2014 yılında değişen yatay ve dikey geçiş yönetmeliği ile ilgili usulsüzlükler

2014 yılında değişen YÖK yönetmeliği ile ÖYP de yapılan usülsüz atamalar

Herkese merhabalar,

Ben yatay geçiş ile üniversite değiştirmiş ve Haziran 2014 te mezun olmuş biriyim. Geçiş yaptığım senenin yönetmeliği bana uygulandı ve tüm notlarım sıfırlanarak eğitim hayatıma devam etmem gerektiği söylendi. Doğal olarak hiç bir dersi alttan almak veya yükseltmek gibi bir şans verilmedi. Zorlu bir 3 senenin ardından bölüm birincisi olarak mezun oldum. Fakat diplomayı almaya gittiğimde çok ilginç bir sürpriz ile karşılaştım. Mayıs ayında YÖK ün yeni bir yönetmelik çıkardığını ve o andan itibaren okumakta olan tüm öğrencilere uygulanmak zorunda olduğunu söylediler. Yönetmelik bana uygulandı ve eski notlarım sayıldığı için ortalamam düştü. Bu yüzden YÖK e geriye dönük işlem yapıldığını belirtmek için dilekçe yazdım fakat bir satırlık bir yazı gönderildi ve umursanmadım. Ondan sonra ülke genelinde bu yönetmeliğin uygulanıp uygulanmadığını araştırdım ve çok ilginç birşey öğrendim. Üniversiteler kafalarına göre yönetmeliği uyguluyor veya uygulamıyor. Mesela İTÜ gibi bir üniversite bile bunu uygulamamış ama Selçuk gibi üniversiteler hemen uygulamış.

Yök e yeniden bir dilekçe yazdım ve her üniversitenin bunu uygulamadığını, bundan mağdur olan kişilerin isimlerini de yazıp gönderdim. Ayrıca, bu yönetmelik uygulansa ÖYP ile atanamayacak durumda olan kişilerin,bu yönetmelik uygulanmadığı için araştırma görevlisi olarak atandığını İSİM, BÖLÜM ve ÜNİVERSİTE olarak kanıtlarla birlikte gönderdim. YÖK beni çağırdı ve böyle şeylerin olabileceğini, yapabilecek birşeyin olmadığını,dava etsem bilebu konuda en yetkili makam YÖK olduğu için hiçbir sonuç alamayacağımı söylediler.

Arkadaşlar benim ÖYP puanım 2-3 puan düştü, bu belki benim için çok sıkıntı yaratmıyor, fakat sadece benim değil sizinde hakkınız böyle bir uygulama ile gasp edilmiş durumda. Sonuçta bir puan ile atanamayan arkadaşlarımız var. Buraya böyle bir yazı yazmamın nedeni; hem sizlerin böyle bir haksızlığın olduğunu ve ÖYP ile de usülsüz atamalar yapıldığını öğrenmeniz hemde bana akıl vermenizdir.

Sizce idari mahkemeye kanıtlarla birlikte bir dava açsam; davanın masrafı ne kadar tutar ve neticesi ne olur? Ne kadar sürede sonuçlanır?
 
Son düzenleme:
Üst