Arkadaşlar hepinize merhaba. Soracağım soru herkesin kadroya yerleşmeye çalıştığı böyle bir ortamda belki de çok saçma gelecek ama sormak zorundayım. Uzun zamandır akademiyi isteyen biriydim ve sonuç olarak bir vakıf üniversitesinde öğretim görevlisi oldum. Maaş açısından bir sıkıntım yok fakat her gün işe gitmek için git gel toplamda üç buçuk saat yol yapıyorum. Taşınma gibi bir durumum da söz konusu değil. Aynı zamanda doktoraya devam ediyorum. Bu süreçte sanki bir aydınlanma yaşadım ve çok yorulduğumu fark ettim. Bunda yolun da çok etkisi var tabii. Öğretmen arkadaşlarıma baktığımda tatilde olduklarını, kendilerine ve ailelerine zaman ayırabildiklerini görüyorum. Bir yanım bunu gerçekten istiyor ama özel okullarda öğretmenlerin maaş ve çalışma koşulları genel hatlarıyla ortada. Maalesef vakıf üniversitesinde devlet üniversitesindeki hocalar gibi öğrenci yokken gelmeme gibi bir durum söz konusu olmuyor. Hatta bu devlet üniversitelerinde bile bölümden bölüme göre değişiyor. Biraz dinlenmek istiyorum artık. İleride aile kurduğumda onlara ayıracağım zamanı da düşünüyorum. KPSS'ye hazırlanmayı bile düşündüm ama yapabilir miyim ya da bulunduğum yerde bir okula atanabilir miyim emin değilim? Siz olsanız evinize yakın, yazın ve ara dönemlerde tatil yapabildiğiniz ama az maaşlı öğretmenliği mi seçerdiniz yoksa uzak da olsa akademiye devam mı ederdiniz? Kısacası kafam çok karışık. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Son düzenleme: