Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Üyesi
Akademisyenlikten Memnun musunuz?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="akademik88" data-source="post: 357967" data-attributes="member: 76488"><p>O dedigini hintliler, bangladesliler, filipliler yapiyor. hepsi sefalet icinde yasiyor. akraban ya da tanidign zengin olabilir ama o is oyle degil. ben uzun zamandir bircok gelismis denilen ulkelerde yasadim, dedigin gibi bir durum genel olarak yok. en onemli fark faiz meselesi. faiz beni bozmaz, veririm dersen yurtdisinda faiz cok dusuk. birebir bildigim 20-30 senelik kredi cekenler var (bizde genelde en fazla krediler 10 senelik faizler kat kat fazla). hakikaten kira oder gibi ev aliyorlar. sonra bakiyorsun adam evim var, arabam var, dukkanim var diyor. aslinda hepsi borc ama faiz dusuk oldugu icin koymuyor.</p><p></p><p>mesela norvec te dogru maaslar asiri yuksek ama hayatta ona gore pahali. sen Istanbul da en pahali yerde kiraladigin 3+1 eve norvecte tek oda ev bulursan ne ala. maaslarin daha dusuk oldugu ve tabi ki hatayin daha ucuz oldugu yerlere bakarsak, mesela Almanya ve Fransa. doktorani bitirip git oralara alacagin net maas 2000-2500 euro yu gecmez. tek oda evler sehre gore tabi ama ortalama 500 euro dan basliyor. ustune elektrik, su, dogalgazi da ekle kafadan 750 euro gitti. tekrar ediyorum tek oda da (studyo ev) yasiyorsun. esya mesya almam, gezmeyi de zaten sevmem dersen bile kafadan 500 euro daha gitti (bu tabi tek basina yasiyorsan). 1250 euro gitti bile. az biraz keyfine duskun olsan gerisi zaten biter. yani senin dedigin gibi bir yasam yok...</p><p></p><p>he su olabiliyor. genellikle Turk ler cok cocuklu. babam, anne, coluk cocuk herkes bir iste calisiyor (cocuklar genelde okullarda basarisiz o yuzden calisiyorlar). 3 cocuk olsa, en kotu bu ailenin evine, avrupa icin, 5000 - 6000 euro giriyor. bu parayla da rahat rahat geciniyor. kredisini cekip evini de arabasini da yazliginida kisligini da aliyor. genel durum bundan ibaret.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="akademik88, post: 357967, member: 76488"] O dedigini hintliler, bangladesliler, filipliler yapiyor. hepsi sefalet icinde yasiyor. akraban ya da tanidign zengin olabilir ama o is oyle degil. ben uzun zamandir bircok gelismis denilen ulkelerde yasadim, dedigin gibi bir durum genel olarak yok. en onemli fark faiz meselesi. faiz beni bozmaz, veririm dersen yurtdisinda faiz cok dusuk. birebir bildigim 20-30 senelik kredi cekenler var (bizde genelde en fazla krediler 10 senelik faizler kat kat fazla). hakikaten kira oder gibi ev aliyorlar. sonra bakiyorsun adam evim var, arabam var, dukkanim var diyor. aslinda hepsi borc ama faiz dusuk oldugu icin koymuyor. mesela norvec te dogru maaslar asiri yuksek ama hayatta ona gore pahali. sen Istanbul da en pahali yerde kiraladigin 3+1 eve norvecte tek oda ev bulursan ne ala. maaslarin daha dusuk oldugu ve tabi ki hatayin daha ucuz oldugu yerlere bakarsak, mesela Almanya ve Fransa. doktorani bitirip git oralara alacagin net maas 2000-2500 euro yu gecmez. tek oda evler sehre gore tabi ama ortalama 500 euro dan basliyor. ustune elektrik, su, dogalgazi da ekle kafadan 750 euro gitti. tekrar ediyorum tek oda da (studyo ev) yasiyorsun. esya mesya almam, gezmeyi de zaten sevmem dersen bile kafadan 500 euro daha gitti (bu tabi tek basina yasiyorsan). 1250 euro gitti bile. az biraz keyfine duskun olsan gerisi zaten biter. yani senin dedigin gibi bir yasam yok... he su olabiliyor. genellikle Turk ler cok cocuklu. babam, anne, coluk cocuk herkes bir iste calisiyor (cocuklar genelde okullarda basarisiz o yuzden calisiyorlar). 3 cocuk olsa, en kotu bu ailenin evine, avrupa icin, 5000 - 6000 euro giriyor. bu parayla da rahat rahat geciniyor. kredisini cekip evini de arabasini da yazliginida kisligini da aliyor. genel durum bundan ibaret. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Öğretim Üyesi
Akademisyenlikten Memnun musunuz?