ağır mobing ve kazanılan davalar mutlaka okuyun

hierapolis

Öğrenci
Ben bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım. bölümde resmi belgeler ile ispatlayabileceğim yasa dışı faaliyetler yapılmakta ve yaklaşık 2 yıldır sistematik mobinge maruz kalmaktayım.. maddeler halinde sıkıntıları dile getireceğim

1- bir öğretim üyesi tarafından hakarete ve tehdide maruz kaldım. dava açtım kamu davası oldu ve karşı taraf 6 ay hapis cezası alıp hükmün geriye bırakılması kararı verildi. henüz tazminat davası açmadım.

2- kazandığım dava devam ederken aynı konu ile alakalı çalıştığım kurum bana soruşturma açtı ve disiplin cezası verildi, ben de idare mahkemesine itiraz ettim. davayı kazandım. üniversite kararı temyize gitti ve itirazları reddedildi ve aldığım disiplin cezasının kaldırılması kararı onandı. henüz tazminat davası açmadım

3- 2 yıl boyunca verdiğim hukuk mücadeleleri sürerken bölüm başkanlığınca mobbinge maruz kaldım, psikolojik tedavi gördüm ve rapor aldım ve atandığım kadro haricinde şahsıma farklı anabilim dalında görevlendirilmeler verildi.

4- suç unsuru olmaksızın hakkımda 2 defa disiplin soruşturulması açtırıldı ancak ceza almadım, aklandım.

5- ilgili bölüm başkanı hakkında 28 temmuz günü mahkeme kararı kamera eşliğinde bana gösterilerek bölüme polis baskını yapıldı, arama tutanağı tutuldu ve laboratuvarlarında kapatılan melikşah üniversitesinden gayri resmi yollarla getirildiği ve gayri resmi yollarla saklandığı belirlenen cihazlar ele geçirildi. mahkemesi halen devam etmektedir. ancak ilgili bölüm başkanına idari soruşturma açılmamış ve bölüm başkanlığı görevine devam etmektedir.(bknz. 657 sayılı kanunun 140. maddesi)

6- bölüm başkanı bir şahidin huzurunda şahsımı ve ailemi tehdit etti ve bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum. şahsıma valilikten koruma kararı çıkartıldı. üniversite içersinde idari soruşturma açıldı ve şahsım bu soruşturmada "SANIK" olarak yargılandım. şikayetçi olmama rağmen beni yargıladılar. ve memurin muhekamatı komisyonunca suç işlenmemiş saydılar. şahidim dinlenmedi. bende danıştay 1. idare mahkemesine itiraz ettim ve danıştay beni haklı bularak soruşturmanın usulsüz yapıldığını belirterek yeniden yapılmasına karar verdi şimdi soruşturma tekrar yapılmakta.

7- bölüm öğretim üyelerinden birisi şu an doçent olarak görev yapmaktadır. Ancak kendisi ilk kez 2009 yılında bölüme uzman olarak atanmıştı. atama belgelerinde mezun olmadığı lisans programındaymış gibi gösterilerek farklı bir lisans bölümü bitirmiş olmasına rağmen diplomasının olmadığı bölüme evrakta sahtecilik yapılarak alınmıştır. örnek vermek gerekirse inşaat mühendisliği bölümü bitiren birisi bilgisayar mühendisliği bölümüne uzman olarak atanmıştır. atama yapılması için aranan kriterlere yök tarafından yapılan ilanda inşaat mühendisliği bölümü mezunu olmak şartı konulmasına rağmen. (resmi evraklar mevcuttur)

Yukarıda saydığım maddelerde bahsi geçen konular ile ilişkili olarak elimde resmi belge ve deliller yer almaktadır. bahsettiğim konular haricinde birden fazla usulsüzlük ve yasa dışı konular ile ilgili belgeler de elimde mevcuttur. bu hususlarda izlemem gerek yollar hakkında bilgisi olanlardan acele cevap beklemekteyim.
 

eczak

Yardımcı Editör
Hocam izlemek gereken yolları forum sizden öğrenir yani bu derece dava mobbing soruşturma. Gerçekten zorlu süreçler. Bende bu süreçlerin başında bir insan olarak azminize hayran kaldım ve bana da ilham kaynağı oldu.
Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum. Tabii insanın ekmeği işi çok önemlidir ama, sağlık her şeyden önce gelir. Bu nedenle gözünüz başka iş fırsatlarında akademi/ devlet veya özel sektörde de olsun derim. Hayata bir kere geliyor insan sağlığınızı koruyun, zaten bu şartlar altında bilim yapmak bile yeterince zorludur. Doktorayı her türlü dışardan bitirirsiniz sonra eliniz daha kuvvetlenir.
 
Üst