Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="_EMİR_" data-source="post: 355509" data-attributes="member: 14243"><p>Arkadaşlar göndermek isteyenler yine göndermeye devam etsinler. Yaklaşık 2 ay daha süremiz var dava açmak için. Devam ediyoruz ama çok yavaş oluyor sıkıntı bu sadece.</p><p></p><p>1.nazmi hocam</p><p>2.hamza hoca</p><p>3.edimvar</p><p>4.chimeneyes</p><p>5.sfagnum</p><p>6.csaltundag</p><p>7.ezgideniz</p><p>8.kuazimodo</p><p>9.kupeli_</p><p>10.nihonsei</p><p>11.mehmet arslan</p><p></p><p><span style="color: grey">- - - Güncellendi - - -</span></p><p></p><p>Şimdi arkadaşlar anladığım kadarıyla bazı hocalarımız bu davanın nasıl herkesi ilgilendirdiğini merak ediyor bu konuda biraz açıklama yapıyım. Bildiğiniz üzere daha önce senet iptali ile açılan davalar çoğunlukla hem idare mahkemelerinde hem de danıştayda kazanılıyordu ancak YÖK'ün geçtiğimiz sene Üniversitelere, Danıştay'a ve Danıştay Dava Daireleri Kurulu'na gönderdiği yazıyla senet iptali davaları kaybedilmeye başlandı. Bu nedenle artık senet iptali konusunda bir dava açmak ve ondan sonuç almak zorlaştı ve artık senet iptali ile ilgili olan davalar Yargıtayda görülüyor. Halbuki bir davanın Danıştayda görülebilmesi için idari olarak sadece bir yönünün olması yeterlidir. Bu noktada avukatla yaptığımız görüşmeler olsun okuduğum mahkeme kararları olsun bizlerin senet iptalinden ziyade senetleri içeren yönetmeliği iptali hakkında dava açmamızın daha mantıklı ve daha kolay olduğunu gösterdi. Peki neden bu dava herkesi ilgilendiriyor. Arkadaşlar senet iptali konusunda açılan kişisel davalar sadece o davayı açan kişileri ilgilendirir. Hatta bu tür davalar idare mahkemelerinde açıldığı için idare mahkemesinde davayı kazansa bile Danıştayda kaybetme ihtimali bulunuyor. <strong>Ancak bizim açmak istediğimiz dava senetleri içeren yönetmeliğin iptali hakkında olacak.</strong> Biz bu davayı ayrıca Danıştay'da açacağız yani davayı sağlam bir şekilde açmayı düşünüyoruz. Senetleri içeren Yönetmeliğin iptali konusuyla olan davayı birçok arkadaşımız açabilir ve sonuç yine aynı olacaktır yani her şartta dava sonucu herkesi ilgilendirecek herkesi etkileyecektir. Yani Danıştay bu Yönetmeliği iptal ettiğinde benim için iptal etmiş olmayacak Yönetmelik iptal olunca Herkes için iptal olmuş olacak. Burada davayı herhangi birisi de açabilir bu çok önemli değil. Ancak ben buna karar verdim ve herkesi ilgilendiği için böyle bir paylaşımı uygun gördüm. Bununla birlikte 2547 sayılı kanunun 35. maddesinde sadece mecburi hizmetten bahseder ve orada senetten bahsetmez. Kanun Yönetmelikten önce gelir. Kanunda senet yer almıyor ancak YÖK'ün kendi Yönetmeliğinde senet yer alıyor. Amacımız senetin yer aldığı yönetmeliği iptal etmek. Dava açmak için 2 ay daha süremiz var ne kadar erken toplarsak parayı o kadar çabuk açarız. Saygılar..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="_EMİR_, post: 355509, member: 14243"] Arkadaşlar göndermek isteyenler yine göndermeye devam etsinler. Yaklaşık 2 ay daha süremiz var dava açmak için. Devam ediyoruz ama çok yavaş oluyor sıkıntı bu sadece. 1.nazmi hocam 2.hamza hoca 3.edimvar 4.chimeneyes 5.sfagnum 6.csaltundag 7.ezgideniz 8.kuazimodo 9.kupeli_ 10.nihonsei 11.mehmet arslan [COLOR="grey"]- - - Güncellendi - - -[/COLOR] Şimdi arkadaşlar anladığım kadarıyla bazı hocalarımız bu davanın nasıl herkesi ilgilendirdiğini merak ediyor bu konuda biraz açıklama yapıyım. Bildiğiniz üzere daha önce senet iptali ile açılan davalar çoğunlukla hem idare mahkemelerinde hem de danıştayda kazanılıyordu ancak YÖK'ün geçtiğimiz sene Üniversitelere, Danıştay'a ve Danıştay Dava Daireleri Kurulu'na gönderdiği yazıyla senet iptali davaları kaybedilmeye başlandı. Bu nedenle artık senet iptali konusunda bir dava açmak ve ondan sonuç almak zorlaştı ve artık senet iptali ile ilgili olan davalar Yargıtayda görülüyor. Halbuki bir davanın Danıştayda görülebilmesi için idari olarak sadece bir yönünün olması yeterlidir. Bu noktada avukatla yaptığımız görüşmeler olsun okuduğum mahkeme kararları olsun bizlerin senet iptalinden ziyade senetleri içeren yönetmeliği iptali hakkında dava açmamızın daha mantıklı ve daha kolay olduğunu gösterdi. Peki neden bu dava herkesi ilgilendiriyor. Arkadaşlar senet iptali konusunda açılan kişisel davalar sadece o davayı açan kişileri ilgilendirir. Hatta bu tür davalar idare mahkemelerinde açıldığı için idare mahkemesinde davayı kazansa bile Danıştayda kaybetme ihtimali bulunuyor. [B]Ancak bizim açmak istediğimiz dava senetleri içeren yönetmeliğin iptali hakkında olacak.[/B] Biz bu davayı ayrıca Danıştay'da açacağız yani davayı sağlam bir şekilde açmayı düşünüyoruz. Senetleri içeren Yönetmeliğin iptali konusuyla olan davayı birçok arkadaşımız açabilir ve sonuç yine aynı olacaktır yani her şartta dava sonucu herkesi ilgilendirecek herkesi etkileyecektir. Yani Danıştay bu Yönetmeliği iptal ettiğinde benim için iptal etmiş olmayacak Yönetmelik iptal olunca Herkes için iptal olmuş olacak. Burada davayı herhangi birisi de açabilir bu çok önemli değil. Ancak ben buna karar verdim ve herkesi ilgilendiği için böyle bir paylaşımı uygun gördüm. Bununla birlikte 2547 sayılı kanunun 35. maddesinde sadece mecburi hizmetten bahseder ve orada senetten bahsetmez. Kanun Yönetmelikten önce gelir. Kanunda senet yer almıyor ancak YÖK'ün kendi Yönetmeliğinde senet yer alıyor. Amacımız senetin yer aldığı yönetmeliği iptal etmek. Dava açmak için 2 ay daha süremiz var ne kadar erken toplarsak parayı o kadar çabuk açarız. Saygılar.. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel ve Özlük Hakları
35. Madde Senetleri İptali ve Açılan Dava Örnekleri