Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="uslubaris" data-source="post: 421028" data-attributes="member: 14949"><p>Sayin Hocalarim,</p><p></p><p>Icinden cikmakta zorlandigim bir konuyu sizlere danismak ve yonlendirmelerinizi almak icin en uygun konu basligi oldugunu dusundugum bu baslik altinda paylasmak istedim.</p><p></p><p>01 Temmuz 2014 - 30 Haziran 2015 arasinda TUBITAK bursu ile 1 yillik doktoras sirasi arastirma ziyareti icin yabanci bir ulkeye gittim. Giderken hem TUBITAK icin hem de gorev yaptigim universite icin ayri ayri senet imzaladim.</p><p></p><p>Doktora tezimin yurt disi ayagini yeni tamamladigim bir zaman diliminde kayin babamin vefati dolayisiyla 1 ay once (11. ayin sonunda) donerek 01 Haziran 2015'te gorev basi yaptim. Ardindan 03 Temmuz 2015'te tezimi savunarak doktora derecemi aldim. Ardinda yrd doc kadrosu beklemeye basladim. Fakat, fakulte ust yetkilileri ile yaptigim gorusme sonrasi bekleme suresinin uzun olacagini fark ettim. Ben de farkli universiteler ile irtibata gecerek kadro arayisina giristim.</p><p></p><p>Bir diger devlet universitesinden kadro icin olumlu cevap almam sonrasi bu universite tarafindan acilan kadro ilanina basvurumu yaptim. Hatta ceviri sinavina da katildim. Ardindan gorevli oldugum universitenin yurt disinda bulundugum surede bana odedigi maaslara karsilik imzalattigi senette yurt disinda gecirdigim surenin iki kati mecburi hizmet yuku oldugunu fark ettim.</p><p></p><p>Bu gec farkina vardigim nokta sonrasi, bolum baskanim ve dekan ile yaptigim gorusmede bana gorevli oldugum universite kadro verilmesi konusunda her hangi bir kesinlik bulunmadigi ve diger universiteye gecmemin daha iyi olacagi ifade edildi.</p><p></p><p>Bu bilgiler dogrultusunda;</p><p></p><p>1) Verilen maaslara karsilik bana imzalatilan senetin her hangi bir yasal dayanagi var midir? Varsa bu dayanaklar nelerdir?</p><p>2) Mecburi hizmet konusunda ne yapilabilir?</p><p>3) Universiteye verdigim senet konusunda nasil bir yol izleyebilirim?</p><p>4) Istifa etmem durumunda diger universiteye gecebilir miyim?</p><p>5) Istifa etmem ve diger kurumda calismaya baslamam durumunda ne gibi olasi bir durumla karsilasabilirim?</p><p>6) Diger universitedeki kadroya gecis konusunda en makul yol ne olabilir?</p><p></p><p>Simdiden ilginiz ve cevaplariniz icin tesekkurler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="uslubaris, post: 421028, member: 14949"] Sayin Hocalarim, Icinden cikmakta zorlandigim bir konuyu sizlere danismak ve yonlendirmelerinizi almak icin en uygun konu basligi oldugunu dusundugum bu baslik altinda paylasmak istedim. 01 Temmuz 2014 - 30 Haziran 2015 arasinda TUBITAK bursu ile 1 yillik doktoras sirasi arastirma ziyareti icin yabanci bir ulkeye gittim. Giderken hem TUBITAK icin hem de gorev yaptigim universite icin ayri ayri senet imzaladim. Doktora tezimin yurt disi ayagini yeni tamamladigim bir zaman diliminde kayin babamin vefati dolayisiyla 1 ay once (11. ayin sonunda) donerek 01 Haziran 2015'te gorev basi yaptim. Ardindan 03 Temmuz 2015'te tezimi savunarak doktora derecemi aldim. Ardinda yrd doc kadrosu beklemeye basladim. Fakat, fakulte ust yetkilileri ile yaptigim gorusme sonrasi bekleme suresinin uzun olacagini fark ettim. Ben de farkli universiteler ile irtibata gecerek kadro arayisina giristim. Bir diger devlet universitesinden kadro icin olumlu cevap almam sonrasi bu universite tarafindan acilan kadro ilanina basvurumu yaptim. Hatta ceviri sinavina da katildim. Ardindan gorevli oldugum universitenin yurt disinda bulundugum surede bana odedigi maaslara karsilik imzalattigi senette yurt disinda gecirdigim surenin iki kati mecburi hizmet yuku oldugunu fark ettim. Bu gec farkina vardigim nokta sonrasi, bolum baskanim ve dekan ile yaptigim gorusmede bana gorevli oldugum universite kadro verilmesi konusunda her hangi bir kesinlik bulunmadigi ve diger universiteye gecmemin daha iyi olacagi ifade edildi. Bu bilgiler dogrultusunda; 1) Verilen maaslara karsilik bana imzalatilan senetin her hangi bir yasal dayanagi var midir? Varsa bu dayanaklar nelerdir? 2) Mecburi hizmet konusunda ne yapilabilir? 3) Universiteye verdigim senet konusunda nasil bir yol izleyebilirim? 4) Istifa etmem durumunda diger universiteye gecebilir miyim? 5) Istifa etmem ve diger kurumda calismaya baslamam durumunda ne gibi olasi bir durumla karsilasabilirim? 6) Diger universitedeki kadroya gecis konusunda en makul yol ne olabilir? Simdiden ilginiz ve cevaplariniz icin tesekkurler. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri