Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
IELTS - International English Language Testing Sys
21 Kasım'da ilk kez IELTS'e giriyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="mendieta" data-source="post: 228220" data-attributes="member: 45183"><p>Öncelikle sınavınızda size başarılar diliyorum. Ben de yds'si 50 küsür olan biri olarak geçen hafta girdim sınava. Çok iyi geçmedi sınavım ama bu tabiki sizin moralinizi bozmasın. 5.5 için girmeme rağmen malesef listening'de yaşadığım aksilik ve speaking'deki heyecanım yüzünden 4.5 bekliyorum sonuç olarak. Tabi 3 ay önce bu 4.5 65'e denk geliyordu ama malesef artık hiçbir anlam ifade etmiyor.</p><p></p><p>Speaking için bahsedilen konulardan farklı birşey çıkmıyor, en önemlisi tekrar. Burada heyecanımın kurbanı oldum ben, aman siz olmayın.</p><p></p><p>Writing'de ise 4 farklı tip essay için de iskeletler hazırlayıp ezberlemiştim, oldukça işe yaradı bunlar. 1. bölümde ise pie chart compare çıktı, kalıplarla bu da halloldu. Hatta 2 partı 50 dakikada bitirdim geçişleri ve stil kodlarını iyi ezberlediğim için.</p><p></p><p>Listening normalde en sevdiğim bölümlerden ama tavanları 5.5 metre(!) yüksekliğinde bir sınıfta sınava girince bazı yerler yankılanmadan dolayı boğuldu ve duyamadım. Bunun için Cambridge'in listening testleri ile bire bir uyuşuyor demek mümkün.</p><p></p><p>Reading'de ise yine en baba konulardan olan matching headings, true-false-not given ve boşluk doldurmalı ağırlıklı çıktı. Konulardan biri de Sherlock Holmes ile ilgiliydi. Burada da cambridge denemelerini bitirin. Oradaki skorlarınızın ortalaması ne ise birebir aynısını sınavda da alırsınız. </p><p></p><p>Sınava ben de 2 ay hazırlandım evde. En az zorlandığım ve en az sürpriz yaşadığım bölümler reading ve writing oldu çünkü terslik yaşama ihtimaliniz hiçbir şekilde yok bu iki bölümde, denemeler ne ise sınavda da aynısı. Hatta bazı sorularda daha önce çözmüşçesine dejavu yaşıyorsunuz. Fakat listening ile speaking'e biraz daha düşmenizi öneririm. Başarılar diliyorum tekrardan.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mendieta, post: 228220, member: 45183"] Öncelikle sınavınızda size başarılar diliyorum. Ben de yds'si 50 küsür olan biri olarak geçen hafta girdim sınava. Çok iyi geçmedi sınavım ama bu tabiki sizin moralinizi bozmasın. 5.5 için girmeme rağmen malesef listening'de yaşadığım aksilik ve speaking'deki heyecanım yüzünden 4.5 bekliyorum sonuç olarak. Tabi 3 ay önce bu 4.5 65'e denk geliyordu ama malesef artık hiçbir anlam ifade etmiyor. Speaking için bahsedilen konulardan farklı birşey çıkmıyor, en önemlisi tekrar. Burada heyecanımın kurbanı oldum ben, aman siz olmayın. Writing'de ise 4 farklı tip essay için de iskeletler hazırlayıp ezberlemiştim, oldukça işe yaradı bunlar. 1. bölümde ise pie chart compare çıktı, kalıplarla bu da halloldu. Hatta 2 partı 50 dakikada bitirdim geçişleri ve stil kodlarını iyi ezberlediğim için. Listening normalde en sevdiğim bölümlerden ama tavanları 5.5 metre(!) yüksekliğinde bir sınıfta sınava girince bazı yerler yankılanmadan dolayı boğuldu ve duyamadım. Bunun için Cambridge'in listening testleri ile bire bir uyuşuyor demek mümkün. Reading'de ise yine en baba konulardan olan matching headings, true-false-not given ve boşluk doldurmalı ağırlıklı çıktı. Konulardan biri de Sherlock Holmes ile ilgiliydi. Burada da cambridge denemelerini bitirin. Oradaki skorlarınızın ortalaması ne ise birebir aynısını sınavda da alırsınız. Sınava ben de 2 ay hazırlandım evde. En az zorlandığım ve en az sürpriz yaşadığım bölümler reading ve writing oldu çünkü terslik yaşama ihtimaliniz hiçbir şekilde yok bu iki bölümde, denemeler ne ise sınavda da aynısı. Hatta bazı sorularda daha önce çözmüşçesine dejavu yaşıyorsunuz. Fakat listening ile speaking'e biraz daha düşmenizi öneririm. Başarılar diliyorum tekrardan. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
IELTS - International English Language Testing Sys
21 Kasım'da ilk kez IELTS'e giriyorum