Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
33/a nın kalkması ile ilgili kanun tasarısı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="flutist85" data-source="post: 472774" data-attributes="member: 45964"><p>QUOTE=Akademik Forum;472724]Ben de mevcut 33 a lıları etkilemeyeceğini düşünenlerdenum evet felaket tellallığı yapmayalım fakat birilerinin kaderi değişti diye herkesin değişmesi şart mı ifadesini sorunlu buluyorum. O birilerinin öyp 50 d sorununu yaşayan arkadaşların yani aynı bizim gibi hakkıyla dişiyle tırnağıyla kazandığı haklar 1 gecede ellerinden alındı. Bu tür haksızlıklar karşısında sadece kendimizi düşünür acaba benim kadroma bir şey olur mu kaygısından başka bir kaygı taşımazsak 1 gecede elde ettiğimiz her hakkın elimizden alınmasını da hak ediyoruz demektir. Bu tür uygulamalar mutlaka akademide fitneye sebep olur. Birileri de haklı olarak bu platformda böyle şeyler yazar. Bu söylediklerim biraz ağır olabilir ama son 1 yıldır araştırma görevlileri üzerinde müthiş bir mobbing var. Birileri yukardan gayet rahat bir şekilde her türlü hakkımızı gasp edebiliyor. Ne dersiniz bu cesareti bizim hiç bir durumda birlik olamayışımızdan alıyor olabilirler mi. Öyp li arkadaşlara yapılanlar karşısında birlik olamayışımızdan utanıyorum. Sokaktaki insanlara akademisyen dendiğinde ülkenin en aydınlık insanları olduğumuzu düşünürler. Burada yazılanlara bakıyorum da bir ülkenin akademisyenleri bu kadar kendi menfaatini düşünen bu kadar hemen her hakkını vermeye dünden razı tavır ıçerisinde olmamalı diye düşünüyorum. Aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın tavrı bizlere yakışmıyor.</p></blockquote><p>Etrafımda yaklaşık 100 araştırma görevlisi var öyp den 50 d ye geçenler dahil kendi haklarını savunmuyorlar evet bir güç olamamamız çok acı buna kesinlikle katılıyorum, ortada kendi haklarını savunmayıp 33 a lıların da kendileri gibi olmasını bekleyen ve isteyen bir grup da var ne yazık ki.. benim sözüm o gruba idi. Söylediklerin de haklı olduğuna yürekten inanıyor ve düşüncelerine katılıyorum. Herkes için doğru olanın olması dileğimle yazımı bitirmiştim bu da onu destekliyor. Binlerce araştırma görevlisi olmasına rağmen şurda konuyu tartışan bir elin parmakları kadar kişi. Yazık ki ne yazık... öyp alımları bizim sorumluluğumuzda değildi ancak öyp sisteminin üniversitelere uymadığı da bir gerçek, her üniversite kendi yetiştirdiği, inandığı ve gayretini gördüğü Elemanı kadrosuna almak ister bu açıdan öyp atamaları üniversite yapısına uygun değil.. bu çok geç akıllarına geldi ve yaptıklarından döndüler bunun da acısını hak ederek kazanan emek harcayan öyp li arkadaşlarımız çekti. Bu durumu böyle okumamız gerektiğine inanıyorum. Durumu Lehimize çevirmenin tek yolunun öyp kilerin gereken şartları yerine getirerek ki umarım bu şartlar normal düzeyde olur, 33 a ya geçmeleri. Bu şekilde okursak öyp lilerin 33 a ya geçişinin durdurulmayacağını ancak Yeni atamaların 50 d ile olacağını görebiliriz. İşin diğer bir yanı da şu ki yeni atamaların 50d ile olması akademik açıdan tam bir fiyasko belli bir yaş ve olgunluğa gelmiş bir çok sınav aşmış emek harcamış kişiye 50 d dışında bir fırsat sunmamak da oldukça acıdır ve bu karardan da dönüleceğini düşünüyorum.. saygılarımla</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="flutist85, post: 472774, member: 45964"] QUOTE=Akademik Forum;472724]Ben de mevcut 33 a lıları etkilemeyeceğini düşünenlerdenum evet felaket tellallığı yapmayalım fakat birilerinin kaderi değişti diye herkesin değişmesi şart mı ifadesini sorunlu buluyorum. O birilerinin öyp 50 d sorununu yaşayan arkadaşların yani aynı bizim gibi hakkıyla dişiyle tırnağıyla kazandığı haklar 1 gecede ellerinden alındı. Bu tür haksızlıklar karşısında sadece kendimizi düşünür acaba benim kadroma bir şey olur mu kaygısından başka bir kaygı taşımazsak 1 gecede elde ettiğimiz her hakkın elimizden alınmasını da hak ediyoruz demektir. Bu tür uygulamalar mutlaka akademide fitneye sebep olur. Birileri de haklı olarak bu platformda böyle şeyler yazar. Bu söylediklerim biraz ağır olabilir ama son 1 yıldır araştırma görevlileri üzerinde müthiş bir mobbing var. Birileri yukardan gayet rahat bir şekilde her türlü hakkımızı gasp edebiliyor. Ne dersiniz bu cesareti bizim hiç bir durumda birlik olamayışımızdan alıyor olabilirler mi. Öyp li arkadaşlara yapılanlar karşısında birlik olamayışımızdan utanıyorum. Sokaktaki insanlara akademisyen dendiğinde ülkenin en aydınlık insanları olduğumuzu düşünürler. Burada yazılanlara bakıyorum da bir ülkenin akademisyenleri bu kadar kendi menfaatini düşünen bu kadar hemen her hakkını vermeye dünden razı tavır ıçerisinde olmamalı diye düşünüyorum. Aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın tavrı bizlere yakışmıyor.[/QUOTE] Etrafımda yaklaşık 100 araştırma görevlisi var öyp den 50 d ye geçenler dahil kendi haklarını savunmuyorlar evet bir güç olamamamız çok acı buna kesinlikle katılıyorum, ortada kendi haklarını savunmayıp 33 a lıların da kendileri gibi olmasını bekleyen ve isteyen bir grup da var ne yazık ki.. benim sözüm o gruba idi. Söylediklerin de haklı olduğuna yürekten inanıyor ve düşüncelerine katılıyorum. Herkes için doğru olanın olması dileğimle yazımı bitirmiştim bu da onu destekliyor. Binlerce araştırma görevlisi olmasına rağmen şurda konuyu tartışan bir elin parmakları kadar kişi. Yazık ki ne yazık... öyp alımları bizim sorumluluğumuzda değildi ancak öyp sisteminin üniversitelere uymadığı da bir gerçek, her üniversite kendi yetiştirdiği, inandığı ve gayretini gördüğü Elemanı kadrosuna almak ister bu açıdan öyp atamaları üniversite yapısına uygun değil.. bu çok geç akıllarına geldi ve yaptıklarından döndüler bunun da acısını hak ederek kazanan emek harcayan öyp li arkadaşlarımız çekti. Bu durumu böyle okumamız gerektiğine inanıyorum. Durumu Lehimize çevirmenin tek yolunun öyp kilerin gereken şartları yerine getirerek ki umarım bu şartlar normal düzeyde olur, 33 a ya geçmeleri. Bu şekilde okursak öyp lilerin 33 a ya geçişinin durdurulmayacağını ancak Yeni atamaların 50 d ile olacağını görebiliriz. İşin diğer bir yanı da şu ki yeni atamaların 50d ile olması akademik açıdan tam bir fiyasko belli bir yaş ve olgunluğa gelmiş bir çok sınav aşmış emek harcamış kişiye 50 d dışında bir fırsat sunmamak da oldukça acıdır ve bu karardan da dönüleceğini düşünüyorum.. saygılarımla [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
33/a nın kalkması ile ilgili kanun tasarısı