Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
50d Araştırma Görevlisi azami eğitim süreleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="MansurBey" data-source="post: 499283" data-attributes="member: 102568"><p>Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Değindiğiniz tüm hususlarla birlikte kendi şehrimde öğretmenlik yapacak oluşumu da göz önünde bulundurarak MEB'e karar vermiş bulunuyorum. Tekrardan teşekkür ediyorum.</p><p></p><p>Burada bir hususu daha belirtmek istiyorum: YÖK, lisans mezuniyeti sonrasında gireceği herhangi bir işle tatmin olmayan ve eğitimine devam etmek isteyen insanlara yaptığı vaatte çok yanılıyor. İnsanlara "Bu kadar yıl okursun ama işini garanti edemem ona göre buraya gel." demek akıl kârı değil. KPSS'den 80-85 alıp kadrolu memur olabiliyorsunuz fakat ALES, YDS, bilim sınavı gibi daha zor ve daha az insanın başarılı olabildiği sınavlarda 100 alsanız dahi geleceğiniz risk altında. Elbetteki kendini yetiştiren insanlar dışarıda kalmayacaktır. Fakat sadece kendini yetiştirenlerin üniversitede kalması isteniyorsa bunun yolu insanlara işsizlik vaad etmek değildir. İnsanları korkuya değil, daha fazla çalışmaya sevk edecek vaatlere yönelmeli. Mesele bir kısım araştırma görevlilerin "tembellik" yapmasıysa aynı sorun diğer akademisyenler için de geçerlidir. O halde neden bunlara da aynı işsizlik tehdidi yok? Kendimle ilgili diyorum ki, araştırma görevlisi olsam da olmasam da okumaya ve araştırmaya devam edeceğim. Fakat geleceğimi asla ama asla birilerinin iki dudağı arasına hapsedemem. Bu yüzden, araştırma ve okumalarımı nispeten olumsuz etkileyecek olmasına rağmen öğretmen olmayı tercih ediyorum.</p><p></p><p>Elbette çok daha fazla şey söylenebilir. Fakat sözü uzatmak istemiyorum. Herkese teşekkürler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MansurBey, post: 499283, member: 102568"] Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Değindiğiniz tüm hususlarla birlikte kendi şehrimde öğretmenlik yapacak oluşumu da göz önünde bulundurarak MEB'e karar vermiş bulunuyorum. Tekrardan teşekkür ediyorum. Burada bir hususu daha belirtmek istiyorum: YÖK, lisans mezuniyeti sonrasında gireceği herhangi bir işle tatmin olmayan ve eğitimine devam etmek isteyen insanlara yaptığı vaatte çok yanılıyor. İnsanlara "Bu kadar yıl okursun ama işini garanti edemem ona göre buraya gel." demek akıl kârı değil. KPSS'den 80-85 alıp kadrolu memur olabiliyorsunuz fakat ALES, YDS, bilim sınavı gibi daha zor ve daha az insanın başarılı olabildiği sınavlarda 100 alsanız dahi geleceğiniz risk altında. Elbetteki kendini yetiştiren insanlar dışarıda kalmayacaktır. Fakat sadece kendini yetiştirenlerin üniversitede kalması isteniyorsa bunun yolu insanlara işsizlik vaad etmek değildir. İnsanları korkuya değil, daha fazla çalışmaya sevk edecek vaatlere yönelmeli. Mesele bir kısım araştırma görevlilerin "tembellik" yapmasıysa aynı sorun diğer akademisyenler için de geçerlidir. O halde neden bunlara da aynı işsizlik tehdidi yok? Kendimle ilgili diyorum ki, araştırma görevlisi olsam da olmasam da okumaya ve araştırmaya devam edeceğim. Fakat geleceğimi asla ama asla birilerinin iki dudağı arasına hapsedemem. Bu yüzden, araştırma ve okumalarımı nispeten olumsuz etkileyecek olmasına rağmen öğretmen olmayı tercih ediyorum. Elbette çok daha fazla şey söylenebilir. Fakat sözü uzatmak istemiyorum. Herkese teşekkürler. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
50d Araştırma Görevlisi azami eğitim süreleri