2013 Aralık TOEFL Eşdeğerliği tabloları

palpa

Öğrenci
2013 Aralık ÖYP için 12 Nisan 2013 tarihli TOEFL puanımı kullandım. Bildiğiniz gibi sınav tarihinde hangi eşdeğerlik tablosu geçerliyse o tabloyu kullanmamız gerekiyor. yoksis.yok.gov.tr/OYPUYG'da kaydımı yaparken 3 farklı eşdeğerlik tablosu vardı:

1-en eskisi (tarihini hatırlamıyorum)
2-24 Nisan 2013
3-25 Temmuz 2013

Doğal olarak ilkini seçtim, hatta eşdeğerliği daha yüksek göründüğü için sevindim zamanında girmişim sınava diye. Şimdi üniversiteye başvurmadan önce eşdeğerlik tablolarını araştırdım ve gördüm ki benim seçim yaptığım tablo linkteki 9 Ocak 2009 tarihli eşdeğerlik tablosuymuş.
http://i.imgur.com/RhIZZyY.jpg

Bu tablo ÖSYM'nin sitesinde bulunamıyor zaten, başka bir forumdan buldum. Ben ÖYP sisteminde kendi TOEFL puanıma tıkladım, sistem eşdeğerlik dönüşümünü otomatik yaptı, ama benim elimde bunu kanıtlayacak hiçbir şey yok. TOEFL puanım 110, benim sistemden kullandığım tablonun YDS karşılığı 95 ediyor. Sistemdeki tabloyu boşverip tamamen ÖSYM'nin açıklamarına göre bakınca karşılığı 92 ediyor. Başvuru yapacağım okuldaki memurlar konudan benim sınavım için temmuz ayı eşdeğerlik tablosu kullanacak kadar haberdarlar. Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba?
 
Üst