Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
YLSY - Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Bursu
YLSY Hakkında Genel Bilgiler
2015 İtibari İle YLSY ÖYP'den Daha Avantajlı Olduğu Halde Karalanması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="faruk" data-source="post: 435358" data-attributes="member: 11252"><p>Objektif analiz yapabileni henüz göremedim. Nedense herkes olumlu veya olumsuz olarak sadece kendi tecrübelerine odaklanıyor. Malesef bunu da kendi tecrübesi olarak değil, genele yayarak anlatıyor.</p><p></p><p>Ben işin içinde yıllarca kalmış biri olarak birkaç düzeltme ihtiyacı hissediyorum:</p><p></p><p>Maaşların yatırılması konusunda büyük ilerlemeler oldu. Bu iyileştirmelerin Bakanlık değil ataşelik sayesinde gerçekleştiğine de bizzat şahidim. Gelin görün ki hâlâ Ocak ayı maaş sorununu çözemediler. Yıllarca Ocak maaşını 15 Ocak'dan daha önce alamadım. Yaşadığım eyalet birikim yapmaya müsaitti fakat büyük sıkıntılar çeken çok arkadaşım oldu.</p><p></p><p>Dönüşte atama sorunu yaygara değil, realitedir. Gönderildiğiniz kuruma atanmanızı sağlayan hiçbir yasal düzenleme yok. MEB'in dayandığı yönetmelik maddesinin ne üniversiteler, ne de YÖK üzerinde hiçbir yaptırım gücü yok. Şu anda üniversitelerinden red almış, aylardır boş bekleyen(tazminattan görev talebi sebebiyle) yahut ilçe milli eğitim müdürlüklerinde çalışan bursiyerler var. Bunlar sağdan soldan duyum değil tek tek isimlerini bildiğim kişiler. </p><p></p><p>Eski bursiyerler olarak master'dan sonra dönüş şansımız vardı. Yeni bursiyerlerden bu imkanı da aldılar. Artık doktorasını belirlenen sürelerde bitiremeyenler tazminata düşecek. MEB'den aksi yönde SÖZLÜ güvenceler aldığınızı ve malesef bunlara kandığınızı biliyorum. Lakin "söz uçar, yazı kalır" gibi veciz bir sözü aklınızdan çıkarmamanızı tavsiye ediyorum. Allah korusun elde olmayan sebeplerle (hastalık, yeterliliği geçememe, doktora konusunun beklenenden uzun sürmesi, danışman hocanın başka okula gitmesi, projenin finans kaynağıın kesilmesi, danışman ile yaşanabilecek şahsi sorunlar vs.) doktoranız sekteye uğrarsa ve tazminatla yüzyüze kalırsanız tazminata düştüğünüzü sözlü değil, size ve kefillerinize yazılı olarak bildiriyorlar.</p><p></p><p>Velhasıl kelam, şahsi tecrübelere ve Bakanlıktan alacağınız sözlü güvencelere dayanarak yüzbinlerce dolarlık sözleşmelerin altına imza atmayın. Şahsi görüşüm öğrencilerin bir kısmının bu bursu akademik imkanlardan çok yurtdışına çıkış bileti olarak görmelerinden ötürü yükümlülükleri yerine getirmekte zorlanmaları. Eğer gerçekten akademik kariyer hedefiniz varsa bu burs mükemmel bir imkan ve risk almaya değer. Ancak akademik çalışmaların stresini kaldırabilecek azim ve kararlılık yoksa hayatınızı kabusa dönüştürebilecek müthiş bir potansiyele sahip.</p><p></p><p>Saygılar, selamlar...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="faruk, post: 435358, member: 11252"] Objektif analiz yapabileni henüz göremedim. Nedense herkes olumlu veya olumsuz olarak sadece kendi tecrübelerine odaklanıyor. Malesef bunu da kendi tecrübesi olarak değil, genele yayarak anlatıyor. Ben işin içinde yıllarca kalmış biri olarak birkaç düzeltme ihtiyacı hissediyorum: Maaşların yatırılması konusunda büyük ilerlemeler oldu. Bu iyileştirmelerin Bakanlık değil ataşelik sayesinde gerçekleştiğine de bizzat şahidim. Gelin görün ki hâlâ Ocak ayı maaş sorununu çözemediler. Yıllarca Ocak maaşını 15 Ocak'dan daha önce alamadım. Yaşadığım eyalet birikim yapmaya müsaitti fakat büyük sıkıntılar çeken çok arkadaşım oldu. Dönüşte atama sorunu yaygara değil, realitedir. Gönderildiğiniz kuruma atanmanızı sağlayan hiçbir yasal düzenleme yok. MEB'in dayandığı yönetmelik maddesinin ne üniversiteler, ne de YÖK üzerinde hiçbir yaptırım gücü yok. Şu anda üniversitelerinden red almış, aylardır boş bekleyen(tazminattan görev talebi sebebiyle) yahut ilçe milli eğitim müdürlüklerinde çalışan bursiyerler var. Bunlar sağdan soldan duyum değil tek tek isimlerini bildiğim kişiler. Eski bursiyerler olarak master'dan sonra dönüş şansımız vardı. Yeni bursiyerlerden bu imkanı da aldılar. Artık doktorasını belirlenen sürelerde bitiremeyenler tazminata düşecek. MEB'den aksi yönde SÖZLÜ güvenceler aldığınızı ve malesef bunlara kandığınızı biliyorum. Lakin "söz uçar, yazı kalır" gibi veciz bir sözü aklınızdan çıkarmamanızı tavsiye ediyorum. Allah korusun elde olmayan sebeplerle (hastalık, yeterliliği geçememe, doktora konusunun beklenenden uzun sürmesi, danışman hocanın başka okula gitmesi, projenin finans kaynağıın kesilmesi, danışman ile yaşanabilecek şahsi sorunlar vs.) doktoranız sekteye uğrarsa ve tazminatla yüzyüze kalırsanız tazminata düştüğünüzü sözlü değil, size ve kefillerinize yazılı olarak bildiriyorlar. Velhasıl kelam, şahsi tecrübelere ve Bakanlıktan alacağınız sözlü güvencelere dayanarak yüzbinlerce dolarlık sözleşmelerin altına imza atmayın. Şahsi görüşüm öğrencilerin bir kısmının bu bursu akademik imkanlardan çok yurtdışına çıkış bileti olarak görmelerinden ötürü yükümlülükleri yerine getirmekte zorlanmaları. Eğer gerçekten akademik kariyer hedefiniz varsa bu burs mükemmel bir imkan ve risk almaya değer. Ancak akademik çalışmaların stresini kaldırabilecek azim ve kararlılık yoksa hayatınızı kabusa dönüştürebilecek müthiş bir potansiyele sahip. Saygılar, selamlar... [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
YLSY - Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Bursu
YLSY Hakkında Genel Bilgiler
2015 İtibari İle YLSY ÖYP'den Daha Avantajlı Olduğu Halde Karalanması