalışmak daha iyi işler yapmak gerekecek. Son olarak benim mülakatımda Genel Türk Tarihi bilgisi sorgulanmıştı. çok ayrıntılı sorular olmadığı gibi genel kültür içerir yapıdaydı ancak siz onu ayrıntılar ekleyerek zenginletşirebilirsiniz. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Alan Dışı Orta Çağ Tarihi'nden Yüksek Lisans Yapmak