Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Akademisyenlik Hedefi ve Torpil Durumu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Arslanov" data-source="post: 433566" data-attributes="member: 89122"><p>Hayata her zaman pozitif baktım.. En azından kendi hayatım ve özellikle meslek hayatım için.. </p><p>İki ayrı anabilim dalında master yapıyorum şu an.. Mezun olduğum bölümü birincilikle bitirdim.. Ortalamam 90 nın üzerinde.. YDS puanım 67.. Mezun olduktan üç ay sonra Avrupa ya gittim ve tezsiz master yaptım.. Döndüm ve ilgili sınavlara girdim ve puanlarımı aldım.. Mesleğimde oldukça başarılı olduğumu düşünüyorum.. Okulumda parmakla gösterilen öğrencilerden oldum her zaman.. Sadece mesleki açıdan değil sosyal ve kültürel alanlarda da oldukça kendimi geliştirdim.. Mesleğime aşığım ve bölümüme akademik bilince sahip olarak başladım.. Hayalimde hep akademisyen olmak vardı..</p><p></p><p>Hasılı kelam dört kez asistanlık sınavına girdim ve hiç birini kazanamadım.. Bir tanesi kendi okulumda birincilikle bitirdiğim bölümde açılan kadro sınavıydı.. Tüm hocalar boşuna girme evladım diyerek sınava girmememi tavsiye ettiler.. Ama ben direndim.. Sınava üç kişi başvuru yapmıştı.. Bir tanesi kendi lisans arkadaşım olan, vasıfsız vizyonsuz, bilim şuuru olmayan, yüksek lisansa bile sırf işsiz kaldığı için başlayan yakınen tanıdığım bir insandı.. Ve o kazandı.. Tüm bölüm arkadaşlarım bana kesin gözüyle bakıyorlardı.. Bilim sınavında boş kağıt versem bile ben her türlü geçiyordum o derece yani.. </p><p>Ama ne oldu?.. O kazandı.. </p><p></p><p>Anladım ki bilgi güç değilmiş.. Anladım ki çok çalışmak her zaman başarı getirmiyormuş.. Anladım ki her daim hürmet ettiğim o bilim insanı gerçekten insan değilmiş.. </p><p>Kırılan çalınan hayallerimin vebalini bir ömür boyu bu dünyada çekerler umarım.. </p><p></p><p>Size tavsiyem şudur ki; sizi tercih etmeye mecbur bırakın.. Lisans ortalamanız için yapacak bişey yok artık.. Ama ales ve yds puanlarınızı olabildiğince yüksek tutun.. </p><p>Allah hakedenlerin yanındadır.. Elbet bir gün hakettiğimiz yerde olacağız...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Arslanov, post: 433566, member: 89122"] Hayata her zaman pozitif baktım.. En azından kendi hayatım ve özellikle meslek hayatım için.. İki ayrı anabilim dalında master yapıyorum şu an.. Mezun olduğum bölümü birincilikle bitirdim.. Ortalamam 90 nın üzerinde.. YDS puanım 67.. Mezun olduktan üç ay sonra Avrupa ya gittim ve tezsiz master yaptım.. Döndüm ve ilgili sınavlara girdim ve puanlarımı aldım.. Mesleğimde oldukça başarılı olduğumu düşünüyorum.. Okulumda parmakla gösterilen öğrencilerden oldum her zaman.. Sadece mesleki açıdan değil sosyal ve kültürel alanlarda da oldukça kendimi geliştirdim.. Mesleğime aşığım ve bölümüme akademik bilince sahip olarak başladım.. Hayalimde hep akademisyen olmak vardı.. Hasılı kelam dört kez asistanlık sınavına girdim ve hiç birini kazanamadım.. Bir tanesi kendi okulumda birincilikle bitirdiğim bölümde açılan kadro sınavıydı.. Tüm hocalar boşuna girme evladım diyerek sınava girmememi tavsiye ettiler.. Ama ben direndim.. Sınava üç kişi başvuru yapmıştı.. Bir tanesi kendi lisans arkadaşım olan, vasıfsız vizyonsuz, bilim şuuru olmayan, yüksek lisansa bile sırf işsiz kaldığı için başlayan yakınen tanıdığım bir insandı.. Ve o kazandı.. Tüm bölüm arkadaşlarım bana kesin gözüyle bakıyorlardı.. Bilim sınavında boş kağıt versem bile ben her türlü geçiyordum o derece yani.. Ama ne oldu?.. O kazandı.. Anladım ki bilgi güç değilmiş.. Anladım ki çok çalışmak her zaman başarı getirmiyormuş.. Anladım ki her daim hürmet ettiğim o bilim insanı gerçekten insan değilmiş.. Kırılan çalınan hayallerimin vebalini bir ömür boyu bu dünyada çekerler umarım.. Size tavsiyem şudur ki; sizi tercih etmeye mecbur bırakın.. Lisans ortalamanız için yapacak bişey yok artık.. Ama ales ve yds puanlarınızı olabildiğince yüksek tutun.. Allah hakedenlerin yanındadır.. Elbet bir gün hakettiğimiz yerde olacağız... [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Akademisyenlik Hedefi ve Torpil Durumu