Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
35 madde ile görevlendirilen 50d lilerin senetleri hakkında yardımcı olabilir misiniz ?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="akademi20" data-source="post: 508108" data-attributes="member: 105434"><p>Öncelikle hukukçu olduğumu belirteyim. Arkadaşların da paylaştığı gibi YÖK Kanunu'nun ek 38. maddesi uyarınca imzalamış olduğunuz senetler herhangi bir hüküm ifade etmemekte, mecburi hizmet yükümlülüğünüz bulunmamaktadır. Yükseköğretim Genel Kurulu'nun kararı da belirttiğim yöndedir. Karara şu linkten ulaşabilirsiniz: <a href="http://birimler.dpu.edu.tr/app/views/panel/ckfinder/userfiles/28/files/2547_say_l__Kanunun_Ek_38__Maddesi-Kadro_Kullan_m__zinleri.pdf" target="_blank">http://birimler.dpu.edu.tr/app/views/panel/ckfinder/userfiles/28/files/2547_say_l__Kanunun_Ek_38__Maddesi-Kadro_Kullan_m__zinleri.pdf</a></p><p></p><p>Bu durum yoruma açık bir durum değildir. Kanun'un hükmü oldukça açıktır. Dolayısıyla aksi yöndeki uygulamalar kanuna ve hukuka aykırı olacaktır. Zaten YÖK kararı da bu yöndeyken hiçbir üniversitenin buna aykırı hareket edeceğini zannetmiyorum. Ayrıca artık tüm ar. gör. alımları 50-d kapsamında yapıldığı için 35. madde kapsamında görevlendirilecek olan araştırma görevlilerine senet imzalattırılamaz ve mecburi hizmet yüklenemez.</p><p></p><p>Doktoralı işsiz olma meselesinde ise yazılanlara, en azından kendi bölümüm için katılmıyorum. Köklü üniversitelerden birinde doktarasını yapmış olan kaliteli bir hukukçu kolay kolay işsiz kalmaz. Devlet üniversitelerinde olmasa bile özel üniversitelerde dr. öğretim üyesi kadrosuna atanabilir. Bu bakımdan mecburi hizmetin kalkmış olmasını olumlu buluyorum. İnsanların gönülsüz çalıştığı yere akademi denmez. Mecburi hizmet döneminde maalesef bu tür sorunlar oluyordu. Mecburi hizmetinin bitmesi için adeta şafak sayar gibi gün sayan bir akademisyenden ne bekleyebilirsiniz? Oysa şimdi en azından kapasitesi yüksek olan akademisyenlere bir özgürlük verilmiş oldu. Kaldı ki isteyenlerin asıl kadrosunun bulunduğu üniversiteye dr. öğretim üyesi olarak atanma ihtimali oldukça yüksek. Zira özellikle hukuk fakülteleri bakımından, Anadolu şehirlerine akademisyen bulmak zorlu oluyor. Birçok fakülte bu yüzden açılışını erteliyor. Dolayısıyla 35. madde kapsamında doktorasını başka bir üniversitede bitirenlere, 50-d kapsamında ilk kez atandıkları kendi üniversitelerinin kapıları ardına kadar açık olacaktır.</p><p></p><p><span style="color: grey">- - - Güncellendi - - -</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="akademi20, post: 508108, member: 105434"] Öncelikle hukukçu olduğumu belirteyim. Arkadaşların da paylaştığı gibi YÖK Kanunu'nun ek 38. maddesi uyarınca imzalamış olduğunuz senetler herhangi bir hüküm ifade etmemekte, mecburi hizmet yükümlülüğünüz bulunmamaktadır. Yükseköğretim Genel Kurulu'nun kararı da belirttiğim yöndedir. Karara şu linkten ulaşabilirsiniz: [url]http://birimler.dpu.edu.tr/app/views/panel/ckfinder/userfiles/28/files/2547_say_l__Kanunun_Ek_38__Maddesi-Kadro_Kullan_m__zinleri.pdf[/url] Bu durum yoruma açık bir durum değildir. Kanun'un hükmü oldukça açıktır. Dolayısıyla aksi yöndeki uygulamalar kanuna ve hukuka aykırı olacaktır. Zaten YÖK kararı da bu yöndeyken hiçbir üniversitenin buna aykırı hareket edeceğini zannetmiyorum. Ayrıca artık tüm ar. gör. alımları 50-d kapsamında yapıldığı için 35. madde kapsamında görevlendirilecek olan araştırma görevlilerine senet imzalattırılamaz ve mecburi hizmet yüklenemez. Doktoralı işsiz olma meselesinde ise yazılanlara, en azından kendi bölümüm için katılmıyorum. Köklü üniversitelerden birinde doktarasını yapmış olan kaliteli bir hukukçu kolay kolay işsiz kalmaz. Devlet üniversitelerinde olmasa bile özel üniversitelerde dr. öğretim üyesi kadrosuna atanabilir. Bu bakımdan mecburi hizmetin kalkmış olmasını olumlu buluyorum. İnsanların gönülsüz çalıştığı yere akademi denmez. Mecburi hizmet döneminde maalesef bu tür sorunlar oluyordu. Mecburi hizmetinin bitmesi için adeta şafak sayar gibi gün sayan bir akademisyenden ne bekleyebilirsiniz? Oysa şimdi en azından kapasitesi yüksek olan akademisyenlere bir özgürlük verilmiş oldu. Kaldı ki isteyenlerin asıl kadrosunun bulunduğu üniversiteye dr. öğretim üyesi olarak atanma ihtimali oldukça yüksek. Zira özellikle hukuk fakülteleri bakımından, Anadolu şehirlerine akademisyen bulmak zorlu oluyor. Birçok fakülte bu yüzden açılışını erteliyor. Dolayısıyla 35. madde kapsamında doktorasını başka bir üniversitede bitirenlere, 50-d kapsamında ilk kez atandıkları kendi üniversitelerinin kapıları ardına kadar açık olacaktır. [COLOR="grey"]- - - Güncellendi - - -[/COLOR] [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
35 madde ile görevlendirilen 50d lilerin senetleri hakkında yardımcı olabilir misiniz ?