50/d araştırma görevliliği ve lisansüstü yatay geçiş

dkl46a

Öğrenci
Herkese selamlar,

Bir devlet üniversitesinde 50/d kapsamında araştırma görevlisi olarak göreve başlamış bulunmaktayım ve farklı bir şehirdeki 2 ayrı devlet üniversitesinde 2 ayrı yüksek lisans eğitimim ders aşamasında devam ediyor.

Araştırma görevlisi olarak göreve başladığım devlet üniversitesindeki bölümün yüksek lisans programı var ama doktora programı bulunmuyor.

Araştırma görevlisi olarak başladığım üniversite, yüksek lisans eğitimimi kendilerine yatay geçiş yoluyla çekmemi istiyor. Fakat benim pek gönlüm yok doğrusu.

Zaten varolan ikinci yüksek lisans eğitimim sebebiyle her hafta şehirler arası git gel yapacağım, onun için bir gün izin almayı başardım. Git gel yaparken hiç yatay geçiş yapmadan diğer yüksek lisans eğitimime de varolan yerinde devam etmem mümkün müdür?

Doktora hakkında ileriye dönük planları ise şöyle: ben doktoraya başlayana kadar eğer üniversitede doktora programı açılmamış olursa farklı bir bölümde benim doktoramı başlatarak araştırma görevliliğimi devam ettirecekler, daha sonra asıl bölümün doktorası açılınca oraya kaydıracaklar.

Biraz araştırdım ve 35. madde ile görevlendirmeden bahsedilmiş ama buna araştırma görevlisi olarak başladığım üniversite kesinlikle izin vermeyecektir. Ben de zaten farklı bir okulda görevlendirme istemiyorum. Onun yerine yatay geçişsiz git gel yaparak devam edemez miyim yüksek lisansıma? 50/d maddesinin bu konuda bir kısıtlayıcılığı var mıdır? Yoksa okul isterse benim kaydımı çektirebilir mi kendisine ya da 35. madde görevlendirmesi dışında mecburen çekmek zorunda mıyım?

Genel olarak haklarım nedir bu konuda?
Saygılar.
 
Son düzenleme:
Üst