50/D'ye Geçince Doğu Üniversiteleri için Geliştirme Ödeneği ve Hastane Döneri kesilecek mi ?

ahmet09

Öğrenci
Arkadaşlar öncelikle böyle üzücü bir durumdan dolayı hepimize geçmiş olsun, umarım en kısa sürede mağduriyet giderilir, benim sormak istediğim 2 soru var, şu an bunu sormak ne kadar doğru bilmiyorum fakat malumunuz hepimiz çeşitli sebeplerle ev araç kredileri çektik ve en azından az çok bir fikir sahibi olmamız lazım ;

1-50/D kadrosunda özlük hakları nedir, TÜBİTAK 2214-A gibi programlarla yurtdışına doktora sırasında gidebilme yani görevlendirme alabilme hakkımız var mı ?

2- Yine 50/D kadrosunda doğu üniversitelerinde ödenen geliştirme ödeneği ödenmeye devam ediyor mu ve yine tıp fakültelerinde ödenen hastane döner sermaye ödemesi ödenmeye devam ediyor mu ?
 

veterinarius

Öğrenci
bence kalkmaz çünkü 50/d nin maaş ve ödenek bakımından 33/a'dan farkı yok ancak özlük hakları bakımından yani doktora bitiminde ilişiğin kesilmesi açısından farkı var yoksa maaş olarak tüm hakları aynı diye biliyorum.
 
A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, Doğu'da çalışan bir araştırma görevlisi olarak sorunuza cevap vereyim. 50D'li olsanız da 33a'lı araştırma görevlileri ile aynı maaşı alıyorsunuz. Yani yapılacak ödemeler için 50D'li olmanız herhangi bir sorun teşkil etmiyor.

TÜBİTAK bursunu bilmiyorum ancak yurtdışı görevlendirmelerini (konferans, sempozyum, kongre vb hariç) için 33a'lı olmanız isteniyordu. Yani kısa süreli olmayan görevlendirmeler için 33a'lı olmanız gerekiyordu. En azından bizim üniversitemizde uygulama böyleydi. Şu an değişiklik yapıldı mı bilmiyorum. Umarım biraz da olsa yardımcı olabilmişimdir.
 

papirus

Araştırma Görevlisi
Tübitak'tan geçtiğimiz dönem 50d li bir arkadaşım faydalandı. Ama YÖK yurtdışı araştırma bursu sadece 33 a lı araştırma görevlileri için.
 
A

Akademik Forum

Guest
Bu muhtemelen geçici bir durum. 50/d'lilerin 33/a kadrosuna geçirilmeye başladığı bir dönemde OHAL'den dolayı 50/d kadrosuna geçirilmenin söz konusu olduğu kanaati oldukça yaygın görünüyor.
 
Üst