3.Yılın sonunda Yüksek Lisansı Dondurmak ve Askerlik Tecili

Bleohan

Öğrenci
Merhabalar,

Bu konunun cevabı herhalde tam olarak hiç bir yerde verilmemiş, sizlerden ricam eğer tam olarak bir fikri olan yada yol gösterebilecek olan var ise yardımcı olmanız.

Tezsiz yüksek lisans kaydım olduğu için 3 yıl tecil hakkım oluyor ve ben bunu kullanıyorum. Mezun olmadan kaydımı dondurursam + 1 yıl daha askerliğimi tecil ettirebiliyor muyum ?

Teşekkürler,

Adaland45

Öğrenci
Süre
MADDE 12 – (1) Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt
olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına
bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıldır. Bu sürenin sonunda başarısız olan veya programı tamamlayamayan
öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. ARKADAŞLAR 20 NİSAN 2016 ÇARŞAMBA GÜNÜ ÇIKAN YÖNETMELİK İLİŞİK KESME DURUMUNDA ASKERLİK ŞUBESİNE BİLDİRİLİRMİ ??

engere

Öğrenci
Süre
MADDE 12 – (1) Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt
olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına
bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıldır. Bu sürenin sonunda başarısız olan veya programı tamamlayamayan
öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. ARKADAŞLAR 20 NİSAN 2016 ÇARŞAMBA GÜNÜ ÇIKAN YÖNETMELİK İLİŞİK KESME DURUMUNDA ASKERLİK ŞUBESİNE BİLDİRİLİRMİ ??

Bildirirler diye tahmin ediyorum.Çünkü böyle bir durumda mezun olamayacağınıza göre mezuniyetin vereceği 1 yıl erteleme hakkınızı da kullanamaz duruma gelirsiniz.