35. Madde Sonrasi Üniversite Değiştirme

basciemre

Öğrenci
OYP'de 35. madde ile bir universiteye atandiktan sonra baska bir universiteye yatay gecis yoluyla ya da baska bir yolla gecme sansimiz var mi?
 

basciemre

Öğrenci
Bana mobbing uygulayacak ve basarili olacak adam anasinin karnindan dogmadi daha. :) Uygulamak isteyen oldu ama kurula dilekcemi verdim hemen geri adimlar atildi bir sekilde. Asil neden Anadolu Universitesi'nin beklentilerimin cok altinda kalmis olmasi. ITU ve Ege Universitesi'ni kazanmama ragmen oralara gitmemeyi tercih etmistim ama pisman oldum. Acaba bu unilere bir sekilde gecis imkanim olur mu diye sormustum sorumu.
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Bu durumda zor yani gerekçeli bir durum olması veya orda derslerden başarısızlık dolayısı ile ilişiğinizin kesilmesi lazım yeniden tercih yapabilmek için.
 

basciemre

Öğrenci
Dersten basarisiz olunmasi durumunda ilisigim kesilmesi diye bir sey soz konusu olmaz sanirim. Doktora icin sinir olan 6 sene icinde dersler tekrar tekrar alinmak zorunda kalinir atilma kalktigi icin, degil mi?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Evet 6. yılın sonunda başarısızlık nedeni ile kesildikten sonra üniversitenize iade edilirsiniz ve yeniden tercih yapabilirsiniz.
 

Mustaf(a)

Öğrenci
Merhaba, 35. madde ile görevlendirilmek yerine üniversitemizde ana bilim dalını değiştirip kaldığımızda kadromuz tamamen diğer ana bilim dalına mı geçiyor, yoksa sadece yüksek lisansı mı başka ana bilim dalında yapmış oluyoruz. Daha sonra kendi ana bilim dalımıza dönebiliyor muyuz.
 

johnmilton

Öğrenci
Merhabalar,

Yönetmelikte geçen "ÖYP Araştırma Görevlilerinin atandıkları anabilim dalında lisansüstü eğitim yapmaları esastır. Aynı bölümde olmak kaydıyla atandıkları anabilim dalı dışındaki bir anabilim dalında lisansüstü eğitim yaptırmak yükseköğretim kurumunun takdirindedir. Ancak, bölüm değişikliği yükseköğretim kurumunun teklifi ve YÖK Yürütme Kurul Kararı ile yapılabilir." ifadesine göre abd değiştirilmesi mümkün olduğunu biliyorum.
Ancak benim durumum biraz karışık, yanıtlayabilirseniz çok sevinirim. ÖYP ile X üniversitesine eğitimde yönetim teftiş abd si kadrosuna atandım ve ylisans veya doktora olmadığı için 35. madde ile Y üniversitesine atandım ve bilimsel hazırlığı başarıyla bitirdim. Ancak bölümün bana hitap etmemesi ve diğer kişisel nedenlerden ötürü (mobbing yok) abd mi değiştirip eğitimde program geliştirmeye geçmeyi düşünüyorum ve danışmanım da kararımı destekliyor.
(1) 35. madde ile atanmış ve senet imzalamış olmam buna mani teşkil eder mi?
(2) abd değişikliğine izin/onay aldığımı varsayarsak, eğitimde program geliştirmede ylisans her iki üniversitede de olduğundan, eğitimime hangi üniversitede devam etmem gerekir?

Şimdiden teşekkürler
 
Üst