Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
33-a /50-d / ÖYP Araştırma Görevlisi Uzatmalı Öğrenci -Yüksek lisans süreleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="fenerli83" data-source="post: 478210" data-attributes="member: 100530"><p>Danıştay ın yürütmesini durdurduğu karar, YÖK'ün 29.07.2015 tarihinde aldığı "2547 sayılı Kanunun Geçici 67. maddesinin halen ÖYP, 50/d ve 2547 sayılı Kanunun 35. Maddesi kapsamındaki araştırma görevlisi kadrolarında bulunanların lisansüstü eğitim sürelerinin hesaplanmasında uygulanmamasına yönelik kararıdır. Bu karar Danıştay tarafından araştırma görevlilerinin lisansüstü eğitim sürelerinin hesaplanmasında süre sıfırlanmasından yararlandırılmayacağı şeklinde yorumlanmıştır. Kararın lafzına bakıldığında Danıştay'ın doğru yorum yaptığı görülmektedir. Danıştay YÖK'ün, araştırma görevlilerinin lisansüstü eğitimlerinde 2547 sayılı Kanunun Geçici 67 nci maddesi hükümlerinin uygulanacağı ancak kadroda bulunma sürelerinde uygulanmayacağı yönündeki savunmasına itibar etmemiştir. Çünkü Danıştay'ın görevi kararda yazan hükümlerin hukuka uygunluğunu denetlemektir. Kararda açık bir şekilde lisansüstü eğitim sürelerinin hesaplanmasında Geçici 67 nci madde hükümlerinin uygulanmayacağı ifade edilmiştir. Bu nedenle yürütmeyi durdurma kararı alınmıştır. Danıştay kararı dikkatlice okunduğunda yukarıda ifade ettiğim nedenlerden dolayı karar verildiği anlaşılacaktır. Kararda kadroda bulunma hakkından bahsedilmediği de aşikardır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="fenerli83, post: 478210, member: 100530"] Danıştay ın yürütmesini durdurduğu karar, YÖK'ün 29.07.2015 tarihinde aldığı "2547 sayılı Kanunun Geçici 67. maddesinin halen ÖYP, 50/d ve 2547 sayılı Kanunun 35. Maddesi kapsamındaki araştırma görevlisi kadrolarında bulunanların lisansüstü eğitim sürelerinin hesaplanmasında uygulanmamasına yönelik kararıdır. Bu karar Danıştay tarafından araştırma görevlilerinin lisansüstü eğitim sürelerinin hesaplanmasında süre sıfırlanmasından yararlandırılmayacağı şeklinde yorumlanmıştır. Kararın lafzına bakıldığında Danıştay'ın doğru yorum yaptığı görülmektedir. Danıştay YÖK'ün, araştırma görevlilerinin lisansüstü eğitimlerinde 2547 sayılı Kanunun Geçici 67 nci maddesi hükümlerinin uygulanacağı ancak kadroda bulunma sürelerinde uygulanmayacağı yönündeki savunmasına itibar etmemiştir. Çünkü Danıştay'ın görevi kararda yazan hükümlerin hukuka uygunluğunu denetlemektir. Kararda açık bir şekilde lisansüstü eğitim sürelerinin hesaplanmasında Geçici 67 nci madde hükümlerinin uygulanmayacağı ifade edilmiştir. Bu nedenle yürütmeyi durdurma kararı alınmıştır. Danıştay kararı dikkatlice okunduğunda yukarıda ifade ettiğim nedenlerden dolayı karar verildiği anlaşılacaktır. Kararda kadroda bulunma hakkından bahsedilmediği de aşikardır. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Araştırma Görevlisi
33-a /50-d / ÖYP Araştırma Görevlisi Uzatmalı Öğrenci -Yüksek lisans süreleri