Aile Yardımı, Tedavi Yardımı, Aile Durum Bildirimi

Tarko

Doçent
Merhabalar,

ÖYP ile atandıktan sonra evlendim. Babam da memur olduğu için elime üç tane form verdi. Bunlar Aile Yardımı, Tedavi Yardımı ve Aile Durum Bildirimi başlıklarını taşıyor. ÖYP'li olarak dilekçe verirken bunları doldurmam gerekiyor mu? Bizim için memurlardan farklı bir prosedür mü işliyor? Eşim çalışmıyor, dolayısıyla onun da tedavi vs için sigortadan yararlanmasını istiyorum. Bu konularda prosedür nedir, bilgisi olan var mı acaba?

Teşekkür ederim.
 

kaamos

Araştırma Görevlisi
sözünü ettiğiniz alanda memurlar için durum neyse bizim için de öyle. mal beyanı, aile durum bildirimi vs yapacaksınız siz de. ayrıca eşiniz de sizin sigortanızdan yararlanabilir.
 

Oldboy

Akademikpersonel.org
Öypliler için ayrıca bir prosedür bulunmamakta.

1- Üniversitenizde fakülte tahakkukunuza gidiniz "evlendim ben, aile yardımı için ne yapmam gerekiyor" diye belirtiniz.

2- Elinize birkaç evrak verecekler onları doldurup fakülte sekreterliğinize bırakacaksınız.

Bir sonraki aya maaşınıza aile yardımı eklenmiş olur (150 küsür lira)

3- Daha sonra en yakın sgk(sosyal güvenlik kurumu)na eşiniz ile gidiniz(kimlikleri unutmadan) ve "eşimin sigortamdan faydalanmasını istiyorum" diye belirtiniz, yine bir form verecekler dolduracaksınız. 5 dakikalık bir işlemin ardından eşiniz sizin sigortanızdan faydalanmaya başlamış olacaktır.
 

chemeng85

Öğrenci
Merhabalar;
Bir üniversitede araştırma görevlisiyim. Eşim çalışmıyordu. Şimdi işe girdi. 3 Şubat 2015 te ataması oldu, 4 şubat 2015 te iş başı yaptı. Bugün (12 Şubat) rektörlüğe aile durum belgesi ve aile yardım belgesini yenileyerek eşimin işe girdiğini belirttim. Bana dedikleri biz zaten sizin eşinizin işe girdiğini sistemden gördük ve bu ayki maaşınızı aile yardımsız alıcaksınız dendi. Bu bana çok mantıklı gelmedi. Ben bir sonraki ay ( mart ayı) aile yardımsız alırım diye düşünüyordum. Şuan bordromuda kontrol ettim sahidende aile yardımsız bordro düzenlemişler. Konu ile ilgii bilgisi olan biri yapılan işin doğru yada yanlış olduğunu söyleyebilirmi? Mesela eşim ayın 14 ünde işe başlamış olsaydıda 15 inde maaş alırken eksikmi maaş alıcaktım???

- - - Güncellendi - - -

cevap verebilecek yokmu?
 
Son düzenleme:
Üst