Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Akademik Forum" data-source="post: 436444"><p>Sayın renasedat. Bu tür sorulara yönelik basmakalıp bir cevap vermişsiniz. Ne yazık ki bu tür soruların yanıtı, senedin içeriğine göre değişiyor. Nitekim bu forumda daha önce yazan bir arkadaş da senedinde istifa etmesi durumunda tüm borçların alınacağı ibaresi nedeni ile zorunlu hizmeti az bir zaman kalmasına rağmen 300 küsür bin lira kendisinden para talep edildiğini yazmış. Yani diyeceğim, senetlerin büyük bölümünde çalışılan kısımlar borçtan düşülürken, bazı üniversitelerin imzalattığı ve büyük kısmı yaklaşık 9-10 sene öncesine ait senetlerde borcun tamamı istenebiliyor. Bunun hukuki bir dayanağı varmıdır bilemiyorum ancak ne yazık ki haklı bile olunsa bu para verilip daha sonra hak aranabiliyor. Yukarıdaki arkadaşa önerim de senedini incelemesidir. </p><p>Bu konuda hukuken yapılabilecek birşey varmı onu da bilemiyorum. Zira kişilerden alacaklara ilişkin tebliğe açık bir çelişki söz konusu. Ancak üniversitelere bu durum anlatılamıyor anladığım kadarıyla. Bilgisi olanlar yorum yaparlarsa sevinirim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akademik Forum, post: 436444"] Sayın renasedat. Bu tür sorulara yönelik basmakalıp bir cevap vermişsiniz. Ne yazık ki bu tür soruların yanıtı, senedin içeriğine göre değişiyor. Nitekim bu forumda daha önce yazan bir arkadaş da senedinde istifa etmesi durumunda tüm borçların alınacağı ibaresi nedeni ile zorunlu hizmeti az bir zaman kalmasına rağmen 300 küsür bin lira kendisinden para talep edildiğini yazmış. Yani diyeceğim, senetlerin büyük bölümünde çalışılan kısımlar borçtan düşülürken, bazı üniversitelerin imzalattığı ve büyük kısmı yaklaşık 9-10 sene öncesine ait senetlerde borcun tamamı istenebiliyor. Bunun hukuki bir dayanağı varmıdır bilemiyorum ancak ne yazık ki haklı bile olunsa bu para verilip daha sonra hak aranabiliyor. Yukarıdaki arkadaşa önerim de senedini incelemesidir. Bu konuda hukuken yapılabilecek birşey varmı onu da bilemiyorum. Zira kişilerden alacaklara ilişkin tebliğe açık bir çelişki söz konusu. Ancak üniversitelere bu durum anlatılamıyor anladığım kadarıyla. Bilgisi olanlar yorum yaparlarsa sevinirim. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri