Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Dil Merkezleri
2013 Güz ÖYP Dil Merkezleri Yorumları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="asil" data-source="post: 216476" data-attributes="member: 54348"><p>Herkese Merhaba, </p><p>Öncelikle kazanan ve ataması yapılan bütün arkadaşları tebrik ederim. Böyle bir konunun açılmasını bekliyordum yaşadıklarımızı anlatabilmek için. Marmara Üniversitesinde hala devam eden eğitim döneminde dil eğitimi almaktayım. Merak eden arkadaşlar için evet haftanın beş günü ders olmaktadır ve sabah 9:00 itibari ile başlıyor ve 14:30 gibi bitiyor. Göztepe Kampüsüne ulaşım çok kolay zira İstanbul Anadolu yakasının merkezi olan Kadıköy'e çok yakındır. Bu yüzden ulaşım konusunda sıkıntı çekmeyeceksiniz. Konaklama konusunda ise bayan öğrenciler için çevrede çok fazla yurt ve daire imkanı mevcuttur. Erkek öğrenciler için ise biraz göztepe çevresinden uzaklaşması gerekmektedir. Üniversitenin konukevi var ama çok pahalı onun dışında öğretmen evi gibi yerler çok yakınında yok. Kadıköy çok yakın olduğu için her ihtiyacınızı Kadıköyden karşılayabilirsiniz apart daire vs. Kadıköyde bolca mevcuttur. </p><p>Dersler hakkındaki görüşlerim ise diğer arkadaşların bahsettiği ile hemen hemen aynıdır. Hocaları tanıyamadan bir başka hoca geliyor çok sık hoca değiştiriliyor burada hem hocaya adapte olamıyorsunuz hem de hoca sizin bilginizi anlayamıyor. Hocalar genellikle çok ilgisiz ben dersimi anlatırım çıkarım düşüncesindeler istisnalar var tabi hatta ders olmasa da gideyim diyen hocalar var. Bizlerin işlerinden atılması hiç kimsenin umurunda değil yönetim ilgilenmiyor isteklerimizi yerine getirmiyor. En basit örneği hocaları değerlendirmek için bize anket yaptırıyorlar ama zahmet edip anketin sonuçlarını incelemiyorlar. Tüm sınıf ankette hocayı istemediğini belirtiyor ama yönetim hocayı değiştirmek yerine bir daha ders veriyor. Çok güzel hocalar da var Marmara'da ama onlarda bir elin parmaklarını geçmez. Bizim derse başka bir hocanın işi çıktığı için bir günlüğüne gelmişti bir hoca o kadar mükemmel bir hoca olamaz. O hoca ÖYP sınıflarına derse girmiyor düşünün. Yönetim, nedenini sizin de tahmin ettiğiniz gibi sürekli belli başlı hocalara ders veriyor sadece kar amaçlı karşılıklı alışveriş misali. Marmara'da hazırlık öğrencisinden hiç bir farkınız yok hatta her yerde ÖYP öğrencisi/bursiyeri gibi ifadeler kullanılıyor. Araştırma Görevlisi olduğunuz ve 65'i geçemezseniz olacaklardan hiç kimsenin umurunda değil. Marmara'ya ilk geldiğimiz zaman %95 başarımız var herkes geçti diyorlardı ama şimdi anladım ki bu başıboşlukta herkes kendi başının çaresine bakmış büyük bir çoğunlukta IELTS sınavına girerek geçmiş. Ama o eskidendi 4.5 artık 65 için yeterli değil. <strong>Ben kesinlikle Marmara Üniversitesini önermiyorum. </strong>Sınıflara gelirseniz 3 Ekim'e kadar derslerde kimse olmadığını görebilirsiniz çünkü kimse derslerde umduğunu bulamadı herkes başının çaresine bakmaya başladı. İngilizce öğrenmeye veya sınavı geçmek için gelenlerin hepsine sorarsanız eminim kimse önermeyecektir. Benim hayatımda yaptığım en büyük hatalardan birisi Marmara'yı sırf büyük üniversite diye tercih etmektir. Hayatımın hem 6 ayı boşa gitti hem de o kadar masrafta cabası. <strong><u>Ben asla ve asla Marmara'yı önermiyorum. </u></strong></p><p>Ayrıca bazı arkadaşlar yoklama alınmasından dert yanmış ama siz memursunuz arkadaşlar hergün işinize gitmek zorundasınız. Şimdi dil eğitiminde olmanız sizin öğrenci olduğunuz anlamanı vermiyor hala memursunuz. </p><p>Tercihlerinizde başarılar dilerim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="asil, post: 216476, member: 54348"] Herkese Merhaba, Öncelikle kazanan ve ataması yapılan bütün arkadaşları tebrik ederim. Böyle bir konunun açılmasını bekliyordum yaşadıklarımızı anlatabilmek için. Marmara Üniversitesinde hala devam eden eğitim döneminde dil eğitimi almaktayım. Merak eden arkadaşlar için evet haftanın beş günü ders olmaktadır ve sabah 9:00 itibari ile başlıyor ve 14:30 gibi bitiyor. Göztepe Kampüsüne ulaşım çok kolay zira İstanbul Anadolu yakasının merkezi olan Kadıköy'e çok yakındır. Bu yüzden ulaşım konusunda sıkıntı çekmeyeceksiniz. Konaklama konusunda ise bayan öğrenciler için çevrede çok fazla yurt ve daire imkanı mevcuttur. Erkek öğrenciler için ise biraz göztepe çevresinden uzaklaşması gerekmektedir. Üniversitenin konukevi var ama çok pahalı onun dışında öğretmen evi gibi yerler çok yakınında yok. Kadıköy çok yakın olduğu için her ihtiyacınızı Kadıköyden karşılayabilirsiniz apart daire vs. Kadıköyde bolca mevcuttur. Dersler hakkındaki görüşlerim ise diğer arkadaşların bahsettiği ile hemen hemen aynıdır. Hocaları tanıyamadan bir başka hoca geliyor çok sık hoca değiştiriliyor burada hem hocaya adapte olamıyorsunuz hem de hoca sizin bilginizi anlayamıyor. Hocalar genellikle çok ilgisiz ben dersimi anlatırım çıkarım düşüncesindeler istisnalar var tabi hatta ders olmasa da gideyim diyen hocalar var. Bizlerin işlerinden atılması hiç kimsenin umurunda değil yönetim ilgilenmiyor isteklerimizi yerine getirmiyor. En basit örneği hocaları değerlendirmek için bize anket yaptırıyorlar ama zahmet edip anketin sonuçlarını incelemiyorlar. Tüm sınıf ankette hocayı istemediğini belirtiyor ama yönetim hocayı değiştirmek yerine bir daha ders veriyor. Çok güzel hocalar da var Marmara'da ama onlarda bir elin parmaklarını geçmez. Bizim derse başka bir hocanın işi çıktığı için bir günlüğüne gelmişti bir hoca o kadar mükemmel bir hoca olamaz. O hoca ÖYP sınıflarına derse girmiyor düşünün. Yönetim, nedenini sizin de tahmin ettiğiniz gibi sürekli belli başlı hocalara ders veriyor sadece kar amaçlı karşılıklı alışveriş misali. Marmara'da hazırlık öğrencisinden hiç bir farkınız yok hatta her yerde ÖYP öğrencisi/bursiyeri gibi ifadeler kullanılıyor. Araştırma Görevlisi olduğunuz ve 65'i geçemezseniz olacaklardan hiç kimsenin umurunda değil. Marmara'ya ilk geldiğimiz zaman %95 başarımız var herkes geçti diyorlardı ama şimdi anladım ki bu başıboşlukta herkes kendi başının çaresine bakmış büyük bir çoğunlukta IELTS sınavına girerek geçmiş. Ama o eskidendi 4.5 artık 65 için yeterli değil. [B]Ben kesinlikle Marmara Üniversitesini önermiyorum. [/B]Sınıflara gelirseniz 3 Ekim'e kadar derslerde kimse olmadığını görebilirsiniz çünkü kimse derslerde umduğunu bulamadı herkes başının çaresine bakmaya başladı. İngilizce öğrenmeye veya sınavı geçmek için gelenlerin hepsine sorarsanız eminim kimse önermeyecektir. Benim hayatımda yaptığım en büyük hatalardan birisi Marmara'yı sırf büyük üniversite diye tercih etmektir. Hayatımın hem 6 ayı boşa gitti hem de o kadar masrafta cabası. [B][U]Ben asla ve asla Marmara'yı önermiyorum. [/U][/B] Ayrıca bazı arkadaşlar yoklama alınmasından dert yanmış ama siz memursunuz arkadaşlar hergün işinize gitmek zorundasınız. Şimdi dil eğitiminde olmanız sizin öğrenci olduğunuz anlamanı vermiyor hala memursunuz. Tercihlerinizde başarılar dilerim. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Dil Merkezleri
2013 Güz ÖYP Dil Merkezleri Yorumları