Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Affınıza sığınarak, tecrübeleriniz ve bilgilerinizden faydalanmak amaçlı...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="furkan1993" data-source="post: 442159" data-attributes="member: 81518"><p>Selamlar, saygılar. Konunun üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmiş. İzninizle son durumum hakkında bilgi vermek ve sonrasında destekleriniz için sorularımı eklemek isterim.</p><p></p><p>Okulum bitti. 3.85 not ortalaması ile 200'e yakın mezun arasından bölüm, 1000'in üzerinde mezun arasından fakülte birincisi olarak mezun oldum. YDS'den 80 puan aldım. Maalesef, ALES'ten 74 puanım var. Kendi üniversitemde, kendi fakültemde, kendi bölümümde tezli yüksek lisans yapmak istiyorum.</p><p></p><p>Tezli yüksek lisansa kabul edilip edilmeyeceğim konusunda şüphelerim var. Bu endişemi kime aktarsam "Seni almayıp da kimi alacaklar!" diyor. Haliyle bu sözün bana pek bir faydası yok. Bu konuda bana söylemek istediğiniz bir şey, yahut yüksek lisans mülakatıyla ilgili bir tavsiyeniz var ise okumaktan mutluluk duyarım. Diğer sormak istediklerim ise şunlar;</p><p></p><p>- Tezli yüksek lisansı bitirip akademisyen olamamam durumunda, tezli yüksek lisansın bana ne avantajı olur? (İş imkanı, maaş vb.) Çünkü bize yansıtılan, tezli yüksek lisansın akademisyenlik dışında bir yerde avantaj sağlamadığı.</p><p></p><p>- Okulumdaki hocalarımın çoğu ile aram iyi ve özellikle bu birinciliklerden sonra çok olumlu tepkiler aldım. Okulumda kalabildiğim müddetçe kalmayı çok arzuluyorum. Hocalar, kendi üniversitesinden yetişmiş öğrencileri tutmak isterler mi, o üniversitede yetişmiş olmak, orada devam etmek adına herhangi bir avantaj sağlar mı?</p><p></p><p>Her düşüncenizle, tavsiyenizle ilgileniyorum. Lütfen aktarmaktan çekinmeyin. Lisans eğitimimi aldığım şehirde kalmak zorundayım. Bunu da göz önünde bulundurarak, benim durumumdaki birine farklı tavsiyeleriniz olursa onları da okumaktan mutluluk duyarım.</p><p></p><p>Sağ olun, var olun. Saygılarımla...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="furkan1993, post: 442159, member: 81518"] Selamlar, saygılar. Konunun üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmiş. İzninizle son durumum hakkında bilgi vermek ve sonrasında destekleriniz için sorularımı eklemek isterim. Okulum bitti. 3.85 not ortalaması ile 200'e yakın mezun arasından bölüm, 1000'in üzerinde mezun arasından fakülte birincisi olarak mezun oldum. YDS'den 80 puan aldım. Maalesef, ALES'ten 74 puanım var. Kendi üniversitemde, kendi fakültemde, kendi bölümümde tezli yüksek lisans yapmak istiyorum. Tezli yüksek lisansa kabul edilip edilmeyeceğim konusunda şüphelerim var. Bu endişemi kime aktarsam "Seni almayıp da kimi alacaklar!" diyor. Haliyle bu sözün bana pek bir faydası yok. Bu konuda bana söylemek istediğiniz bir şey, yahut yüksek lisans mülakatıyla ilgili bir tavsiyeniz var ise okumaktan mutluluk duyarım. Diğer sormak istediklerim ise şunlar; - Tezli yüksek lisansı bitirip akademisyen olamamam durumunda, tezli yüksek lisansın bana ne avantajı olur? (İş imkanı, maaş vb.) Çünkü bize yansıtılan, tezli yüksek lisansın akademisyenlik dışında bir yerde avantaj sağlamadığı. - Okulumdaki hocalarımın çoğu ile aram iyi ve özellikle bu birinciliklerden sonra çok olumlu tepkiler aldım. Okulumda kalabildiğim müddetçe kalmayı çok arzuluyorum. Hocalar, kendi üniversitesinden yetişmiş öğrencileri tutmak isterler mi, o üniversitede yetişmiş olmak, orada devam etmek adına herhangi bir avantaj sağlar mı? Her düşüncenizle, tavsiyenizle ilgileniyorum. Lütfen aktarmaktan çekinmeyin. Lisans eğitimimi aldığım şehirde kalmak zorundayım. Bunu da göz önünde bulundurarak, benim durumumdaki birine farklı tavsiyeleriniz olursa onları da okumaktan mutluluk duyarım. Sağ olun, var olun. Saygılarımla... [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
Affınıza sığınarak, tecrübeleriniz ve bilgilerinizden faydalanmak amaçlı...