Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="renavatio" data-source="post: 433923" data-attributes="member: 36095"><p>18. Hukuk Dairesi 2014/8357 E. 2014/11697 K. </p><p>Adı geçen taahhüt senetleri bir bütün halinde incelendiğinde, davalının her iki senedin 1. paragrafında ".... yapacağım ihtisas/ master/ doktora eğitimi sonrası S D Üniversitesi'nin gösterdiği yükseköğrenim biriminde veya hastanesinde ihtisas/ master/ doktora süresi kadar hizmet ifasını, 2547 sayılı Yükseköğrenim Kanununun 2880 sayılı Kanunla değişik 35. maddesinde yeralan hükümlere göre kabul ettiğimi; hizmeti yerine getirmediğim takdirde hiç bir adli ya da idari karara gerek kalmadan öğrenim süresi içinde almış olduğum maaş ve diğer gelirlerimin toplamına tekabül eden ve onbeş milyar TL'den az olmamak kaydı ile kurumca yıllık artışlar sonucu ödenecek ve bu miktarı geçecek meblağı da, 657 sayılı Devlet Memurlârı Kanunu'nun 225. maddesi hükümlerine göre % 50 fazlası ile birlikte S D Üniversitesine tazminat olarak ödemeyi kabul ve taahhüt ederim." şeklinde taahhütte bulunmuş olduğu, taahhüt senetlerinde davalının eğitimde başarısız olması durumunda ne tür bir yaptırım uygulanacağının düzenlenmemiş olduğu anlaşılmaktadır. Bu durumda davalının sorumlu olacağı kısım öğretim ve eğitim için yapılan masraflar olup, araştırma görevlisi kadrosunda olmanın karşılığı olan maaş ödemeleri bunun dışında kalmaktadır.</p><p>Somut olayda, davacı vekilince dava dosyası içerisine sunulan ve davalıya ödendiği belirtilerek tahsili istenen masraf çizelgesinin ve davacı üniversitenin 08.02.2013 ve 12.12.2013 tarihli yazı cevaplarının incelenmesinden, davalıya maaş ödemeleri dışında başkaca bir ödeme yapılmadığı anlaşılmaktadır. Buna göre, davalının taahhütname gereğince yurt içi maaşlardan sorumlu olmadığı ve davalıya maaş dışında da bir ödeme yapılmadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmesi gerekirken,</p><p></p><p><span style="color: grey">- - - Güncellendi - - -</span></p><p></p><p>Arkadaşlar merhaba. Elimde faydalı olacağını umarak paylaşacağım başka kararlar da var. Senet metninde "maaş" ibaresi geçen olay ile ilgili kararı paylaştım önceki mesajımda. </p><p></p><p>Diğer kararları da paylaşacağım. Umarım faydalı olur. Bu kararları arayışımda hakim bir arkadaşımdan yardım aldım. Lehimize olacak çok sayıda kararların mevcut olduğunu gördüm. Önceki mesajımda paylaştığım karar elimde tek "maaş ibareli senet" içeren karardı. </p><p></p><p>Şimdi aralarında hukuk genel kurulu karalarının da olduğu diğer kararları paylaşacağım.</p><p></p><p><span style="color: grey">- - - Güncellendi - - -</span></p><p></p><p>Arkadaşlar merhaba. Elimde faydalı olacağını umarak paylaşacağım başka kararlar da var. Senet metninde "maaş" ibaresi geçen olay ile ilgili kararı paylaştım önceki mesajımda. </p><p></p><p>Diğer kararları da paylaşacağım. Umarım faydalı olur. Bu kararları arayışımda hakim bir arkadaşımdan yardım aldım. Lehimize olacak çok sayıda kararların mevcut olduğunu gördüm. Önceki mesajımda paylaştığım karar elimde tek "maaş ibareli senet" içeren karardı. </p><p></p><p>Şimdi aralarında hukuk genel kurulu karalarının da olduğu diğer kararları paylaşacağım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="renavatio, post: 433923, member: 36095"] 18. Hukuk Dairesi 2014/8357 E. 2014/11697 K. Adı geçen taahhüt senetleri bir bütün halinde incelendiğinde, davalının her iki senedin 1. paragrafında ".... yapacağım ihtisas/ master/ doktora eğitimi sonrası S D Üniversitesi'nin gösterdiği yükseköğrenim biriminde veya hastanesinde ihtisas/ master/ doktora süresi kadar hizmet ifasını, 2547 sayılı Yükseköğrenim Kanununun 2880 sayılı Kanunla değişik 35. maddesinde yeralan hükümlere göre kabul ettiğimi; hizmeti yerine getirmediğim takdirde hiç bir adli ya da idari karara gerek kalmadan öğrenim süresi içinde almış olduğum maaş ve diğer gelirlerimin toplamına tekabül eden ve onbeş milyar TL'den az olmamak kaydı ile kurumca yıllık artışlar sonucu ödenecek ve bu miktarı geçecek meblağı da, 657 sayılı Devlet Memurlârı Kanunu'nun 225. maddesi hükümlerine göre % 50 fazlası ile birlikte S D Üniversitesine tazminat olarak ödemeyi kabul ve taahhüt ederim." şeklinde taahhütte bulunmuş olduğu, taahhüt senetlerinde davalının eğitimde başarısız olması durumunda ne tür bir yaptırım uygulanacağının düzenlenmemiş olduğu anlaşılmaktadır. Bu durumda davalının sorumlu olacağı kısım öğretim ve eğitim için yapılan masraflar olup, araştırma görevlisi kadrosunda olmanın karşılığı olan maaş ödemeleri bunun dışında kalmaktadır. Somut olayda, davacı vekilince dava dosyası içerisine sunulan ve davalıya ödendiği belirtilerek tahsili istenen masraf çizelgesinin ve davacı üniversitenin 08.02.2013 ve 12.12.2013 tarihli yazı cevaplarının incelenmesinden, davalıya maaş ödemeleri dışında başkaca bir ödeme yapılmadığı anlaşılmaktadır. Buna göre, davalının taahhütname gereğince yurt içi maaşlardan sorumlu olmadığı ve davalıya maaş dışında da bir ödeme yapılmadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmesi gerekirken, [COLOR="grey"]- - - Güncellendi - - -[/COLOR] Arkadaşlar merhaba. Elimde faydalı olacağını umarak paylaşacağım başka kararlar da var. Senet metninde "maaş" ibaresi geçen olay ile ilgili kararı paylaştım önceki mesajımda. Diğer kararları da paylaşacağım. Umarım faydalı olur. Bu kararları arayışımda hakim bir arkadaşımdan yardım aldım. Lehimize olacak çok sayıda kararların mevcut olduğunu gördüm. Önceki mesajımda paylaştığım karar elimde tek "maaş ibareli senet" içeren karardı. Şimdi aralarında hukuk genel kurulu karalarının da olduğu diğer kararları paylaşacağım. [COLOR="grey"]- - - Güncellendi - - -[/COLOR] Arkadaşlar merhaba. Elimde faydalı olacağını umarak paylaşacağım başka kararlar da var. Senet metninde "maaş" ibaresi geçen olay ile ilgili kararı paylaştım önceki mesajımda. Diğer kararları da paylaşacağım. Umarım faydalı olur. Bu kararları arayışımda hakim bir arkadaşımdan yardım aldım. Lehimize olacak çok sayıda kararların mevcut olduğunu gördüm. Önceki mesajımda paylaştığım karar elimde tek "maaş ibareli senet" içeren karardı. Şimdi aralarında hukuk genel kurulu karalarının da olduğu diğer kararları paylaşacağım. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri